Hold øje med dataforbruget og skær ned på regningen

0

TIP: Holder du øje med dataforbruget, kan du måske skære toppen af mobilregningen.

Der arbejdes ude på en café (Kilde: 3)
Der arbejdes ude på en café (Kilde: 3)

Hvor meget datatrafik bruger du om måneden? For 54 procent af danskerne er det et spørgsmål, som de ikke kender svaret på. Det viser en undersøgelse Wilke har gennemført for teleselskabet 3.

Har du eksempelvis et abonnement med en datapakke på 10, 20 eller 50 GB, men du i gennemsnit kun bruger f.eks. 7 GB om måneden, kan du med alt sandsynlighed skære toppen af mobilregningen, ved at nedgradere til en mindre abonnementspakke.

 – Nu fortæller 3 hvis dit abonnement er forkert

Teleselskaberne har i et længere stykke tid været optaget af, at give kunderne mere indhold i pakkerne. Samtidigt fortælles historien om, at ”så meget mere du får” kun koster eksempelvis 10 eller 20 kroner ekstra om måneden.

Dit mobilselskab har fuldkommen tjek på, om du bruger mere eller mindre, i forhold til grænsen på abonnementet. Hvis du siger ja til en opgradering, selvom udgiften er beskeden, betaler du i princippet mere for den samme vare, såfremt du ikke udnytter den store pakke.

Sådan sparer du på datatrafikken

Det er let, at spare på dataforbruget. Du skal blot sørge for, at Wi-Fi er aktiveret på din smartphone.

Alle de trådløse netværk du støder på hos venner, familie og arbejde, skal du løbende indtaste koden til, i takt med du møder dem på din vej.

Når du kommer steder, hvor telefonen opdager et kendt netværk, den har koden til, oprettes automatisk forbindelse, og du sparer dermed på datapakken. Når telefonen har god forbindelse til et Wi-Fi netværk, brugerne den mindre strøm, end hvis den skal holde forbindelse til et mobilsignal, der har svært ved at trænge ind i bygningen.

 – TIP: Sådan bruger du Wi-Fi sikkert på ferien

Nogle caféer, og andre offentlige steder, tilbyder ofte gratis adgang til internettet. Eksempelvis hos McDonald’s og Baresso. Denne netværkstype kan ikke gemmes i telefonen, da du skal godkende brugsbetingelserne når forbindelsen oprettes. Med ved at være opmærksom på muligheden for netforbindelse, er der data at spare.

Forbruget har ingen interesse

Omkring 15 procent af de adspurgte holder løbende øje med dataforbruget, og 31 procent har ”en rimelig fornemmelse”.

Hele 28 procent svarede, at forbruget ikke interesserer dem særligt meget, og 26 procent valgte svarmuligheden ”slet ikke”.

 – TIP: Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald

Svarene kan tyde på, at mange har en rigeligt stor pakke, og dermed føler sig forsikret om, at de har købt rigeligt – og måske i virkeligheden betaler for meget.

Mere til historien

Wilke gennemførte undersøgelsen, i juni 2016, blandt 1.021 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer