Galaxy S7-ejere må se langt efter Android 7-opdatering

Det mener vi: Ingen opdatering af Samsung Galaxy S7 og S7 Edge til Android 7 Nougat før Galaxy S8 er præsenteret.

Samsung Galaxy S7 Edge i Silver (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S7 Edge i Silver (Foto: Samsung)

Sidder du og venter på en opdatering af Samsung Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge til Android 7.0 Nougat, så kommer du til at vente en rum tid endnu.

Der har allerede været mange datoer i omløb omkring Nougat-opdateringen til Galaxy S7’erne, men den helt officielle udmelding fra den 19. januar 2017 lyder som følger: – ”Android 7.0 Nougat will be expanded to additional countries on the following devices within the first half of this year”. Det skrev Samsung i en pressemeddelelse.

Altså. En Android 7 Nougat opdatering til Galaxy S7 vil se lyset inden for det første halvår af 2017. Med andre ord. Sommerferien kan næsten risikere at ramme før opdateringen.

Tilbage i begyndelsen af januar udsendte Samsung Android Nougat til et begrænset udvalg af enheder, men siden har der været stille.

Ifølge Tek.no testes software lige nu i Norden. Dette indebærer understøttelse af Wi-Fi Calling, men ifølge Stig-Ove Langø, salgschef hos Samsung Norge, er der ikke nogen tilgængelig dato på hvornår opdateringen frigives.

Samsung følger sædvanlig tidsplan

Ser vi på hvordan Samsung har prioriteret store Android-opdateringer over tid tegner der sig et billede. Sidste års topmodel bliver ikke opdateret før årets topmodel er ude. Topmodellen kommer med den nye Android-version ud af æsken.

Man kan argumentere for, at Samsung ikke vil risikere et dårligere salg af en ny model, fordi ejere af den foregående ikke finder en udskiftning nødvendig, når telefonen bliver opdateret til at mange af de samme funktioner.

Herunder kan du se en oversigt over hvornår Galaxy S5 og Galaxy S6 er blevet opdateret.

Sådan har Samsung opdateret

  Startversion Præsentation Ny version Udsendt
Galaxy S5 Android 4 24. februar 2014 Android 5 10. marts 2015*
Galaxy S6 Android 5 1. marts 2015 Android 6 15. april 2016*
Galaxy S7 Android 6 21. februar 2016 Android 7 ?
Galaxy S8 Android 7 ? ? ?

* = De datoer hvor MereMobil.dk har skrevet om, at den danske opdatering er frigivet.

Mere til historien

Det generelle billede lige nu er, at Android-producenterne er i fuld gang med at opdatere udvalgte produkter til Android 7. Flere har også nye telefoner på markedet der er født med denne version.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.