Google Pixel og Pixel XL kommer ikke til Danmark

26

Danmark er ikke prioriteret. Ingen salgskanaler, eller Google, kan bekræfte, at Google Pixel kommer til landet.

Google Pixel (Foto: Google)
Google Pixel (Foto: Google)

Google har afholdt en global produktlancering, hvor den store nyhed var telefonerne Pixel og Pixel XL.

Flere hundredetusinde så med på livestream via YouTube, og Googles repræsentanter fortalte de mange interesserede om telefonerne såvel som Google Assistant – Googles svar på Apples Siri.

Trods den globale lancering bliver Google Pixel og Pixel XL tilsyneladende en lukket fest. Vi har tidligere skrevet, at telefonerne var poppet frem på Google Store i Danmark, men du skal ikke regne med, at kunne købe dem derfra – ikke sådan umiddelbart i hvert fald.

Danmark er ikke på landkortet

MereMobil.dk har spurgt Anne Sofie Kirkegaard, Googles danske pressechef, om danskerne får adgang til at købe Pixel-telefonerne. Svaret er et klassisk ”ikke-svar”, som man ofte møder i store amerikanske virksomheder.

– ”Chromecast Ultra bliver den første nyhed vi kommer til at se på det danske marked, og den kommer til at koste 630 kroner. Vi har ikke på nuværende tidspunkt flere detaljer at dele specifikt for Danmark,” siger Anne Sofie Kirkegaard.

Langt mere direkte er Elgiganten.

– ”Som det ser ud lige nu, kommer Google ikke til at introducere Pixel og Pixel XL på det nordiske marked,” fortæller Michael West, salgsdirektør i Elgiganten til MereMobil.dk.

Michael West har ikke på nuværende tidspunkt en dato for ChromeCast Ultra, som han forventer klar til julehandlen.

Chromecast Ultra – ny TV-dims med 4K

Teleselskaberne er afventende

De danske operatører har heller ikke de store nyheder i forhold til Pixel i Danmark.

– ”Googles nyheder ser spændende ud, og vi vil stærkt overveje, om vi skal have dem på hylderne, hvis vi får mulighed for det,” siger 3’s pressechef Rikke Juul Hansen.

TDC ved endnu ikke hvornår Google vil lancere i Danmark. De vil dog vurdere, om telefonerne skal i sortiment ”såfremt de kommer til Danmark”. Telenor synes produkterne ser spændende ud. “Vi følger udviklingen med interesse,” lyder svaret.

Ved deadline for denne artikel har vi ikke fået meldinger fra Telia, men vi vil opdatere, så snart vi hører noget.

Mere til historien

Det er med Pixel første gang Google sender en telefon på markedet, hvor de ikke har indgået et partnerskab med en eksisterende mobilproducent. Nexus har altid været co-branded med en producent. ”Made by Google” hedder det nye statement.

Læs også:
BLOG: Google har kuk i branding og markedsføring

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer