Samsung vil investere kraftigt i chip-produktion

1

Samsung laver i forvejen processorer og chips til en lang række producenter, men nu skrues der op for satsningen.

Exynos 8 bliver, ifølge rygter, processoren i Galaxy S7
Exynos 8 bliver, ifølge rygter, processoren i Galaxy S7

Samsung Galaxy S-serien lanceres ofte i to versioner – en med Qualcomms Snapdragon chipsæt og en med deres egen chip, Exynos. Nu vil Samsung have en større del af markedet. De har netop annonceret en 6 milliarder kroner stor investering i deres produktionsafdeling i Texas, USA.

– Galaxy S7 i processordyst: Exynos 8890 vs. Snapdragon 820

Her laver Samsung avancerede System-on-a-Chip dele, SoC, som anvendes i blandt andet smartphones. Samsung Austin Semiconductor, som firmaet hedder på de kanter, kan dermed forvente at få en større role i vores fremtidige liv, forudsat at man køber Samsung produkter, naturligvis.

Qualcomm sidder tungt på chip-markedet, så derfor har Samsungs Exynos processorer primært været brugt til visse af Samsungs egne smartphones. I vores markedsområde har vi typisk set Exynos-chipset i produkterne.

– Samsung satser på Exynos i Galaxy S7-topprodukterne

Med investeringen i stor-skala produktion, kan det dog være at andre smartphone producenter vil overveje at benytte Samsungs chipsæts, som ofte kan konkurrere med Qualcomms topmodeller.

Nandflash hukommelse
Fremtiden byder på mangedobling af kapaciteten i hukommelseschips til bærbare enheder.

Investering kommer kort efter, at Samsung vil investere over 140 milliarder i hukommelse og skærmteknologier. Hukommelsen er den hurtige V-NAND flash hukommelse som benyttes i smartphones og computere, så potentialet også stort. Samsung har desuden produceret OLED skærme til smartphones og med den nye pengeindsprøjtning skal der fokuseres på bøjelige OLED skærme.

– Apple har bestilt 100 millioner OLED-skærme hos Samsung

Om Samsung vil stoppe med bøjelige kanter, som vi kender det fra Edge-serien er uvist, eller om de vil tilføje helt nye kurver vil tiden vise.

Samsung er i øvrigt storleverandør af komponenter til andre producenter – eksempelvis er Apple på kundelisten.

Mere til historien

Samsung i Austin skriver, at der i deres Texas afdeling er 11.000 jobs som afhænger af deres chip-produktion, så “The Lone Star” stat er formentlig glade for Samsungs øgede investering.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer