Trods massiv fremgang er overskuddet hos Huawei mindre

Der er ingen tvivl om, at Huawei har succes. Salget af telefoner steg flot i 2016, mens overskuddet er blevet mindre.

Huawei hovedkvarter København (Foto: MereMobil.dk)

Huawei hovedkvarter København (Foto: MereMobil.dk)

Det seneste år har været succesfuldt for Huawei, hvor salget er gået markant frem. Salget er steget med omkring 30 procent det seneste år. Det skriver AndroidAuthority.com.

 – Huawei P10 Plus kan tage luften ud af Samsung Galaxy S8

Det har også været medvirkende til, at Huawei for alvor har cementeret sin plads, som verdens tredjestørste mobilproducent. Men denne vækst er kun på salget – indtjeningen og overskuddet har ikke fulgt samme vækstkurve.

Nye tal fra The Information viser, at indtjeningen langt fra har fulgt væksten fra salgstallene. Derimod er indtjeningen faldet. Profitten var på 2,2 milliarder dollars i 2015 og til 2,0 milliarder dollars i 2016. Huawei havde ellers en målsætning på 2,5 milliarder dollars, men dette lykkedes altså ikke at nå.

Omsætningen er vækstet i den samme periode med hele 42 procent – til i alt 26 milliarder dollars. Grunden til at overskuddet ikke har fulgt med er, at der har været større omkostninger til komponenter og stigende omkostninger til markedsføring.

 – Huawei nåede målet for 2016 i Danmark

Ifølge The Information, så vil Huawei forsøge at skære i flere af deres omkostninger, som udgifter til markedsføring og salgskanalerne, hvor Huawei har ydet store rabatter til operatører. Målsætningen skulle være et overskud på 4 milliarder dollars. Men skærer de i markedsføring m.m. vil de også blive mindre synlige for mobilkøberne, hvilket i sidste ende kan ramme salget negativt.

Mere til historien

Huawei Mate 9 var egentlig ikke planlagt til, at komme til salg på det danske marked. Men stor efterspørgsel har gjort, at telefonen alligevel vil kunne findes enkelte steder. Foruden Mate 9 så har Huawei netop lanceret Honor 8 Lite, som er en prisvenlig smartphone. Vi skal heller ikke vente længe endnu før, at der atter er nyt fra Huawei. Det ventes de vil afsløre den kommende topmodel til Mobile World Congress 2017, som finder sted i Barcelona.

Læs også:
Huawei vil afsløre topmodel til MWC
Huawei har solgt 140 millioner smartphones i år

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram