Samsung Galaxy Note 7 forbydes på fly

2

Tager du Galaxy Note 7 med ombord på et fly i USA, risikerer du en kæmpebøde og op til 10 års fængsel.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)
S-Pen på Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)

De brandfarlige Galaxy Note 7 enheder fra Samsung er blevet en alvorlig sag i USA. Der har nu været sager med 92 “første udgaver” af Note 7, samt 23 sager med den ”ombyttede” og ellers sikre model.

 – Galaxy Note 7 katastrofen – dag for dag

Derudover har der været sager rundt i andre dele af verden.

Alt dette fik Samsung til at stoppe alt salg og produktion af Galaxy Note 7. Samsung er på bar bund omkring fejlen i telefonen – altså hvad der er skyld i de mange brande og eksplosioner af batterierne.

 – Samsung kender ikke årsagen til Note 7 brande

Samsung har gjort en kæmpe indsats for, at de omkring 2,5 millioner mennesker, der har købt telefonen får den ombyttet eller pengene retur.

Første sag i anden sending af Note 7’ere, som der blev problemer med, skete ombord på et fly. Og allerede inden dette havde flere flyselskaber bedt flypassagerer om, at slukke deres Note 7 enheder.

Nu har den amerikanske luftfartsstyrelse FAA bandlyst alle Galaxy Note 7-modeller på fly inden for USAs landegrænser. Det skriver Engadget.com.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)

Kæmpe millionbøde – eller fængsel er straffen

FAA har i et hasteforbud gjort det ulovligt at tage Samsung Galaxy Note 7 med ombord på fly.

I dokumentet fra den 15. oktober står, at forbuddet gælder for passagerer, som har ”Samsung Galaxy Note 7 på sig, i deres håndbagage, i indchecket bagage eller som transportgods”.

 – Samsung kan tabe over 113 milliarder på Note 7

Går man ombord på et fly i USA med en Note 7, skal den straks slukkes og flypersonalet skal gøres opmærksom på, at man har en Note 7 med ombord. Efterfølgende er enten af stige af flyet med telefonen eller skille sig af med telefonen og fortsætte rejsen. Står der i dokumentet.

Følges disse retningslinjer ikke, så kan du forvente en bøde – ja, faktisk en kæmpe millionbøde. Er man til fare for det amerikanske luftrum, så går det ikke ustraffet hen.

 – ”Enhver person, der ikke retter sig efter denne bekendtgørelse, er genstand for bødestraf på op til $179.933 for hver overtrædelse hver dag, den overtrædes (49 U.S.C. 5123)”.

Omregnes bøden til danske kroner vil den være på omkring 1,2 millioner kroner.

Er forseelsen af tilstrækkelig alvorlig karakter, så kan bøden også følges op med en fængselsstraf.

 – ”En person, der overtræder denne bekendtgørelse, kan også være genstand for retsforfølgning, som kan resultere i bøder under straffelov 18, fængsling i op til ti år eller begge (49 U.S.C. 5124)”.

Tidslinje: Note 7 katastrofen set over tid

Mere til historien

I nogle lufthavne har Samsung nu fået en serviceskranke hvor de tilbyder ombytning af Note 7, inden ejerne risikerer at stige ombord på et fly.

Læs også:
Samsung offentliggør Galaxy S8 til MWC 2017

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer