Samsung kunne have købt Android

4

For i 2004 blev Samsung tilbudt at købe Android billigt, men det havde ikke deres interesse. Google købte Android i 2005.

For godt 10 år siden blev Samsung tilbudt, at købe Android-styresystemet billigt, men det var elektronikgiganten ikke interesseret i, hvis man skal tro bogen ”Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution”. Det skriver Ubergizmo.com.

– Smartphone-markedet domineres af Android

Udenfor GooglePlex Android-bygningen, hvor de forskellige Android-figurer for versionerne står.
Udenfor GooglePlex Android-bygningen, hvor de forskellige Android-figurer for versionerne står.

Android-chefen Andy Rubin tog i 2004 kontakt til Samsung, efter at have arbejdet på platformen i et års tid. Han mente, at Samsung kunne have ressourcerne til at løfte Android-udviklingen. Men besøget i Seoul gik ikke, som Rubin havde håbet.

Ifølge bogen, så var responsen på mødet nærmest blot fornærmelser fra Samsung-folket.

To uger senere slog Google til og købte officielt i 2005. De betalte omkring 270 millioner kroner for Android-systemet, samt at blandt andet Andy Rubin fulgte med. Det skriver Computerworld.dk.

– Android dominerer – men Google mister kontrollen

Google udrullede systemet fra 2007 og siden er det blevet den mest dominerede mobilplatform på verdensplan, og er i dag installeret på mere end én milliard enheder.

Samsung har siden produceret massevis af Android-telefoner og tjent rigtig godt på styresystemet, men kunne altså være endt som enehersker på hele platformen.

Mere til historien

Apple præsenterede deres første iPhone i januar måned 2007 og sendte den i handlen på udvalgte markeder i løbet af sommeren 2007 – først i 2008 blev begrebet applikationer en kendsgerning, da Apple lancerede deres App Store.

Læs også:

– Sikkerhed: Android fører på mobil malware

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer