Flere iPhones har batteriproblemer, indrømmer Apple

2

Flere iPhone 6Sere, end først antaget, kan have batteriproblemer. Softwaren kan have en del af skylden.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)
Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Efteråret 2016 vil blive husket for giganters fejl. Nu er endnu flere iPhone 6S modeller omfattet af batteriproblemer. Det indrømmer Apple nu, ved at redigere en besked på deres supportside, der oprindeligt var dateret den 1. december 2016, skriver Ekstra Bladet.

– Apple: Derfor går batteriet ud på iPhone 6S

Det interessante ved ændringen består i, at Apple nu også fokuserer på softwaren. De har ellers tidligere sagt, at batterifejlen udelukkende var et hardwareproblem.

Da softwaren nu også kan have påvirket batteriet, kan der være et langt større omfang af iPhones som er berørt. Apple mente i starten af december, at det var en sending batterikomponenter, som var problemfyldte.

To typer af fejl

Reelt er der altså nu to sager. Den ene hvor Apple ved, at batterierne kan have en fejl, der gør telefonen lukker ned, da den tror der ikke er mere strøm på batteriet. Den anden del handler om, at software på telefonen også kan påvirke ens batteri.

– “Et mindre antal kunder, uden for den berørte serie, har også rapporteret om pludselige nedlukninger. Nogle af disse kan forekomme under normale omstændigheder fordi iPhonen beskytter sin elektronik,” lyder det fra Apple.

Med andre ord. Der kan altså være noget software som kan få ens iPhone 6S til at gå i sort.

Softwareopdatering med diagnoseværktøj

Apple arbejder på en iOS-softwareopdatering, der skulle blive klar i næste uge. Denne vil over et par uger indsamle diagnosedata til Apples udviklere, hvilket potentielt kan hjælpe Apple med at forbedre de algoritmer der styrer batteri-performance og nedlukninger.

Efterfølgende har Apple altså mulighed for, at lave en fejlrettet software, til de kunder der er uden for programmet med de fysiske batterifejl.

Meldingen fra Apple står at læse i et supportdokument.

Skærmprint af engelsk besked fra Apple.com d. 6/12 2016
Skærmprint af engelsk besked fra Apple.com d. 6/12 2016

– Tjek om din iPhone 6S kan få et nyt gratis batteri

Disse iPhones er berørt

Du kan tjekke din iPhone ved at indtaste telefonens serienummer på Apples hjemmeside, eller finde fjerde og femte symbol i serienummeret.

Er det en af de problemfyldte bør der stå Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, QH eller QJ.

Tjekket her handler om de fysiske batterifejl.

Husk. Du kan altså have batteriproblemer selvom dit serienummer ikke giver adgang til udskiftning af batteriet.

Mere til historien

Problemerne med iPhones fra september og oktober 2015 er ikke så farlige som konkurrenten Galaxy Note 7. iPhones 6S risikerer “kun” at slukke. Det er dog stadig et irriterende problem, som skal taget alvorligt.

Læs også:
– BAGGRUND: Forstå iPhone 6S batterisagen

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer