Sociale medier kan give dig stress

0

Et nyt stort studie viser, at brugen af de sociale medier faktisk kan måles på dit stressniveau.

LG G3 (Foto: LG)
LG G3 (Foto: LG)

Brugen af sociale medier er eksploderet gennem det seneste årti. Er du så afhængig af de sociale medier, at du skal tjekke Facebook inden du går i seng og ligeså snart du vågner, ja så er du formentlig, en af de brugere som APA, der er den amerikanske sammenslutning af psykiatere, kalder for ”Constant Checkers”.

 – Smartphone-afhænighed kan afsløres med ny app

APA har netop udarbejdet en rapport, som hedder ”Stress In America: Coping With Chance”, hvor de har kortlagt, hvordan teknologi og sociale medier påvirker amerikanernes generelle stressniveau.

Sony Xperia X Compact (Foto: Sony)
Hvis du føler dig afhængig af din smartphone findes der flere kurser der fokuserer på emnet. Besøg afvendingframobil.dk for mere information.
Indhold i denne boks er sponseret

I undersøgelsen har foreningen moniteret en række voksne amerikanere fra 2005 til 2015. Det noteres også, at forbruget af sociale medier er eksploderet i den periode – fra 7 til 65 procent. Hvis man tager den unge målgruppe, unge mellem 18-29 år, så er væksten fra 12 til 90 procent.

 – Smartphonen gør hjernen aldrig logger ud

Bloomberg mener, at studiet demonstrerer der er er en statistisk signifikant stigning i amerikanernes stressniveau grundet de sociale medier. 43 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de konstant skal tjekke om der er kommet en ny besked eller notifikation af en art.

At være ”always on” har en bagside, ifølge undersøgelsen, da de mest aktive brugere af de sociale medier scorer 5,3 procent på en 10-trins stressskala. Dette er næsten et procentpoint mere end den gennemsnitlige stress-score, som er 4,4.

 – Fem råd mod smartphone afhængighed

De der tager deres arbejde med hjem er det værst for. De scorer op til 6,0 på stress-skalaen.

Det værste er, at dette ”always on” kan betyde der nedprioriteres på, at bruge tid med venner og familie i ”den virkelige verden” pga. de sociale medier.

Mere til historien

Er du afhængig af din smartphone, så kan du forsøge dig med ”skærm-tid” og holde telefonen væk fra soveværelset, samt når du er sammen med andre mennesker i sociale sammenhænge.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer