Greenland Connect udvides og opgraderes

2

Tele Greenland og Huawei Marine udvider Greenland Connect til et 100G undersøisk netværk i Arktis.

Huawei Marine har i en pressemeddelelse annonceret, at leverandøren af telekommunikationsudstyr har lavet et partnerskab med Tele Greenland. Det nye partnerskab skal står for implementeringen af et såkaldt 100G netværk langs den grønlandske vestkyst, samt en opgradering af kapaciteten af det eksisterende ”Greenland Connect”, der forbinder Grønland med Island og Nordamerika.

Greenland connect (Foto: Huawei)
Greenland connect er en 4598 kilometer fiberforbindelse, der blev taget i brug i marts 2009. Søkablet løber fra Newfoundland i Canada til Nuuk. Herfra fortsætter det til Qaqortoq og videre til Island. Greenland Connect North er den gulestreg ved de røde prikker på vestkysten af Grønland.

– Podcast #21: Så fascinerede er mobilnettet i Grønland

Greenland Connect er betegnelsen på det 4.598 kilometer lange undersøiske fiberkabel, som sikrer internetforbindelsen til store dele af den Grønlandske befolkning. Indtil etableringen af Greenland Connect i 2009 blev hele den grønlandske internettrafik send over satellit, hvilket er meget dyrt og ikke uden tekniske ulemper.

Med Greenland Connect forbindelsen har store dele af den grønlandske befolkning fået markant hurtigere internet og priserne er samtidig faldet markant. Den succes bygger Tele Greenland nu videre på med etableringen af den nordlige Greenland Connect North forbindelse.

Greenland Connect North

Huawei Marine skal nu  i samarbejde med Tele Greenland levere og installere undersøisk linjeterminaludstyr til Greenland Connect North, som er en udvidelse af den oprindelige fiberforbindelse.

Den nye strækning vil forbinde den nordvestlige del af Grønland – mere specifikt Nuuk, Maniitsoq, Sisimiut og Aasiaat. Udvidelsen vil i første omgang have en kapacitet på 100G til hver by.

Derudover skal Huawei Marine levere og installere undersøisk linjeterminaludstyr til den eksisterende del Greenland Connect, der forbinder Grønland, Island og Canada. Her vil den indledende kapacitet også være 100G.

– “Greenland Connect-systemet er Grønlands vitale kommunikationslinje, og fejlmargenen i gennemførelsen og driften af det nye system skal være minimal. I løbet af forhandlingsprocessen med flere velestimerede systemleverandører, har Huawei Marine-holdet vundet Tele Greenlands fulde tillid i forhold til, at de kan levere særdeles pålideligt 100G DWDM-udstyr, så vi kan opfylde vores forpligtelser over for vores kunder,” siger Flemming Drechsel, der er Chief Wholesale Officer hos Tele Greenland.

Ifølge Huawei er den nye 100G forbindelse Greenland Connect North designet med en kapacitet på 4,8 terabits per sekund, mens den eksisterende Greenland Connect vil blive opgraderet fra 1,92 terabits per sekund til 12,8 terabits per sekund mellem Grønland, Europa og Nord Amerika.

Mere til historien

Der er kun 23 ms forsinkelsen på Greenland Connect forbindelsen fra Nordamerika til Europa, hvilket gør det til én af de hurtigste fiberforbindelser over Atlanten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer