Android i tal – Marshmallow haler ind på Lollipop

1

Android Marshmallow er knap nået ud til 1/3-del af de aktive brugere, hvilket betyder Android-versionen snart, er den mest udbredte på markedet.

Android statistik, januar 2017
Android statistik, januar 2017

Google deler hver måned statistikken for udbredelsen af dets smartphone-system, Android. Her kan man få et indblik i, hvor udbredt hver Android-version er på de aktive enheder, der i en syv-dages periode anvender tjenesten Google Play.

 – Her er Huaweis opdateringsplaner for Android 7.0 Nougat

I perioden op til den 9. januar, viser den nyeste statistik, at Android 6.0 Marshmallow snart når op på niveau med forgængeren Android 5.x Lollipop. Lollipop fik sin debut på markedet, tilbage i november 2014 – mere end to år siden.

Marshmallow er ifølge Googles statistik nået op på 29,6 procent, mens Lollipop fortsat dominerer med 33,4 procent. På en tredjeplads over de mest udbredte versioner i øjeblikket, skal vi rette blikket og grave i hukommelsen tilbage til Android 4.4 KitKat. Versionen fik sin debut i oktober 2013 – i dag på 22,6 procent af alle aktive Android enheder.

Udsigt til mere Android Nougat og farvel til Froyo

Den nyeste version af Android, 7.x Nougat, har næsten fordoblet sin udbredelse fra december statistikken. I øjeblikket er Android 7.X Nougat noteret for en markedsandel på 0,7 procent. Dette tal kan meget vel stige betydeligt til næste måned, hvor frigivelsen af softwaren på Samsungs topmodeller, Galaxy S7 og S7 Edge, kan påvirke procentsatsen i positiv retning.

 – Android 7.1 Nougat nærmer sig Galaxy S7 og S7 Edge

En anden ændring i denne måneds statistik, bliver et farvel til gode gamle Android 2.2 Froyo. Froyo har nu mindre end 0,1 procent andel i statistikken og går derfor under ”spærregrænsen”. Dermed er den ældste udbredte Android version nu 2.3 Gingerbread, der har sin oprindelse helt tilbage fra december 2010.

Tilbage til Android 7.x Nougat, så er det ikke kun udbredelsen til Samsung produkter, der kan give vind i sejlet til udbredelsen. Sony, HTC, Huawei og OnePlus er ligeledes på trapperne eller har allerede frigivet Android Nougat. Dermed er det kun et spørgsmål om tid, før disse produkter også har den nyeste sikkerhedspakke fra Google.

Mere til historien

Google har forpligtiget sig til at frigive en månedlig sikkerhedspakke til Android. Denne opdatering frigives først og fremmest til ”egne” produkter i form af Nexus- og Pixel-serien. Minimum tre år fra lanceringen bliver Googles Android produkter opdateret med sikkerhedspakkerne. Flere andre andre producenter forpligter sig desværre sjældent i samme grad.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer