Manglende LG G5 salg har givet LG blodrøde tal

LG G5 har ikke solgt nær så meget som LG havde håbet på, og det kan ses på kvartalsregnskabet.

LG G5 (Foto: LG)

LG G5 (Foto: LG)

LG’s mobilafdeling har haft nogle hårde måneder. LG Electronics har netop annonceret at de, i de i tredje kvartal, har haft omsætning på næsten 12 milliarder dollars og fortjeneste på over 250 millioner dollars. Det er en nedgang på henholdsvis 5,7 procent og 3,7 procent i forhold til tredje kvartal 2015.

LG G5 test – lang batteritid og genialt kamera

Dermed bekræfter LG de fleste mobilinteresserede i, at LGs modulopbyggede G5 har solgt dårligere end forventet.

Tallene ovenover skal ses i lyset af, at LG’s TV-afdeling har haft et rekord salg.

LG’s mobilafdeling havde en nedgang af solgte enheder på 23 procent i forhold til 2015. Det er helt sikkert en medvirkende faktor til LGs næsten 400 millioner dollars tab.

– LG G5 fiasko fører til afskedigelser

Alt er ikke triste miner, da LG alligevel formåede at sende 13,5 millioner smartphones ud til forhandlere og i USA steg salget med 14 procent i forhold til Q2. Fremtiden ser da også lys ud med V20 netop lanceret og mellemklasse K og X serie så småt er på vej ud i butikkerne.

Mere til historien

LG’s G-serie har tidligere været meget populær med G, G2, G3 og G4 alle fået fine anmeldelser og salg. Derfor er det måske smart, at LG nu fokuserer mere på deres V serie, hvor forgængeren hedder V10.


Avatar

Om Tommy Lindegaard

Tommy har i flere år arbejdet med Telia, TDC, HTC, Samsung og Nokia, men er i dag gået selvstændig. Han kan dog ikke helt slippe branchen, så fritiden bliver brugt til at skrive nyheder. Til dagligt er det primært Android smartphones og iPads, der bliver brugt, men Tommy elsker at skifte mellem enheder og andre IT gadgets.