Samsung vil investere kraftigt i chip-produktion

Samsung laver i forvejen processorer og chips til en lang række producenter, men nu skrues der op for satsningen.

Exynos 8 bliver, ifølge rygter, processoren i Galaxy S7

Exynos 8 bliver, ifølge rygter, processoren i Galaxy S7

Samsung Galaxy S-serien lanceres ofte i to versioner – en med Qualcomms Snapdragon chipsæt og en med deres egen chip, Exynos. Nu vil Samsung have en større del af markedet. De har netop annonceret en 6 milliarder kroner stor investering i deres produktionsafdeling i Texas, USA.

– Galaxy S7 i processordyst: Exynos 8890 vs. Snapdragon 820

Her laver Samsung avancerede System-on-a-Chip dele, SoC, som anvendes i blandt andet smartphones. Samsung Austin Semiconductor, som firmaet hedder på de kanter, kan dermed forvente at få en større role i vores fremtidige liv, forudsat at man køber Samsung produkter, naturligvis.

Qualcomm sidder tungt på chip-markedet, så derfor har Samsungs Exynos processorer primært været brugt til visse af Samsungs egne smartphones. I vores markedsområde har vi typisk set Exynos-chipset i produkterne.

– Samsung satser på Exynos i Galaxy S7-topprodukterne

Med investeringen i stor-skala produktion, kan det dog være at andre smartphone producenter vil overveje at benytte Samsungs chipsæts, som ofte kan konkurrere med Qualcomms topmodeller.

Nandflash hukommelse

Fremtiden byder på mangedobling af kapaciteten i hukommelseschips til bærbare enheder.

Investering kommer kort efter, at Samsung vil investere over 140 milliarder i hukommelse og skærmteknologier. Hukommelsen er den hurtige V-NAND flash hukommelse som benyttes i smartphones og computere, så potentialet også stort. Samsung har desuden produceret OLED skærme til smartphones og med den nye pengeindsprøjtning skal der fokuseres på bøjelige OLED skærme.

– Apple har bestilt 100 millioner OLED-skærme hos Samsung

Om Samsung vil stoppe med bøjelige kanter, som vi kender det fra Edge-serien er uvist, eller om de vil tilføje helt nye kurver vil tiden vise.

Samsung er i øvrigt storleverandør af komponenter til andre producenter – eksempelvis er Apple på kundelisten.

Mere til historien

Samsung i Austin skriver, at der i deres Texas afdeling er 11.000 jobs som afhænger af deres chip-produktion, så “The Lone Star” stat er formentlig glade for Samsungs øgede investering.

Samsungs Jet-robotstøvsuger- og gulvvasker lyder som en JET

TEST: Samsung Bespoke Jet Bot Combo AI kombinerer støvsugning med gulvvask, hvor der vaskes med rent vand hele tiden. Rengøringen er virkelig god, men den larmer helt vildt.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Her er alle nyhederne fra Samsung Unpacked 2024

OVERBLIK: Samsung har været produktive og ved denne sommers Unpacked event præsenterede de intet mindre end 6 nye produkter.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Lån en DYR mobil før du køber!

Et nyt tiltag gør det muligt, at låne en telefon inden du vælger at købe den. Læs mere om det her.

(mere…)
Mine første indtryk af Samsung Galaxy Z Fold6

PRE-TEST: Jeg er i gang med testen af Samsung Galaxy Z Fold6. Her får du mine første indtryk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram