Huawei vil slå Samsung og Apple

Inden for fire-fem år vil Huawei være verdens største smartphone-producent, og dermed slå Samsung og Apple.

Richard Yu, CEO, Huawei med Huawei P8.

Richard Yu, CEO, Huawei med Huawei P8.

Samsung havde i første kvartal 2016 en global markedsandel på 24,5 procent. Apple blev nummer to med 15,3 procent. Udfordreren er Huawei, der lå på 8,2 procent og en vækst siden samme kvartal 2015 på 58,4 procent, ifølge tal fra analysefirmaet IDC. Både Samsung og Apple havde i perioden negative vækstrater.

Ambitionerne fra markedets nummer tre, Huawei, fejler absolut ikke noget.

- ”Vores mål er, at slå Samsung og Apple. Vi vil være nummer ét på smartphones i verden. Vores plan er det skal ske inden for fire eller fem år,” fortalte Richard Yu, chef for Huaweis mobilforretning hen over sommeren, i et interview med Wall Street Journal.

Huawei vokser hurtigt i Kina, og i Europa oplever producenten en meget kraftig vækst, mens USA og Japan er lidt bagud, lyder det fra Richard Yu. Hans mål er 20-25 procents markedsandel inden for fem år.

- TEST: Huawei P9 Plus – den bedste Huawei topmodel nogensinde

Egne chips og eget styresystem

ABI Research mener, at en stærk tilstedeværelse i USA og Vesteuropa er vejen frem, men Huawei skal ikke miste momentum på hjemmemarkedet i Kina, hvis planen skal lykkedes, skriver Finans.dk.

Huawei har balance mellem smartphones til high-level markedet og de billigere low-end telefoner, lyder det fra ABI Research.

Samtidigt arbejder Huawei på at gøre sig uafhængig på chipset-området gennem deres egen produktion på HiSilicon, der har leveret processorerne til blandt andet den nye topmodel Huawei P9 Plus.

En af de ting Huawei også har fokus på, er et egenudviklet styresystem. Ifølge The Verge sidder der udviklere med denne opgave her i Skandinavien, hvilket inkluderer nogle tidligere Nokia-ansatte. Huawei har overfor MereMobil.dk ingen kommentarer til det rygte, som kom frem i løbet af sommeren.

- Honor Note 8 er en ny monstermobil

Mere til historien

I Danmark klarer Huawei sig også godt. P9, P9 Lite og P8 Lite er alle på hitlisten over de mest solgte telefoner her i landet i juli 2016. Det er første gang Huawei har hele tre produkter på top 10. Til sammenligning sad Samsung på to pladser mens Apple tog de resterende fem pladser.

Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Smartphone-salget falder over hele verden

Salget af smartphones faldt i årets første kvartal med 11 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

(mere…)
Skal han bringe et nyt mobilbrand til Danmark?

NAVNENYT: En succesfuld mobilchef skifter til konkurrenten. Markedet taler om endnu et mobilbrand i Danmark.

Thor Gøtz bliver chef for OnePlus i Danmark
Thor Gøtz på 41 år har ledet Huawei til succes i Danmark. Seneste har han forøget Motorolas udbredelse. Nu skal OnePlus' varemærket have en tur (Grafik: MereMobil.dk)

Fra den 1. maj 2022 sætter Thor Gøtz sig i chefstolen hos OnePlus i Danmark. Titlen bliver Country Manager.

41-årige Thor Gøtz kommer fra en tilsvarende stilling hos Motorola, som i dag er det tredjestørste mobilvaremærke i Danmark, hvis man kigger på antallet af solgte enheder over de seneste seks måneder, ifølge GFK.

Tidligere var han chef for Huawei i en femårig periode. Huawei endte under hans ledelse, som et af de mest succesfulde mobilbrands i Danmark, inden handelskrigen mellem USA og Kina lukkede festen.

Overfor MereMobil.dk bekræfter Thor Gøtz jobskiftet, som han dog ikke har yderligere kommentarer til.

OnePlus skal sælge bedre

Ifølge kilder i markedet bliver opgaven hos OnePlus at sælge flere telefoner. OnePlus laver gode produkter, som ofte høster fine anmeldelser, men mobilproducenten har haft svært ved at sælge telefoner til den brede befolkning.

Ser vi på salgstallene fra analysefirmaet GFK, havde OnePlus en markedsandel på 4,4 procent i januar 2021 og 3,8 procent i januar 2022. Alt imens Motorola er kommet ud af næsten ingenting til 4,6 procents markedsandel i den samme måned, viser rapporten fra GFK.

I december 2020 mod december 2021 var billedet det samme; OnePlus roder stadig omkring 3,0-3,5 procent af styksalget i Danmark mens Motorola går frem.

Kommer Oppo til Danmark?

OnePlus er gode til at lave larm – blandt andet via deres fanskare, som har fulgt varemærket i mange år. Nu skal Thor Gøtz hjælpe med til at gøre OnePlus folkeligt.

Omrokeringerne i OnePlus kan tyde på, at varemærket Oppo introduceres i Danmark, erfarer MereMobil.dk. Oppo er rundt omkring i verden et betydeligt større varemærke end OnePlus. Begge mærker ejes af den samme koncern.

Det vil være oplagt at lade Oppo komme ind som lowend- og mellemprisvaremærket – eller at gøre OnePlus til det billige mærke og lade Oppo stå for highend-produkterne.

Oplysningerne er ikke bekræftet og Thor Gøtz ønsker ikke på nuværende tidspunkt at forholde sig til spekulationerne, da han stadig er ansat hos konkurrenten.

LÆS OGSÅ: OnePlus og Oppo smelter sammen

I sommer blev OnePlus opslugt af Oppo, hvor OnePlus nu er et søstervaremærke til Oppo.

Sidder på 17 procent

Det er techgiganten BBK Electronics der står bag OnePlus og Oppo, men de kører også varemærkerne Vivo og Realme.

På verdensplan sad Oppo, Vivo og OnePlus samlet på 17 procent af smartphonesalget i fjerde kvartal 2021, ifølge Counterpoint Research.

Konkurrenten Xiaomi har med kun ét mobilbrand, Xiaomi, 12 procent af markedet. Samsung sad på 19 procent og Apple 22 procent i fjerde kvartal 2021.

Konkurrenten Xiaomi er i gang med at opbygge en dansk organisation og satser også på at blive en dominerede spiller på mobilmarkedet her i landet.


Mere til historien

Den største mobilproducent på det danske marked er Apple med en markedsandel på 50-60 procent. Samsung er nummer to med omkring 30 procent, ifølge GFK.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram