Tidligere Android-chef på vej med iPhone-konkurrent

Den tidligere Android-chef Andy Rubin er i gang med et ambitiøst smartphone-projekt. Det kan blive en realitet allerede i år.

Andy Rubin (Foto: Bloomberg)

Andy Rubin (Foto: Bloomberg)

Hvis det ikke var for Andy Rubin, så var smartphone-markedet formentlig noget anderledes end tilfældet er. Andy Rubin er en særlig ingeniør, som har øje for hvilken retning markedet flytter sig til.

Andy Rubin er medstifter af Android inden Google købte det i 2005. Med Rubin ved roret blev Android hurtigt en værdig konkurrent til Apples iOS – og senere blev det til det mest udbredte styresystem i verden.

 - Samsung kunne have købt Android

I slutningen af 2014 forlod Rubin så Google. Siden dengang har han stort set været ude af offentlighedens søgelys. Der har dog været rygter om, at Rubin var i gang med, at starte et smartphone-firma op.

Nu forlyder det fra Bloomberg, at Rubins smartphone-projekt ikke alene er bekræftet. Det er også meget ambitiøst. Rubins formål er, at lancere en AI-baseret high-end enhed, der skal konkurrere mod iPhone og diverse Android-topmodeller, som Google Pixel og Samsung Galaxy S7 Edge.

 - Samsung Galaxy S7 Edge er Årets Mobil 2016

Rubins nye firma hedder Essential og tæller netop nu 40 ansatte, ifølge Bloomberg.

Foruden en smartphone, så arbejder Essential også på, at udvikle andre AI-produkter til forbrugere. Essential skulle efter sigende også arbejde på, at binde flere enheder sammen. Det ventes altså blandt andet at være en smartphone og noget udstyr til smart homes.

Smartphone vist frem i hemmelighed på CES

Det er en smartphone, der er det centrale hos Essential. Og denne kommer med en stor ”edge-to-egde”-skræm. Rubin havde under CES-messen møder med nogle teleselskaber, hvor telefonen blev vist frem.

Der skulle blandt andet have været møde med Sprint Corp. og andre operatører.

 - Android i tal - Marshmallow haler ind på Lollipop

På en prototype af smartphonen skulle skærmen være større end på iPhone 7 Plus (5,5 tommer), men de fysiske mål mindre.

Går alt efter planen, så håber Essential og Andy Rubin at have produktet i handlen allerede i juni i år. Det er uvist om produktet er tiltænkt hele verden eller blot det amerikanske marked.

Mere til historien

Kommer Andy Rubin med en smartphone, så er forventningerne formentlig tårnhøje. Det  er spændende om han kan indfri det. Da Microsoft endte med opkøbet af Nokia var forventningerne også store. Men her skuffede Microsoft. Tror du, at Andy Rubin kan gøre en forskel i med den kommende smartphone?

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram