Nu dropper Huawei discount-telefonerne

Huawei siger farvel til discountmobilerne. Fremover skal der satses på mellem- og highend segmentet, siger mobil-topchefen.

Huawei Ascend Y530

Huawei Ascend Y530 er et eksempel på en meget billig telefon der i 2015 kostede omkring 670 kroner (Foto: MereMobil.dk)

Fortjenesten er for dårlig. Derfor har Huawei lukket ned for de helt billige discount-produkter som f.eks. G- og Y-serien. Meldingen kommer fra Huaweis mobilchef Richard Yu i et interview med Bloomberg.

Ser man i dag på Huaweis internationale website er discountmobilerne da også helt væk. Fokus ligger på Mate 9, P8 Lite, GX8 og Nexus 6P.

Vejen ned i forbrugernes lommer er for Huawei gået gennem produkter til en meget lav pris. Over tid er der kommet flere produkter i andre segmenter, og med P-serien samt en topmodel som Mate 9 Pro, har Huawei skabt sig et navn på markedet.

 – TEST: Huawei P10 Lite – god og prisvenlig

Udfordringen for en producent ved meget billige produkter er, at de kan skade varemærket. Forbrugerne tænker ikke nødvendigvis over prisen, når først telefonen er købt. Er brugeroplevelsen dårlig skabes et (dårligt) link i forbrugernes bevidsthed mellem varemærket og oplevelsen.

Markedsandele kan købes gennem discount-produkter, fordi der kan sælges mange billige enheder, men når producenten bliver bredt kendt, vil de gerne hæve prisen (og kvaliteten) for at kunne omsætte og tjene mere, men også for at beskytte deres varemærke mod at blive associeret med noget billigt bras.

Fremgangsmåden er kendt for mobilbranchen. Huawei har været turen igennem. Motorola (Lenovo) er i gang. Det samme gør sig gældende for Nokia. OnePlus har valgt en anden strategi. Baren er sat højere fra starten. Forbrugerne skal her tro, at de får en highend-topmodel til en meget lav pris. Over tid bliver prisen hævet, og OnePlus kommer til at lægge side om side på prisen med Samsung, Apple og de andre producenter.

Sony er i dag også kendt for produkter i highend samt den høje mellemklasse. Det er efterhånden længe siden, at de også sagde farvel i det helt billige segment.

Hints om Huawei Mate 10 fra topchefen selv

Mere til historien

Der er stadig forbrugere som kun vil give meget få penge for en telefon. Når f.eks. Huawei forlader lowend-segmentet giver det plads til andre spillere. Et eksempel er Sponseret link Alcatels telefoner der fås ned til 600 kroner.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram