Få danskere i kø for nye iPhones – køber hjemmefra

3

Engang var der midnatsåbent, men det er slut i år. Få danskere nyder tropenætterne foran telebutikkerne – og køber i stedet iPhones hjemmefra.

iPhone-fan i kø foran 3Butikken i City 2 Høje Taastrup (Foto: 3)
iPhone-fan i kø foran 3Butikken i City 2 Høje Taastrup (Foto: 3)

Det har siden den første iPhone kom til Danmark i 2008 været lig med en ”fest” når der var salgsstart på de nye iPhones. Eksempelvis har blandt andet Shagga Loveless holdt en mindre koncert på Strøget i København kort før salgsstarten gik klokken 00.01.

 – Historisk tilbageblik: Dengang iPhone kom til Danmark

De første år var det primært i hovedstaden, at der var midnatsåbent – senere kom det dog rundt i landet, hvilket også gjorde køerne foran butikkerne blev mindre og mindre.

Og i takt med, at der er kommet forsalg og ventelister – ja, så har de mange mennesker altså droppet køerne og ventet hjemme i varmen i stedet.

WEB-TV: Mindre kø-interesse for nye iPhones

I år er det også begrænset, hvor mange mennesker, der har sat sig i kø for at være blandt de første til at få de nye iPhone 7-modeller.

 – Her er iPhone 7 og iPhone 7 Plus

Dansk salgsstart i morgen tidlig

En tur igennem gågaden i Odense viser også, at der på ingen måde er midnatsåbent i butikkerne i år. Vi fandt én enkelt, der sad foran 3Butikken i Odense og ventede på, at erhverve sig en af de nye iPhone-modeller. Men ellers var der ikke mange mennesker i de odenseanske gader.

Og det var også hos en 3Butik, at den første dansker havde sat sig i kø – 22 timer før salgsstarten. Det oplyser 3 til MereMobil.dk.

 – Denne iPhone 7-model sælger bedst

iPhone-fan i kø foran 3Butikken i Odense (Foto: MereMobil.dk)
iPhone-fan i kø foran 3Butikken i Odense (Foto: MereMobil.dk)

Den 19-årige Rasmus Peter Kling Jensen satte sig nemlig i kø torsdag formiddag foran 3Butikken i City 2 i Høje Taastrup. Han skal altså vente til i morgen tidlig kl. 8.01, hvor 3 starter salget. Siden er køen vokset blandt andet med et kendt ansigt – nemlig en Rasmus Peter Kling Jensen også sad i kø med, da iPhone 6 udkom i 2014. Det skriver BT.dk.

 – iPhone 7 og iPhone 7 Plus – det siger anmelderne

I Odense stødte vi heller ikke på nogen foran Humac, Telenor, Telia eller TDC. Så har du lyst til, at få fingre i en af de nye iPhone-modeller, er det ikke for sent at komme afsted.

Umiddelbart ser det jo ikke ud til, at gå ud over salgstallene, at danskerne ikke stiller sig i kø.

 – MARKEDSTAL: Så godt sidder Apple på Danmark

 – Teleselskaber: iPhone SE rammer plet

Mere til historien

I år kan danskerne købe iPhone 7 og iPhone 7 Plus samtidig med de også sættes til salg på hjemmemarkedet i USA. Det er måske også derfor, at de danske mobilforhandlere og teleselskaber ikke holder midnatsåbent – simpelthen fordi de ikke ”må” før telefonen sælges i hjemlandet. Det kan også handle om, at teleselskaberne dog blot vurderer, at tiden er løbet fra ”midnatsåbent” og en lille fest i forbindelse med salgsstarten.

Læs også:

iPhone 8 får et unikt design

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer