Huawei vil slå Samsung og Apple

13

Inden for fire-fem år vil Huawei være verdens største smartphone-producent, og dermed slå Samsung og Apple.

Richard Yu, CEO, Huawei med Huawei P8.
Richard Yu, CEO, Huawei med Huawei P8.

Samsung havde i første kvartal 2016 en global markedsandel på 24,5 procent. Apple blev nummer to med 15,3 procent. Udfordreren er Huawei, der lå på 8,2 procent og en vækst siden samme kvartal 2015 på 58,4 procent, ifølge tal fra analysefirmaet IDC. Både Samsung og Apple havde i perioden negative vækstrater.

Ambitionerne fra markedets nummer tre, Huawei, fejler absolut ikke noget.

– ”Vores mål er, at slå Samsung og Apple. Vi vil være nummer ét på smartphones i verden. Vores plan er det skal ske inden for fire eller fem år,” fortalte Richard Yu, chef for Huaweis mobilforretning hen over sommeren, i et interview med Wall Street Journal.

Huawei vokser hurtigt i Kina, og i Europa oplever producenten en meget kraftig vækst, mens USA og Japan er lidt bagud, lyder det fra Richard Yu. Hans mål er 20-25 procents markedsandel inden for fem år.

TEST: Huawei P9 Plus – den bedste Huawei topmodel nogensinde

Egne chips og eget styresystem

ABI Research mener, at en stærk tilstedeværelse i USA og Vesteuropa er vejen frem, men Huawei skal ikke miste momentum på hjemmemarkedet i Kina, hvis planen skal lykkedes, skriver Finans.dk.

Huawei har balance mellem smartphones til high-level markedet og de billigere low-end telefoner, lyder det fra ABI Research.

Samtidigt arbejder Huawei på at gøre sig uafhængig på chipset-området gennem deres egen produktion på HiSilicon, der har leveret processorerne til blandt andet den nye topmodel Huawei P9 Plus.

En af de ting Huawei også har fokus på, er et egenudviklet styresystem. Ifølge The Verge sidder der udviklere med denne opgave her i Skandinavien, hvilket inkluderer nogle tidligere Nokia-ansatte. Huawei har overfor MereMobil.dk ingen kommentarer til det rygte, som kom frem i løbet af sommeren.

Honor Note 8 er en ny monstermobil

Mere til historien

I Danmark klarer Huawei sig også godt. P9, P9 Lite og P8 Lite er alle på hitlisten over de mest solgte telefoner her i landet i juli 2016. Det er første gang Huawei har hele tre produkter på top 10. Til sammenligning sad Samsung på to pladser mens Apple tog de resterende fem pladser.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer