Google Pixel er IP53 certificeret, hvad betyder det?

3

Google Pixel er forhåbentlig på vej mod Danmark, en af specifikationerne er IP53 certificering, men hvad betyder det?

Google Pixel og Pixel XL (Foto: Google)
Google Pixel og Pixel XL (Foto: Google)

Google Pixel blev præsenteret 4. oktober og afløser Nexus telefonerne. På de nye Pixel-telefoner har Google nu endnu større kontrol over produktionen, designet og markedsføringen end de havde på Nexus-produkterne.

Pixel og Pixel XL kommer til udvalgte lande den 20. oktober, det ser dog ikke ud til, at telefonerne kommer på det danske marked.

 – Google Pixel og Pixel XL kommer ikke til Danmark

Google Pixel har en lav IP certificering, som vi her vil forklare hvad betyder. IP certificeringer bruges til at tilkendegive hvor vand og støvtætte produkter er, hvilket er meget brugbart til forbrugselektronik, da de ofte bliver udsat for vind og vejr, hvilket også betyder vand og støv.

– Google Pixel – et farvel til Nexus

Sony var en af de første producenter med IP certificeringer, der viste at deres mobiler i nogen grad var vandtætte – eller vandafvisende, som det mere korrekt hedder.

IP-certificeringerne er en international standard, og skal dermed overholde visse krav og testes i godkendte laboratorier.

IP53 er ubrugelig

Galaxy S7 er, ifølge rygterne, vandtæt (Foto: Samsung)
Galaxy S7 er, ifølge rygterne, vandtæt (Foto: Samsung)

Google Pixel har kun IP53 certificering, men hvad betyder det reelt?

De to tal skal deles op, da de hver især har to forskellige betydninger. Det første tal efter IP tilkendegiver, hvor støvtæt en enhed er. Og med tallet 5 er det næsten helt støvtæt. Den højeste IP certificering er 6, som betyder, at enheden er helt støvtæt. 5 betyder kun støvbeskyttet, så her må Pixel se sig slået at rigtig mange af sine konkurrenter, fra Samsung til Apple.

 – Pixel er poppet op i dansk Google Store

Det andet tal viser, hvor god enheden er til at undgå indtrængning af vand. Her går tallene atter fra 0, men helt op til 8. For Google Pixel er det tal kun 3, hvilket er meget lavt. Det betyder, at når enheden holdes 60 grader i forhold til regn eller brusebad, bør Pixel kunne holde vand ude. Dermed er Pixel mobilerne kun en smule vandafvisende.

Alt i alt er Googles Pixel IP53 certificeringen ikke noget man kan gå og prale med, og er ikke særlig anvendelig hvis man er en af de lidt klodsede eller uheldige typer. Herunder kan du se, hvad IP tallene betyder, ciffer for ciffer.

TalBeskyttelse af udstyret mod faste partikler
0Ingen beskyttelse
1>50 mm
2>12,5 mm
3>2,5 mm
4>1 mm
5Støvbeskyttet
6Støvtæt

 

TalBeskyttelse mod indtrængen af vandBetydning
0Ingen beskyttelseIngen beskyttelse
1Vertikale dråberVertikale dråber må ikke have skadelig virkning
2Vertikale dråber ved hældning op til 15°Vertikale dråber må ikke have skadelige virkninger, når udstyret har en hældningsvinkel op til 15° i forhold til vertikallinjen
3Brusebad/ regnBrusebad/ regn må ikke have skadelige virkninger, når udstyret har en hældningsvinkel op til 60° i forhold til vertikallinjen
4Kraftigt sprøjt fra alle siderKraftigt sprøjt fra alle sider, må ikke have skadelig virkning (kraftigt brusebad/ regn)
5Spuling fra alle siderSpuling (fra slanger/ dyser) må ikke have skadelig virkning6Kraftig spuling fra alle siderKraftig spuling fra alle sider må ikke have skadelig virkning7Kortvarig neddykning i vandIngen skadelig virkning ved kortvarig neddykning i vand (15 til 100 cm i indtil 30 minutter)8Varig neddykningIngen skadelig virkning ved varig neddykning i vand under betingelser specificeret i henhold til aftale mellem kunde og producent af udstyret

(Kilde: Wikipedia)

Mere til historien

Nogle af de nyeste og mest populære smartphones på markedet er iPhone 7 med IP67, Samsung Galaxy S7 med IP68, altså den højeste og Sony Xperia XZ er IP65/68 afhængigt om beskyttelsesklapperne er på eller ej. Klik på linksene for at læse vores anmeldelser af de enkelte enheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer