Beskyt dine dokumenter og billeder i skyen

GUIDE: Skal du vælge Dropbox, OneDrive, iCloud eller Google Drev til beskyttelse af dine data i skyen? Få overblikket her.

Smartphone (Foto: Gerd Altmann)

Fra både smartphone og computer kan data beskyttes med en cloudtjeneste (Foto: Gerd Altmann)

Hvor meget på din computer, eller telefon, kan du undvære, hvis uheldet skulle ske, og du mistede f.eks. computeren eller den gik i stykker?

Indrøm det bare. Du har det ligesom mig. Du får ALDRIG sat USB-harddisken til computeren og lavet sikkerhedskopi af de uundværlige dokumenter og billeder.

Heldigvis kan ”skyen” redde dig et stykke hen ad vejen, og med de rigtige værktøjer på computeren og smartphonen kan data automatisk sikkerhedskopieres.

Koster ”gratis”

Det er ikke en gratis omgang når ens data skal gemmes på en cloud-tjeneste. Priserne hænger sammen med lagerpladsen, men du kan starte i det små og opgradere undervejs, når behovet ændrer sig.

Antallet af cloud-tjenester er stort, men jeg opfordrer til, at vælge en velrenommeret tjeneste, der også eksisterer i morgen og overmorgen, og som ikke er i farezonen for at lukke i utide, så du mister adgangen til dine data.

Jeg anbefaler primært Dropbox, Google Drev, Microsoft OneDrive og iCloud Drive fra Apple.

Alle tjenesterne, med få undtagelser, fungerer på tværs af alle platforme uanset om det er Windows, Mac, Android eller iOS (iPhone / iPad).

Automatisk kopiering af data

Et andet fællestræk ved tjenester er, at et program på computeren, automatisk kopierer de mapper som du har valgt. Når der er ændringer i mapperne bliver disse kopieret til tjenesten.

Du skal huske, at dokumenter og billeder skal placeres i en af disse mapper, før indholdet ender i skyen.

Adgangen til data kan ske fra internet-browseren eller en app, så i princippet kan indholdet hentes på alle computere i hele verden, men naturligvis beskyttet med dit personlige login.

Du kan også se indholdet på smartphonen, ved at installere applikationen fra den enkelte tjeneste.

Backup af billeder fra telefonen

Når en af tjenesterne installeres på en smartphone, får du også mulighed for automatisk backup af billeder og videoer.

Så snart telefonen kommer på Wi-Fi (trådløst netværk) vil den uploade de nye fotos, og kort efter bliver billederne også tilgængelige på computeren, uden du selv skal foretage dig noget. Slut med at overføre billeder med kabel fra telefonen til computeren.

Uanset om du vælger Dropbox, Google Drev, OneDrive eller iCloud Drive så kommer du let i gang, da de nærmest er selvforklarende.

Overblik: De vigtigste cloud-tjenester

Herunder beskriver vi Dropbox, Google Drev, Microsoft OneDrive og iCloud Drive fra Apple. Få et overblik over hvilke platforme de fungerer på og hvad priserne er.

Priserne er indhentet den 19. oktober 2016.

Dropbox

Dropbox har eksisteret siden 2007. Det er største cloudtjeneste på markedet. Dropbox fungerer lige godt på alle platforme. Uanset om du har en iPhone eller Android, er Windows eller Mac-bruger så kører Dropbox virkelig godt. Dropbox havde i sommeren 2015 over 500 millioner brugere på verdensplan.

Pris: Dropbox tilbyder kun ét abonnement. 1 TB (terabyte) plads – svarende til 1.000 GB (gigabyte) for 75 kroner om måneden. En årsaftale koster 737 kroner (cirka 61 kr per måned). Hvis du kan holde dig under 2 GB lagerplads er tjenesten gratis.

Hvad er Dropbox?

Dropbox

Dropbox

Google Drev

Google Drev (Google Drive) kom i 2012. Tjenesten er tilgængelig på Windows, Mac, Android og iPhone, men ikke på Windows Phone eller Windows 10 Mobile. Tjenesten er stabil uanset hvilken platform den køres på.

Pris: Google har en lang række forskellige prisplaner. Op til 15 GB data er gratis. 1 TB (terabyte) koster godt 62 kroner om måneden. Der er aktuelt ikke mulighed for at tegne en årsaftale.

GUIDE: Sådan bliver du superbruger på Spotify

Google Drev

Google Drev

Microsoft OneDrive

OneDrive har tidligere heddet ”SkyDrive”. I 2007 blev stikket sat i første gang for Microsofts cloud-tjeneste. OneDrive har en rigtig god integration i Windows 10 og på Windows 10 Mobile. Desuden kører den på Windows, Mac, Android og iPhone / iPad.

Pris: Op til 5 GB dataplads er gratis. Derudover kan du vælge 50 GB til cirka 14 kroner om måneden. Microsofts løsning koster aktuelt 48 kroner om måneden for 1 TB (terabyte). Du kan også vælge Home-versionen, som ud over pladsen også inkluderer de seneste Office programmer (Office 2016) til installation på fem computere. Hver bruger får 1 TB dataplads.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive

Apple iCloud Drive

Den nyeste tjeneste er iCloud Drive som er integreret på Mac, iPhone og iPad. Du kan bruge iCloud Drive på Windows og Mac men endnu ikke på Android-telefoner. Er du i Apples økosystem er iCloud den mest relevante service, da den er integreret på alle produkterne.

Pris: 5 GB plads er gratis. 50 GB koster 7 kroner om måneden, mens du skal slippe 25 kroner for 200 GB og 69 kroner per måned for 1 TB (terabyte) lagerplads.

GUIDE: Sådan kommer du i gang med familiedeling

iCloud Drive

iCloud Drive

Hvad skal du vælge?

Min favorit er Dropbox. Jeg skifter tit mellem mange forskellige telefoner og computere og har derfor brug for let adgang, uanset platform. Det ville jeg uden tvivl også have med Google Drev, men jeg har det også godt med at sprede risikoen lidt ud. Altså ikke lægge alle æg i samme kurv.

OneDrive er favoritten til Windows-folket. Tilbuddet med 1 TB lagerplads til hver af 5 brugere Office 2016 inkluderet til fem computere, er rigtigt godt. Hele familien kan således bruge hele Office-pakken og gemme det hele sikkert i skyen.

Apple-folket skal køre med iCloud Drive.

Google Drev er særligt godt på Android-telefoner, hvis du er i Googles univers. Googles store fordel er desuden 15 GB gratis lagerplads, hvilket gør den meget relevante for dem, som ikke har de vilde datamængder liggende.

Mere til historien

De nævnte tjenester laver ikke backup af hele computeren eller telefonen, men kun af udvalgte mapper. Filer uden for disse mapper er der ikke backup af.

Læs også:
Hold øje med dataforbruget og skær ned på mobilregningen

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram