Sony Xperia XZ Premium slår Galaxy S8 på 3D-benchmark

8

WEB-TV: Xperia XZ Premium er landet på bordet og testen er i gang. På 3D-ydelse passerer Sonys nye topmodel Samsung Galaxy S8.


Gorilla Glass 5 på begge sider

Du kan spejle dig selv i bagsiden på Sony Xperia XZ Premium, der med Gorilla Glass 5 på for- og bagside ligner ”klassisk Sony design”, men alligevel er lidt anderledes.

Den største forandring er skærmen. Verdens første 4K HDR skærm i en smartphone. Om 4K så giver mening i forhold til tjenester som YouTube og Netflix finder du ud af i den kommende anmeldelse.

Mens Samsung lader sine kunder i vores del af verden få adgang til Exynos chipsettet, fra Samsungs egen udviklingsafdeling, og ikke Snapdragon 835 som i USA, ja så er det anderledes med Sony. Her er det Qualcomm aktuelle topprocessor, Snapdragon 835, samt 4 GB RAM, der udgør motoren i telefonen.

Sony slår Samsung på benchmark

I rå benchmarkydelse (med Antutu) rammer Sony Xperia XZ Premium 169.985 point. Det er næsten tilsvarende Samsung Galaxy S8+, der fik 173.902 point i samme test. I 3D Mark testen fik Samsung 2.554 point. Her rammer XZ Premium 3.215 point og trækker altså et stykke over, hvad Samsung har kunne præstere.

Der er ingen tvivl om, at Sonys nye topmodel, på ydelsen, er helt på niveau med konkurrenterne og på nogle punkter et stykke over. Mens Antutu testen viser en allround ydelse, der stort set matcher Samsung så er 3D Mark ydelsen et pænt stykke over.

Nu siger benchmarkydelse jo ikke alt. Det bliver spændende, hvordan XZ Premium vil klare sig i helt almindeligt brug.

Læs mere om Sony Xperia XZ Premium

Sonys klare fordel i kampen om kunderne er deres historik inden for stabilitet og opdateringer. Sony er kendt for meget stabile telefoner, uden for meget ekstra lir og gejl, der alligevel ikke giver mening i dagligt brug. Dertil kommer skærmen, og naturligvis det helt nyudviklede kamera, med mulighed for super slowmotion-optagelser med 960 billeder per sekund, markedets vildeste.

Sammenligner vi med Samsung Galaxy S8 og S8+ så kører de lige nu Android 7.0 mens Sony allerede er klar på Android 7.1.1.

Inden længe vil du kunne læse min fulde anmeldelse af Sony Xperia XZ Premium. Hvis du har spørgsmål, eller idéer til noget jeg skal se nærmere på, er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.

XZ Premium ligger klar til salg i Danmark fredag den 9. juni 2017.

WEB-TV: Første kig på Sonys nye smartphone lineup

Mere til historien

Sony har haft en event hvor de har sat en filminstruktør til at instrurere en slowmotion film, baseret på optagelser fra det nye kamera. Se videoen her.

Læs også:
Test: Sony Xperia XA1 – en stilren mellemklasse-telefon

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer