Huawei P9 Plus test – den bedste Huawei topmodel

TEST: P9 Plus er Huaweis hidtil bedste topmodel. Super kamera, lang batteritid og god skærm, men Huawei er desværre ikke længere friske på prisen.

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

Huawei har over de seneste par år haft en stigende kurve af positiv udvikling. Produktkvaliteten er løbende blevet bedre, faktisk så meget bedre, at Huawei nu for alvor kan konkurrere med og mod de etablerede spillere.

Anmeldelserne har også været med den kinesisk-baserede producent. Selvom det naturligvis er lettere at overraske, når kvaliteten af produkterne tager store spring fra gang til gang, kan vi ikke tage fra dem, at telefonerne faktisk ER rigtigt gode.

De etablerede rykker i langt mindre skridt, hvilket hænger sammen med, at de allerede er oppe på det niveau som Huawei tilstræber at komme.

Over et stykke tid har jeg brugt den tredje telefon i trilogien af P9-produkter, P9 Plus. Det har været en virkelig god oplevelse. De to foregående modeller, P9 og P9 Lite, er absolut fine mobiler, men på P9 Plus er de sidste detaljer kommet på plads.

Som du vil kunne læse til slut i denne nærværende Huawei P9 Plus test, så kan det godt være, at produkterne er blevet bedre, men prisen er også steget markant. Det er ikke nogen fordel, når man stadig er ny på markedet.

Samme design – men større

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

Skærmens størrelse er forøget med 0,3 tommer på P9 Plus. Det betyder du får en telefon der fysisk fylder mere i lommen. Nu taler vi 162 gram mod 145 gram på P9 samt lidt mere størrelse i højde og bredde. Tykkelsen er fortsat 7 millimeter.

En sjov detalje er, at P9 Lite faktisk er en lille smule længere en P9-modellen.

Skærmen på P9 Plus er af typen Super AMOLED, mens det på de to øvrige er en IPS-LCD model. Det giver mere knald på farverne, og en sort farve, der virkelig ER helt sort. Et mørkt billede fremstår altså med en højere kontrast, end tilfældet vil være på en LCD-skærm. Du undgår dermed det grålige skær alle LCD-skærmen giver på mørke billeder.

Når jeg sammenligner skærmen på P9 Plus og P9 side om side ses det tydeligt, at AMOLED på Plus fra alle vinkler står markant mere tydeligt. Også selvom vi stadig taler om almindelig Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixels).

I modsætning til P9 har jeg på P9 Plus ikke følt mig udfordret omkring lysstyrken udendørs.

P9-serien side om side

P9 PlusP9P9 Lite
Størrelse152.3 x 75.3 x 7 mm145 x 70.9 x 7 mm146.8 x 72.6 x 7.5 mm
Vægt162 gram145 gram147 gram
Dual-SIMNejNejJa
RAM4 GB3 GB3 GB
Hukommelse64 GB32 GB16 GB
UdvidelseJaJaJa
ChipsetHiSilicon Kirin 955HiSilicon Kirin 955HiSilicon Kirin 650
CPUQuad-core 2.5 + 1.8 GHzQuad-core 2.5 + 1.8 GHzQuad-core 2.0 + 1.7 GHz
Kamera12 MP f/2.212 MP f/2.213 MP f/2.0
Leica-teknologiJaJaNej
Frontkamera8 MP f/2.48 MP f/2.48 MP f/2.0
Batteri3.400 mAh3.000 mAh3.000 mAh
StikUSB Type-CUSB Type-CMicroUSB
SystemAndroid 6.0Android 6.0Android 6.0

Press Touch teknologi i skærmen

Huaweis version af 3D Touch (som det hedder på iPhone) har navnet Press Touch. Idéen er fuldkommen det samme som på iPhone. Altså at indbygge funktioner der reagerer på hvor hårdt der trykkes på skærmen.

Press Touch understøttes i 18 indbyggede system-apps, oplyste Huawei ved præsentationen. Vi har fundet funktionen i følgende 12 applikationer: Kalender, Kamera, Beskeder, Telefon, Temaer, Ur, Notepad, Optager, HiCare, E-mail, Telefonstyring og Kontakter.

Desuden kan der zoomes ind på punkter i et billede. Jo hårdere du trykker jo tættere zoomes der ind. Når trykket fra fingeren slippes let, så zoomes ud. Det virker ret cool.

Jeg har ikke fundet Press Touch i nogle tredjeparts applikationer. Hvis funktionen skal blive en succes, kræver den understøttelse i de apps man bruger til dagligt, da man ellers glemmer at bruge muligheden. I øvrigt er det også sådan på iPhone, at man ofte overser muligheden.

Men virker det så på P9 Plus? Ja. Det gør det!

Se Press Touch i brug

Stor ydelse og 4 GB RAM

RAM-mængden er på 4 GB, altså 1 GB ekstra i forhold til Huawei P9. Processoren er i begge telefoner HiSilicon Kirin 955, der kommer fra Huaweis egen processorfabrik. Den yder fuldt ud på højde med top-processorer fra producenter som Qualcomm og MediaTek.

Ydelsen er helt i top på alle punkter. Du kommer i hvert fald ikke i problemer på dette punkt.

Der er også massere af hukommelse. 64 GB intern samt mulighed for udvidelse med hukommelseskort på op til 256 GB. Til sammenligning har Huawei P9 32 GB intern hukommelse med op til 128 GB udvidelse med MicroSD-kort.

Kameraet er fremragende

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

Huawei har fintunet på kameraet i P9 Plus. Det er godt nok samme Leica optik, opløsning (12 megapixels) m.v. som i P9-modellen, men jeg oplever billederne en smule bedre, i hvert fald hvor lysforholdene er gode. Kan også være det er placebo-opfattelse.

I en testfotografering af vores små maskotter i et mørkt rum, hvor lyset er 5 LUX, klarer alle tre kameraer sig nogenlunde ens. Du kan se alle testbillederne herunder.

Kameraet starter lynhurtigt, og er ligeledes hurtig til at fokusere og få billedet i kassen. Det er alt i alt sådan et mobilkamera, jeg ikke ville være bange for at tage med på ferie, som det eneste kamera.

Denne telefon har også to linser, hvor den ene er en monokrom sort/hvid linse. Hvis du læser min anmeldelse af Huawei P9, så kommer jeg ind på detaljerne omkring sort/hvid funktionen. Grundlæggende skal du vide, at andre telefoner, med et digitalt sort/hvid filter, gør det lige så godt.

Også denne telefon har digital fokusteknologi, hvor man kan tage et billede, og efterfølgende justere fokuspunkt og sløring. Funktionen virker udmærket, men min erfaring er, at man glemmer at bruge det.

Ingen af P9-telefonerne har optisk billede-stabilisator, men de klarer sig alligevel godt ved rystelser. Se her vores test af stabilisatoren i Huawei P9.

Billeder taget med Huawei P9 Plus

Billeder i mørkt rum: P9, P9 Plus og P9 Lite

Temaerne redder brugerfladen

Når Huaweis telefoner startes op første gang ligner brugerfladen ens forestilling om ”Østtyskland bag muren på en dårlig dag” i sit udtryk. Den er på ingen måde inspirerende og indbydende.

Heldigvis har Huawei en god tema-app med mange rigtigt gode temaer til telefonerne, og disse sætter virkelig liv i det hele. Den lækre oplevelse og tilpasning skal man altså selv stå for, men derefter går det fremad.

Brugerfladen Emotion UI er nu på version 4.1, sammen med Android 6.0.1, og den gør det godt. Jeg er vild med at alle ikonerne er på forsideskærmene, og jeg savner ikke app-menuen. Ved at trække ned midt på skærmen åbnes en effektiv søgefunktion, der lynhurtig bringer dig frem til den ønskede app. Vil du vide præcis hvor applikationen ligger gemt, kan der trykkes på det lille positionsikon til højre for navnet, hvorefter den visuelt bringer dig frem til placeringen.

Som nævnt i tidligere anmeldelser af Huawei-telefoner, så synes jeg tastaturet Huawei Swype er elendigt. Det er direkte ødelæggende for den samlede brugeroplevelse. Heldigvis løses det med få klik.

Når tastaturet er fremme, trækkes ned i topgardinet. Vælg her ”Vælg indtastningsmetode” og tryk på Google-tastatur (dansk). Nu kører du med Googles originale tastatur, som er længder bedre. Ordbogen downloades automatisk når tastaturet vælges.

Ligesom de andre P9-telefoner har denne også fingeraftrykslæser på bagsiden. Skærmen skal ikke tændes, eller aktiveres, inden der låses op. Det sker i samme proces når fingeren lægges på sensoren. Sensoren er virkelig præcis, og jeg har i testperioden ikke haft én eneste fejlaflæsning.

Screenshots fra Huawei P9 Plus

Strøm hele dagen og mere til

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

P9 Plus har seriens største batteri. De 3.400 mAh yder rigtigt godt. Det er ikke unormalt stadig at have 40-50 procent tilbage på batteriet sidst på dagen. Alt efter forbrug kan du altså trække omkring to dage ud af P9 Plus uden opladning.

Huawei gør brug af Androids nyeste strømsparefunktioner, Doze og App Standby, der arbejder i baggrunden. Oven på det ligger Huaweis egen strømfirewall der giver besked, hvis en app bruger forholdsmæssigt meget strøm. Med ét tryk kan den lukkes ned.

Der vindes også meget ved at justere hvilke apps der må køre når skærmen er slukket. Her kan du for alvor optimere på batteritiden.

I testperioden har jeg brug strømprofilen ”Ydelse” der er den maksimale power. Der kan hentes lidt mere optimering på tilstanden ”Smart” – eller alternativt ”Ultra” hvis du kan leve med, at telefonen kun kan bruges til at ringe og sende beskeder.

Højtalere i stereo og andre småting

Som den eneste i P9-serien har P9 Plus stereohøjtalere. De spiller for så vidt udmærket, hvis telefonen holdes lodret. Når telefonen lægges ned aktiveres stereolyden, og nu lyder det så lidt fase-forskudt – generelt underligt.

Headsettet i salgspakken minder i udformning om det Apple leverer med til iPhone. Det lyder bedre end det ser ud, og har betjeningsknapper samt mikrofon på ledningen.

Vær opmærksom på, at ladestikket er det nye USB Type-C standard, så du kan ikke bruge det almindelige MicroUSB-kabel. I salgspakken ligger kabel samt hurtigoplader.

P9 Plus findes i en dual-SIM udgave, men denne er ikke tilgængelig på det danske marked. Til gengæld har den nordiske variant så NFC-chip, hvilket ikke er tilfældet for dual-SIM udgaven, oplyser Huawei til MereMobil.dk.

Konklusion: P9 Plus er et Plus – men ikke på prisen

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

Huawei P9 Plus (Foto: Huawei)

Ved lanceringen af Huawei P9 blev der gjort rigtigt meget ud af Leica optikken, de to linser, og sort/hvid fotografering. Som jeg konkluderede i P9 testen lovede Huawei ALT for meget ved præsenationen.

Jeg elsker når en engageret person som Richard Yu, Huaweis mobilchef, giver den gas, og tør sammenligne sig én-til-én med Samsung og Apple. Problemet var bare, at ikke alt han sagde var korrekt. Det var medvirkende årsag til en manglende stjerne i at nå topkarakteren på P9. Jeg fastholder derfor, at 5 stjerner var den rigtigt karakter.

P9 Plus er lige den tand federe end P9. Særligt AMOLED-skærmen gør en kæmpe forskel i oplevelsen. Ekstra mAh på batteriet, og lang driftstid trækker også op. Naturligvis er kameraet ligeledes et af de store plusser, men tastaturet trækker voldsomt nedad. Så giver det til gengæld ekstra i posen fordi den har 4 GB RAM og 64 GB intern hukommelse.

Alt i alt har Huawei skabt en fremragende topmodel, som har været værd at vente på. Alt fungerer som det skal, ingen pludselige programfejl eller behov for genstarter.

TEST: Huawei P9 Lite er imponerede til prisen

Tilføjelsen af Press Touch i skærmen er en fin detalje, men jeg ved ikke hvorvidt Huawei udnytter teknologier i Android til funktionen, eller om det hele er egenudviklet. Der er åben for, at app-udviklere kan udnytte Press Touch, men hvis det er Huaweis egen kode der skal bruges, og som kun fungerer på deres telefoner, tvivler jeg på, at ret mange vil udnytte muligheden.

Som jeg indledte denne anmeldelse med, så er Huawei ikke længere et billigt mærke. De prissættes nu på linje med Apple, Samsung og Sony. Aktuelt er prisen for Huawei P9 Plus omkring 5.500 kroner uden abonnement. Det er omkring 1.000 kroner mere end hvad Samsung Galaxy S7 (32 GB) koster og på niveau med iPhone 6S (64 GB).

Du får uden tvivl mere mobil for pengene ved Huawei P9 til cirka 3.800 kroner, men P9 Plus er altså plusset på flere punkter.

Når jeg samler det hele, og mærker efter i maven, serverer jeg 5 ud af 6 stjerner til Huawei P9 Plus. Prissætningen er i den høje ende, i forhold til der stadig er tale om et upcomming-brand, samt de andre ting med at love lidt for meget.

Huawei P9 Plus kommer ligesom P9 også med udvidet serviceordning.

Fordele og ulemper

Fordele
– Rigtig god skærmoplevelse
– Fremragende kamerakvalitet
– Lang batteritid

Ulemper
– Dårligt medfødt tastatur
– Høj prissætning
– Press Touch – fungerer fint, men udnyttelse er temmelig begrænset

Mere til historien

Jeg har nydt at bruge P9 Plus i testperioden. Den har på intet tidspunkt været irriterede, og det er et godt udgangspunkt. Ville jeg købe den selv? Jo egentlig men ikke til den aktuelle pris.

Huawei P9 Plus test – den bedste Huawei topmodel
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram