Huawei vil slå Samsung – også i Danmark

Samsung eller Apple skal presses ud af top 2 i Danmark, lyder en ny bombastisk mission fra Huawei.

Huawei

Huawei domicil i København (Foto: MereMobil.dk)

Huawei har fornyeligt lanceret en af de helt store ambitioner. Inden for fire-fem år vil Huawei være den største producent af smartphones på verdensplan. Lige nu er Huawei nummer tre. Samsung og Apple ligger henholdsvis nummer ét og to på verdensmarkedet.

I Danmark fejler ambitionerne heller ikke noget. Her skal den fastlåste situation med Apple i spidsen og Samsung på andenpladsen brydes.

Huawei mener, at de skal ind i top 2, men sætter ikke tidshorisont på, og siger heller ikke noget om hvorvidt det skal være første- eller andenpladsen.

Huawei vil slå Samsung og Apple

Peaker i top 3

Aktuelt ligger Huawei og svinger mellem tredje og fjerdepladsen på det danske marked.

I de første seks måneder af 2016 havde Huawei en gennemsnitlig markedsandel på 8,6 procent, ifølge analysefirmaet GfK. I juni var der et peak på 10,3 procent. Væksten lå i perioden på 126 procent, sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år. Disse tal er målt på stykantal og ikke værdien.

Markedsandelen, målt i værdi, giver Huawei en vækst på 300 procent og med et top 3-peak i juni 2016.

Et pænt stykke til toppen

Tallene fra GfK har Huawei frigivet i en pressemeddelelse, og de giver kun et lille indblik i de ellers hemmeligholdte markedstal. Det har ikke været muligt, at fremskaffe sammenlignelige tal for de andre producenter i markedet. Derfor kan det også være svært præcist at vide, hvor langt Huawei har til en fast placering i top 2.

Ser vi på tidligere GfK-tal, som MereMobil.dk har haft indsigt i, bliver det svært for Huawei at bryde duopolet mellem Apple og Samsung.

I oktober 2013 havde Samsung en markedsandel i Danmark på 38 procent, mål i styks. Apple lå her på 35 procent. Huawei havde en placering side om side med LG og Nokia. HTC havde 7 procent, mens Sony i oktober 2013 fik en markedsandel på 7 procent.

Ser vi på GfK tal fra januar til oktober 2015 havde Apple 46,8 procent af styksalget. Samsung fik 25,9 procent, mens Sony havde 8 procent. I den periode var Huaweis danske markedsandel 4,6 procent.

Så hvis Huawei vil i top 2 vil det kræve, at de vækster til dobbelt størrelse, og konkurrenterne falder, er vores forsigtige bud, dog uden at kende konkurrenterne aktuelle tal

Mere til historien

Huawei lægger selv vægt på deres stadig stigende forhandlernetværk samt konkurrencedygtige produkter i alle prisklasser.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram