Samsung kan tabe over 113 milliarder på Note 7

26

Galaxy Note 7-skandalen ser ud til at have nået nye højder. Måske står Samsung overfor 113 mia. kroner i tab.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)

Samsung har måtte lægge øre til ikke så lidt fra alle sider. Medier, konkurrenter, samarbejdspartnere, ja sågar fans har kritiseret dels Note 7 produktet, men også Samsungs håndtering af Note 7 problemerne.

Hele misseren er endt med, at Samsung har trukket Galaxy Note 7 produktet tilbage, og gad vide om de vil lancere en version 8 eller helt droppe produktlinjen? Galaxy Note serien har ellers dedikerede fans og en lille niche næsten helt for sig selv med deres S-pen og store kvalitetsskærm.

– Galaxy Note 7 er død: Samsung trækker nødbremsen

I starten af september vurderede en række internationale banker at batteriproblemerne med Note 7 ville koste Samsung omkring 1 milliard dollars, altså næsten 7 millarder kroner. Det beløb kan helt klart mærkes hos selv en gigant som Samsung, og Koh Dong-Jin, der er chef for mobilafdelingen kaldte det for et hjerteskærende beløb – “heartbreaking amount”. Men som vi ved her i midten af oktober, en måned senere, så stoppede Galaxy Note 7 fadæsen ikke blot ved tilbagekaldelsen af den dyre smartphone, men nogle “sikre” modeller havde også varme og eksplosionsproblemer.

– Alle Note 7 artiklerne

Måske 113 milliarder kroner i tab

Dermed er visse banker og analyseinstituter nu igen ude med deres vurdering af hvad Note 7 skandalen kan have kostet Samsung.

Samsung har tidligere sagt, at de forventede op mod 19 millioner solgte enheder, hvilket dermed ikke bliver til noget, og tværtimod kun har givet udgifter. I omsætning skulle det svare til 17 milliarder dollars, altså 113,7 milliarder kroner i dagens kurs.

Det er et stort beløb: 113.700.000.000 kroner. Koh Dong-Jin har endnu ikke kommenteret på hvad Samsung forventer det vil koste, men mon ikke han også løber tør for ord hvis han skal beskrive hvor ondt det gør at miste så mange penge.

Teleselskaber i Danmark stopper forudbestillinger

100 milliarder er slet ikke nok

Desværre for Samsung er det slet ikke et stort nok tal til at vurdere deres nedtur.

For det koster også mange penge at trække produktet tilbage, samt deres produktionsomkostninger, og i fjedre kvartal vil det løbe op i omkring 1,6 millarder dollars. Samtidig har Samsungs aktiekurs fået et ordentligt hak i tuden, på et tidspunkt hvor det ellers gik så godt. På længere sigt vil Samsungs omdømme også lide et enormt tab og de langsigtede konsekvenser vil sikkert også påvirke andre Samsung Galaxy produkter, og måske sågar hele Samsungs produktsortiment der tæller alt fra køleskabe til TV.

Onde tunger vil endda påstå, at Samsung kan ende med at ende som Nokia eller Blackberry, men det er nok mest konkurrenternes våde drøm, end hvad der rent faktisk vil ske, om end Samsung vil tage nogle hårde tæsk de næste par måneder og kvartaler.

Mere til historien

Samsung får gnedet salt i såret når de rejser med visse flyselskaber, da Note 7 specifikt bliver nævnt over højtaler som en sikkerhedsrisiko og at mobilen skal være slukket før fly må lette.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer