Android i tal - Marshmallow haler ind på Lollipop

Android Marshmallow er knap nået ud til 1/3-del af de aktive brugere, hvilket betyder Android-versionen snart, er den mest udbredte på markedet.

Android statistik, januar 2017

Android statistik, januar 2017

Google deler hver måned statistikken for udbredelsen af dets smartphone-system, Android. Her kan man få et indblik i, hvor udbredt hver Android-version er på de aktive enheder, der i en syv-dages periode anvender tjenesten Google Play.

 - Her er Huaweis opdateringsplaner for Android 7.0 Nougat

I perioden op til den 9. januar, viser den nyeste statistik, at Android 6.0 Marshmallow snart når op på niveau med forgængeren Android 5.x Lollipop. Lollipop fik sin debut på markedet, tilbage i november 2014 – mere end to år siden.

Marshmallow er ifølge Googles statistik nået op på 29,6 procent, mens Lollipop fortsat dominerer med 33,4 procent. På en tredjeplads over de mest udbredte versioner i øjeblikket, skal vi rette blikket og grave i hukommelsen tilbage til Android 4.4 KitKat. Versionen fik sin debut i oktober 2013 – i dag på 22,6 procent af alle aktive Android enheder.

Udsigt til mere Android Nougat og farvel til Froyo

Den nyeste version af Android, 7.x Nougat, har næsten fordoblet sin udbredelse fra december statistikken. I øjeblikket er Android 7.X Nougat noteret for en markedsandel på 0,7 procent. Dette tal kan meget vel stige betydeligt til næste måned, hvor frigivelsen af softwaren på Samsungs topmodeller, Galaxy S7 og S7 Edge, kan påvirke procentsatsen i positiv retning.

 - Android 7.1 Nougat nærmer sig Galaxy S7 og S7 Edge

En anden ændring i denne måneds statistik, bliver et farvel til gode gamle Android 2.2 Froyo. Froyo har nu mindre end 0,1 procent andel i statistikken og går derfor under ”spærregrænsen”. Dermed er den ældste udbredte Android version nu 2.3 Gingerbread, der har sin oprindelse helt tilbage fra december 2010.

Tilbage til Android 7.x Nougat, så er det ikke kun udbredelsen til Samsung produkter, der kan give vind i sejlet til udbredelsen. Sony, HTC, Huawei og OnePlus er ligeledes på trapperne eller har allerede frigivet Android Nougat. Dermed er det kun et spørgsmål om tid, før disse produkter også har den nyeste sikkerhedspakke fra Google.

Mere til historien

Google har forpligtiget sig til at frigive en månedlig sikkerhedspakke til Android. Denne opdatering frigives først og fremmest til ”egne” produkter i form af Nexus- og Pixel-serien. Minimum tre år fra lanceringen bliver Googles Android produkter opdateret med sikkerhedspakkerne. Flere andre andre producenter forpligter sig desværre sjældent i samme grad.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram