Ingen TV 2 i sommerhuset for YouSee kunder

2

En tvist om betaling, mellem YouSee og TV 2, forhindrer adgang til den populære TV-kanal uden for hjemmet.

YouSee (Foto: Uffe Weng)
YouSee (Foto: Uffe Weng)

Landets største TV-distributør, YouSee, kan ikke tilbyde TV 2, hvis kunderne ikke befinder sig på en YouSee eller TDC wi-fi forbindelse. Kanalen er ellers en del af udbuddet i app’en TV & Film, der giver selskabets kunder adgang på farten til streaming af kanaler fra TV-pakken.

Konkret betyder det, at hvis kunden tager en telefon eller tablet med i sommerhuset, og håber at kunne se TV 2 via app’en, eller på fladskærmen via f.eks. en Chromecast, er det ikke muligt. Årsagen er rettighedsaftalen mellem YouSee og TV 2.

– ”TV 2 kræver særskilt betaling, ud over den pris vi i forvejen betaler for hovedkanalen, for at give adgang til TV 2, hvis man opholder sig uden for sit eget hjem. Vi har ikke mulighed for (teknisk) at bekræfte over for TV 2, at man er hjemme, hvis ikke streaming af kanalen sker via en YouSee bredbåndsforbindelse,” forklarer mediedirektør i YouSee, Christian Philip Morgan, til MereMobil.dk.

YouSee ved ikke om en ændring af aftalen med TV 2 er i udsigt. Der forhandles løbende mellem parterne. Kunder som ønsker TV 2 med såkaldte ”ude-rettigheder” kan få dette, ved at betale 5 kroner ekstra om måneden til YouSee, ud over deres almindelige abonnement på TV-pakken. Herefter åbner YouSee adgangen til TV 2 i app’en uanset om man befinder sig hjemme eller ude.

Ny TV-boks skal fastholde YouSee-kunderne

TV 2: YouSee vil ikke betale

TV 2 , Teglholmen København (Foto: Henrik Ohsten)
TV 2 , Teglholmen København (Foto: Henrik Ohsten)

YouSees konkurrenter Stofa, Telia og Boxer TV tilbyder allerede onlineadgang til TV 2. YouSee står altså udenfor, hvilket skyldes manglende vilje til at betale ekstra for kanalen.

– ”YouSee har ikke ønsket at betale for denne ekstra feature og værdi, og derfor er det kun muligt at se TV 2’s hovedkanal, når abonnenten er tilknyttet YouSees bredbånd hvor brugen pr. definition er bundet til netværket inden for hjemmet,” siger Stig Møller Christensen, salgsdirektør for betalings-TV hos TV 2.

Ifølge TV 2, vil det koste YouSee 1,45 kroner per måned, hvis der skal tilbydes onlinerettigheder til kanalen. Det svarer til 10 procent af kanalens almindelige pris.

Efter TV 2’s opfattelse er ”en seer en seer” uanset hvor vedkommende måtte befinde sig, men den statsejede TV-station mener, at adgang uden for hjemmet er en merværdi, der skal betales for.

TDC kritiserer DR’s app til Apple TV

Adgang til andre TV 2 kanaler

YouSee har en onlineaftale med TV 2 omkring niche kanaler som Zulu, Fri, News og Charlie, så disse kan ses uden for hjemmet, og eksempelvis i sommerhuset.

Her har YouSee og TV 2 kunne blive enige, som et element i den generelle distributionsaftale, oplyser Stig Møller Christensen.

YouSee’s TV-app kan heller ikke anvendes hvis man befinder sig i udlandet, hvilket også er gældende for mange andre streamingtjenester. Her er det rettighedshaverende der sætter begrænsningerne.

TDC og YouSee understøtter nu Airplay

TV 2 fortsætter med at udvide forretningen med nye kanaler. Senest er TV 2 Business åbnet som en særlig streaming-kanal.

Mere til historien

YouSee, der ejes af TDC, leverer TV til godt 1,1 millioner husstande i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer