Spotify har opbygget en kæmpe gæld

0

Verdens største musiktjeneste Spotify har ikke succes på alle punkter. De kæmper med en enorm stor gæld, ifølge flere medier.

Spotify (Foto: Pixabay.com)
Spotify (Foto: Pixabay.com)

Spotify er den største musik streamingtjeneste i verden, men det betyder ikke, at alt er fryd og gammen. Selvom selskabet har mere end 100 millioner brugere, hvoraf 40 millioner af disse er betalende abonnementer, så kan Spotify faktisk risikere at gå konkurs. Det mener en række medier som BBC, Business Insider, Techcrunch m.fl., rundt i verden i hvert fald.

 – Netflix og Spotify kan bruges på ferien fra 2018

Ifølge Techcrunch så har Spotify udsat den ellers længe ventede børsnotering til tidligst næste år (2018). Grunden skulle angiveligt være, at virksomheden skal have mere styr på sin finansielle situation.

Selvom Spotify har eksisteret i mere end 10 år, så har de endnu ikke kunne præsentere et overskud. Og deres gæld skulle være på omkring 1,5 milliarder dollars (10,5 milliarder danske kroner) ifølge Techcrunch.

Meget af Spotifys gæld skulle eftersigende have en årlig rente på 5 procent. Og långiverne skulle have en lovning på, at de kan konvertere deres lån til aktier, endda med 20 procent i rabat, i Spotify ved en børsnotering. Det skriver Finans.dk.

 – Sådan bliver du superbruger på Spotify

Derfor kan det også blive et stort problem, at denne børsnotering altså er udskudt. Denne ville nemlig være en måde, at få penge på kontoen for selskabet.

Spotify har ikke selv ønsket at kommentere sagen.

Mere til historien

Grundlæggeren af Spotify har oplyst, at streamingtjenesten nu har rundet 40 mio. betalende brugere og er uden sammenligning verdens største. Sådan lød det tilbage i september 2016, det er pt. de nyeste tal omkring antallet af brugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer