Flere iPhones har batteriproblemer, indrømmer Apple

Flere iPhone 6Sere, end først antaget, kan have batteriproblemer. Softwaren kan have en del af skylden.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Efteråret 2016 vil blive husket for giganters fejl. Nu er endnu flere iPhone 6S modeller omfattet af batteriproblemer. Det indrømmer Apple nu, ved at redigere en besked på deres supportside, der oprindeligt var dateret den 1. december 2016, skriver Ekstra Bladet.

– Apple: Derfor går batteriet ud på iPhone 6S

Det interessante ved ændringen består i, at Apple nu også fokuserer på softwaren. De har ellers tidligere sagt, at batterifejlen udelukkende var et hardwareproblem.

Da softwaren nu også kan have påvirket batteriet, kan der være et langt større omfang af iPhones som er berørt. Apple mente i starten af december, at det var en sending batterikomponenter, som var problemfyldte.

To typer af fejl

Reelt er der altså nu to sager. Den ene hvor Apple ved, at batterierne kan have en fejl, der gør telefonen lukker ned, da den tror der ikke er mere strøm på batteriet. Den anden del handler om, at software på telefonen også kan påvirke ens batteri.

– “Et mindre antal kunder, uden for den berørte serie, har også rapporteret om pludselige nedlukninger. Nogle af disse kan forekomme under normale omstændigheder fordi iPhonen beskytter sin elektronik,” lyder det fra Apple.

Med andre ord. Der kan altså være noget software som kan få ens iPhone 6S til at gå i sort.

Softwareopdatering med diagnoseværktøj

Apple arbejder på en iOS-softwareopdatering, der skulle blive klar i næste uge. Denne vil over et par uger indsamle diagnosedata til Apples udviklere, hvilket potentielt kan hjælpe Apple med at forbedre de algoritmer der styrer batteri-performance og nedlukninger.

Efterfølgende har Apple altså mulighed for, at lave en fejlrettet software, til de kunder der er uden for programmet med de fysiske batterifejl.

Meldingen fra Apple står at læse i et supportdokument.

Skærmprint af engelsk besked fra Apple.com d. 6/12 2016

Skærmprint af engelsk besked fra Apple.com d. 6/12 2016

– Tjek om din iPhone 6S kan få et nyt gratis batteri

Disse iPhones er berørt

Du kan tjekke din iPhone ved at indtaste telefonens serienummer på Apples hjemmeside, eller finde fjerde og femte symbol i serienummeret.

Er det en af de problemfyldte bør der stå Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, QH eller QJ.

Tjekket her handler om de fysiske batterifejl.

Husk. Du kan altså have batteriproblemer selvom dit serienummer ikke giver adgang til udskiftning af batteriet.

Mere til historien

Problemerne med iPhones fra september og oktober 2015 er ikke så farlige som konkurrenten Galaxy Note 7. iPhones 6S risikerer “kun” at slukke. Det er dog stadig et irriterende problem, som skal taget alvorligt.

Læs også:
– BAGGRUND: Forstå iPhone 6S batterisagen

Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Den næste iPhone SE får Dynamic Island

Skal man tro de seneste rygter, så får den næste iPhone SE ikke notch, men derimod Dynamic Island.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
iOS 18 bliver måske største iOS-opdatering nogensinde

Det ventes, at Apples næste store iOS-opdatering vil komme med en del AI-funktioner. Måske er iOS 18 den store iPhone-opdatering nogensinde.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram