Vodafone overvejer at forlade Storbritannien

0

Det britiske nej til EU kan få store konsekvenser på flere punkter. Vodafone overvejer at flytte hovedkontoret ud af landet.

Vodafone
Vodafone

Vodafone, som er verdens næststørste mobilselskab, overvejer netop nu om de skal flytte deres hovedkontor. Det kan være en konsekvens af det britiske nej til EU.

Med mindre Storbritannien sørger for, at der indgås en ordentlig aftale med EU om fortsat fri bevægelighed for alle ansatte, varer og penge. Det skriver The Guardian.

 – Britisk EU nej kan få priserne til at stige

Vodafone har 110.000 ansatte på verdensplan, hvoraf de 13.000 arbejder i Storbritannien.

55 procent af det samlede overskud i Vodafone kommer fra den europæiske forretning, mens den britiske del kun indbringer 11 procent. Det skriver Business.dk.

– ”Fri bevægelighed for mennesker, kapital og varer er afgørende for enhver europæisk forretning. Det samme er ens regler på tværs af alle medlemsstater. Adgang til det voksende europæiske, digitale indre marked burde være en betydelig mulighed for Storbritannien som en af verdens førende, digitale økonomier. Det forbliver uklart lige nu, hvor mange af disse positive sider der stadig vil være på plads, når Storbritanniens udtræden af EU er tilendebragt. Det er derfor ikke endnu muligt at drage nogen fast konklusion, hvad angår placeringen af [Vodafones] hovedkvarter på lang sigt,” hedder det i en udmelding fra telegiganten.

 – Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Vodafone er ikke alene om, at overveje at flytte deres forretning.

Mere til historien

Vodafone havde i 2014 461 millioner mobilkunder og dermed det næststørste mobilselskab efter China Mobile, som havde 886 millioner mobilkunder sidste år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer