Samsung vil investere kraftigt i chip-produktion

Samsung laver i forvejen processorer og chips til en lang række producenter, men nu skrues der op for satsningen.

Exynos 8 bliver, ifølge rygter, processoren i Galaxy S7

Exynos 8 bliver, ifølge rygter, processoren i Galaxy S7

Samsung Galaxy S-serien lanceres ofte i to versioner - en med Qualcomms Snapdragon chipsæt og en med deres egen chip, Exynos. Nu vil Samsung have en større del af markedet. De har netop annonceret en 6 milliarder kroner stor investering i deres produktionsafdeling i Texas, USA.

Galaxy S7 i processordyst: Exynos 8890 vs. Snapdragon 820

Her laver Samsung avancerede System-on-a-Chip dele, SoC, som anvendes i blandt andet smartphones. Samsung Austin Semiconductor, som firmaet hedder på de kanter, kan dermed forvente at få en større role i vores fremtidige liv, forudsat at man køber Samsung produkter, naturligvis.

Qualcomm sidder tungt på chip-markedet, så derfor har Samsungs Exynos processorer primært været brugt til visse af Samsungs egne smartphones. I vores markedsområde har vi typisk set Exynos-chipset i produkterne.

Samsung satser på Exynos i Galaxy S7-topprodukterne

Med investeringen i stor-skala produktion, kan det dog være at andre smartphone producenter vil overveje at benytte Samsungs chipsæts, som ofte kan konkurrere med Qualcomms topmodeller.

Nandflash hukommelse

Fremtiden byder på mangedobling af kapaciteten i hukommelseschips til bærbare enheder.

Investering kommer kort efter, at Samsung vil investere over 140 milliarder i hukommelse og skærmteknologier. Hukommelsen er den hurtige V-NAND flash hukommelse som benyttes i smartphones og computere, så potentialet også stort. Samsung har desuden produceret OLED skærme til smartphones og med den nye pengeindsprøjtning skal der fokuseres på bøjelige OLED skærme.

Apple har bestilt 100 millioner OLED-skærme hos Samsung

Om Samsung vil stoppe med bøjelige kanter, som vi kender det fra Edge-serien er uvist, eller om de vil tilføje helt nye kurver vil tiden vise.

Samsung er i øvrigt storleverandør af komponenter til andre producenter - eksempelvis er Apple på kundelisten.

Mere til historien

Samsung i Austin skriver, at der i deres Texas afdeling er 11.000 jobs som afhænger af deres chip-produktion, så "The Lone Star" stat er formentlig glade for Samsungs øgede investering.

Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor - Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram