Tidligere Android-chef på vej med iPhone-konkurrent

3

Den tidligere Android-chef Andy Rubin er i gang med et ambitiøst smartphone-projekt. Det kan blive en realitet allerede i år.

Andy Rubin (Foto: Bloomberg)
Andy Rubin (Foto: Bloomberg)

Hvis det ikke var for Andy Rubin, så var smartphone-markedet formentlig noget anderledes end tilfældet er. Andy Rubin er en særlig ingeniør, som har øje for hvilken retning markedet flytter sig til.

Andy Rubin er medstifter af Android inden Google købte det i 2005. Med Rubin ved roret blev Android hurtigt en værdig konkurrent til Apples iOS – og senere blev det til det mest udbredte styresystem i verden.

 – Samsung kunne have købt Android

I slutningen af 2014 forlod Rubin så Google. Siden dengang har han stort set været ude af offentlighedens søgelys. Der har dog været rygter om, at Rubin var i gang med, at starte et smartphone-firma op.

Nu forlyder det fra Bloomberg, at Rubins smartphone-projekt ikke alene er bekræftet. Det er også meget ambitiøst. Rubins formål er, at lancere en AI-baseret high-end enhed, der skal konkurrere mod iPhone og diverse Android-topmodeller, som Google Pixel og Samsung Galaxy S7 Edge.

 – Samsung Galaxy S7 Edge er Årets Mobil 2016

Rubins nye firma hedder Essential og tæller netop nu 40 ansatte, ifølge Bloomberg.

Foruden en smartphone, så arbejder Essential også på, at udvikle andre AI-produkter til forbrugere. Essential skulle efter sigende også arbejde på, at binde flere enheder sammen. Det ventes altså blandt andet at være en smartphone og noget udstyr til smart homes.

Smartphone vist frem i hemmelighed på CES

Det er en smartphone, der er det centrale hos Essential. Og denne kommer med en stor ”edge-to-egde”-skræm. Rubin havde under CES-messen møder med nogle teleselskaber, hvor telefonen blev vist frem.

Der skulle blandt andet have været møde med Sprint Corp. og andre operatører.

 – Android i tal – Marshmallow haler ind på Lollipop

På en prototype af smartphonen skulle skærmen være større end på iPhone 7 Plus (5,5 tommer), men de fysiske mål mindre.

Går alt efter planen, så håber Essential og Andy Rubin at have produktet i handlen allerede i juni i år. Det er uvist om produktet er tiltænkt hele verden eller blot det amerikanske marked.

Mere til historien

Kommer Andy Rubin med en smartphone, så er forventningerne formentlig tårnhøje. Det  er spændende om han kan indfri det. Da Microsoft endte med opkøbet af Nokia var forventningerne også store. Men her skuffede Microsoft. Tror du, at Andy Rubin kan gøre en forskel i med den kommende smartphone?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer