Britisk EU nej kan få priserne til at stige

Briterne stemte “leave” ved deres Brexit EU afstemning, og det kan gøre roaming priserne rigtig dyre, da teleselskaberne ikke skal følge EU lov i England.

Colloseums historiske ydre

Colloseums historiske ydre

Den 23. juni var England til stemmeurnerne, og resultatet blev at omkring 52 procent af befolkningen ikke længere ønsker et EU samarbejde. Hvad Englands “leave” afstemning rent faktisk ender med er meget uvist, og vil sikkert være det i en række måneder endnu, måske endda år.

 – Telmore har lanceret EU-roaming abonnement

Telebranchen vil formentlig heller ikke gå fri, når de britiske politikere får taget arbejdshandskerne på, for hvis man vil ud af EU, så vil EU’s krav til teleselskaberne også forsvinde. Det kan betyde, at når vi som turister vil have ægte Fish N’ Chips i London, så er priserne for udenlandstelefoni og data måske steget.

De sidste ti år har EU skærpet kravene om urimeligt høje gebyrer og roamingpriser, for at øge den frie bevægelighed for turister og erhvervsfolk.

Kræver forhandlinger

 – “Det er endnu et område, hvor Brexit har skabt voldsom usikkerhed” siger advokat Kyriakos Fountoukakos fra advokatfirmaet Herbert Smith Freehills i Bruxelles, til nyhedsbureauet Bloomberg. Lande uden for EU, som har samhandelsaftaler med EU følger dog ofte EUs lovgivning alligevel, så når man rejser til Norge er priserne det samme som i EU.

 – “Hvis Storbritannien forlader og står uden for EU og EØS, vil EU-reguleringen ikke automatisk gælde i Storbritannien. Teleselskaberne i Storbritannien vil ikke være bundet af den, og britiske forbrugere vil ikke kunne drage nytte af den” siger Kyriakos Fountoukakos.

– British Telecom (Englands svar på TDC, red) har endnu ingen planer om at ændre priserne, men afviser heller ikke prisstigninger, hvis Engalnd ikke får en “ordentlig aftale” på plads. Hvad en ordentlig aftale er, står hen i det uvisse, ligesom om det bliver dyrere af besøge det tidligere imperium England en gang var.

Mere til historien

EU har besluttet, at det i 2017 skal koste det samme at ringe, sms’e og bruge data uanset om man er i hjemlandet, eller i et andet EU land. Dog har nogle danske teleselskaber taget konsekvensen allerede nu, så man kan bruge sit abonnement i Norden eller dele af EU, så det ikke koster ekstra.

Læs også:

Det koster data og mobilbrug i EU denne sommer

Tags: , ,

Avatar

Om Tommy Lindegaard

Tommy har i flere år arbejdet med Telia, TDC, HTC, Samsung og Nokia, men er i dag gået selvstændig. Han kan dog ikke helt slippe branchen, så fritiden bliver brugt til at skrive nyheder. Til dagligt er det primært Android smartphones og iPads, der bliver brugt, men Tommy elsker at skifte mellem enheder og andre IT gadgets.