Trods massiv fremgang er overskuddet hos Huawei mindre

0

Der er ingen tvivl om, at Huawei har succes. Salget af telefoner steg flot i 2016, mens overskuddet er blevet mindre.

Huawei hovedkvarter København (Foto: MereMobil.dk)
Huawei hovedkvarter København (Foto: MereMobil.dk)

Det seneste år har været succesfuldt for Huawei, hvor salget er gået markant frem. Salget er steget med omkring 30 procent det seneste år. Det skriver AndroidAuthority.com.

 – Huawei P10 Plus kan tage luften ud af Samsung Galaxy S8

Det har også været medvirkende til, at Huawei for alvor har cementeret sin plads, som verdens tredjestørste mobilproducent. Men denne vækst er kun på salget – indtjeningen og overskuddet har ikke fulgt samme vækstkurve.

Nye tal fra The Information viser, at indtjeningen langt fra har fulgt væksten fra salgstallene. Derimod er indtjeningen faldet. Profitten var på 2,2 milliarder dollars i 2015 og til 2,0 milliarder dollars i 2016. Huawei havde ellers en målsætning på 2,5 milliarder dollars, men dette lykkedes altså ikke at nå.

Omsætningen er vækstet i den samme periode med hele 42 procent – til i alt 26 milliarder dollars. Grunden til at overskuddet ikke har fulgt med er, at der har været større omkostninger til komponenter og stigende omkostninger til markedsføring.

 – Huawei nåede målet for 2016 i Danmark

Ifølge The Information, så vil Huawei forsøge at skære i flere af deres omkostninger, som udgifter til markedsføring og salgskanalerne, hvor Huawei har ydet store rabatter til operatører. Målsætningen skulle være et overskud på 4 milliarder dollars. Men skærer de i markedsføring m.m. vil de også blive mindre synlige for mobilkøberne, hvilket i sidste ende kan ramme salget negativt.

Mere til historien

Huawei Mate 9 var egentlig ikke planlagt til, at komme til salg på det danske marked. Men stor efterspørgsel har gjort, at telefonen alligevel vil kunne findes enkelte steder. Foruden Mate 9 så har Huawei netop lanceret Honor 8 Lite, som er en prisvenlig smartphone. Vi skal heller ikke vente længe endnu før, at der atter er nyt fra Huawei. Det ventes de vil afsløre den kommende topmodel til Mobile World Congress 2017, som finder sted i Barcelona.

Læs også:
Huawei vil afsløre topmodel til MWC
Huawei har solgt 140 millioner smartphones i år

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer