Spotify har opbygget en kæmpe gæld

Verdens største musiktjeneste Spotify har ikke succes på alle punkter. De kæmper med en enorm stor gæld, ifølge flere medier.

Spotify (Foto: Pixabay.com)

Spotify (Foto: Pixabay.com)

Spotify er den største musik streamingtjeneste i verden, men det betyder ikke, at alt er fryd og gammen. Selvom selskabet har mere end 100 millioner brugere, hvoraf 40 millioner af disse er betalende abonnementer, så kan Spotify faktisk risikere at gå konkurs. Det mener en række medier som BBC, Business Insider, Techcrunch m.fl., rundt i verden i hvert fald.

 – Netflix og Spotify kan bruges på ferien fra 2018

Ifølge Techcrunch så har Spotify udsat den ellers længe ventede børsnotering til tidligst næste år (2018). Grunden skulle angiveligt være, at virksomheden skal have mere styr på sin finansielle situation.

Selvom Spotify har eksisteret i mere end 10 år, så har de endnu ikke kunne præsentere et overskud. Og deres gæld skulle være på omkring 1,5 milliarder dollars (10,5 milliarder danske kroner) ifølge Techcrunch.

Meget af Spotifys gæld skulle eftersigende have en årlig rente på 5 procent. Og långiverne skulle have en lovning på, at de kan konvertere deres lån til aktier, endda med 20 procent i rabat, i Spotify ved en børsnotering. Det skriver Finans.dk.

 – Sådan bliver du superbruger på Spotify

Derfor kan det også blive et stort problem, at denne børsnotering altså er udskudt. Denne ville nemlig være en måde, at få penge på kontoen for selskabet.

Spotify har ikke selv ønsket at kommentere sagen.

Mere til historien

Grundlæggeren af Spotify har oplyst, at streamingtjenesten nu har rundet 40 mio. betalende brugere og er uden sammenligning verdens største. Sådan lød det tilbage i september 2016, det er pt. de nyeste tal omkring antallet af brugere.

HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Endnu en aktion mod kontodeling af streaming

Nej tak til deling af streamingkontoen uden for husstanden, lyder det fra endnu en tjeneste.

(mere…)
Disney klar med tilbud på reklame-abonnement

Disney+ er klar med et skarpt tilbud på deres reklamebaserede abonnement.

(mere…)
Hvor meget vil du betale for Netflix?

Analytikere forudser at vi endnu ikke har set de sidste prisstigninger fra Netflix.

(mere…)
Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram