Batteriproblemer med iPhone 6S – forstå sagen

0

Batterisagen med iPhone 6S kører nu i to spor. Læs her hvad der er op og ned i sagen.

Reparation af iPhone 6S (Foto: iFixit.com)
Reparation af iPhone 7 (Foto: iFixit.com)

Den 21. november skrev vi første gang om et serviceprogram fra Apple, der skulle løse en batterifejl på iPhone 6S. Selvom batteriet f.eks. var halvt fyldt lukkede telefonen pludselig ned, som om der ikke var mere strøm.

Efter et stykke tid åbnede Apple en supportside, hvor ejere af iPhone 6S selv kan tjekke om deres telefon ligger inden for de ramte serienumre. Telefoner der er produceret i september og oktober 2015 er berørte af fejlen, ifølge Apple.

Fejlen er opstået i forbindelse med produktionen af batterierne. Ifølge Apple udgør problemet ikke en sikkerhedsrisiko, sådan som tilfældet har været med Samsung Galaxy Note 7.

I skrivende stund er batterier til iPhone 6S i restordre, og kan først leveres i midten af december. Et af de store serviceværksteder anbefaler, at man venter til efter nytår med indleveringen af telefonen til service. Der er ingen panik da serviceprogrammet gælder i tre år.

Vent med at indlevere din iPhone 6S til service

Måske også en anden batterifejl

Siden slutningen af november har batterisagen omkring iPhone 6S udviklet sig til at køre i to spor.

Den ene spor er der hvor Apple ved, at batterierne har en fejl, der gør, at telefonen lukker ned, da den tror der ikke er mere strøm på batteriet. Det er denne som giver adgang til udskiftning af batteriet.

Det andet spor handler om, at softwaren på telefonen også kan påvirke ens batteri.

Flere iPhones har måske batteriproblemer, ifølge Apple

Softwareopdatering med diagnoseværktøj

– “Et mindre antal kunder, uden for den berørte serie, har også rapporteret om pludselige nedlukninger. Nogle af disse nedlukninger kan forekomme under normale omstændigheder fordi iPhonen beskytter sin elektronik,” lyder det fra Apple.

Med andre ord. Der kan altså være noget software, som kan få ens iPhone 6S til at gå i sort. Det er ikke nødvendigvis Apples egen software, men kan også relatere sig til apps fra andre udbydere.

Apple arbejder på en iOS-softwareopdatering, der skulle blive klar i næste uge (uge 50). Denne indeholder en særlig kodning som indsamler diagnosedata til Apples udviklere, hvilket potentielt kan hjælpe Apple med at forbedre de algoritmer, der styrer batteri-performance og nedlukninger.

Diagnosedataene kan give Apple viden om, hvad der sker på de iPhone 6Sere der ikke har en fysisk batterifejl. Både om det er relateret til software eller eventuelt fejl på andre hardware-komponenter.

Efterfølgende har Apple mulighed for, at udgive en fejlrettet software.

Tjek her om du kan få nyt batteri, gratis

Mere til historien

På nuværende tidspunkt er det udelukkede de telefoner med fysisk batterifejl, der tilbydes løst gennem udskiftning af batteriet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer