Telia først i Norden med eSIM

Telia lancerer som de første i Norden og Baltikum første enhed med eSIM - indbygget SIM-kort.

Har du hørt om eSIM? Du kender allerede SIM-kortet, som er det lille plastikkort med en chip, du sætter i din smartphone.

SIM står for Subscriber Identity Module eller på godt dansk Bruger Identifikation Modul. SIM-kortet er den lille tekniske dims, som fortæller mobilnetværket, hvilken telefon du i øjeblikket benytter, og på den måde ved dit teleselskab, hvor de skal sørge for at sende dine opkald og SMS'er hen. SIM-kortet kan ses som et slags elektronisk pas til smartphonen.

- Podcast: SIM-kort er meget mere end et stykke plastik

Det er nødvendigt at have et SIM-kort i telefonen, når du vil benytte den. På den anden side så er der også en række ulemper med SIM-kortet. SIM-kortet kræver nemlig en kortlæser, og en sådan kortlæser fylder i de stadig mindre smartphones.

Endvidere så er SIM-kortet ikke særlig fleksibelt, da hvert teleselskab har sine egne SIM-kort, hvilket gør det nødvendigt, at skifte SIM-kort, når man skifter teleselskab. Alt dette ændre eSIM-kortet på.

eSIM er forkortelsen på Embedded Subscriber Identity Module eller på dansk Indbygget Bruger Identifikation Modul. Standarden skal ikke forveksles med Apples egen version kaldet Apple-SIM, som teknisk set gør nogenlunde det samme som eSIM.

Med eSIM kan man skifte teleselskab uden at skifte SIM-kort, da eSIM er et slags virtuel SIM-kort, som teleselskaberne kan styre via en lille simpel opdatering. eSIM standarden er officiel standard som bliver promoveret af GSMA.

- Det skal du vide om Apple SIM

Telia først i Norden

Samsung Gear S2 Classic i platin

Samsung Gear S2 Classic i platin

Indtil nu har vi ikke set ret mange produkter med eSIM i norden, men det ændrer Telia nu på med introduktionen af Samsung Gear S2 classic 3G. Det skriver Telia i en pressemeddelelse. Dette produkt benytter netop eSIM-

Samsung Gear S2 classic 3G er ikke til salg i Danmark endnu, men Telias datterselskab OneCall i Norge startede salget den 10. maj og Telia Eesti, som er Telias Estiske datterselskab, forventes at starte salget midt i juni.

Mere til historien

Apple har deres egen proprietære version af eSIM, som Apple bruger i blandt andet iPads med indbygget mobildata forbindelse.

Telia sælger nu brugte telefoner

Telia giver mobilkunderne muligheden for at købe en brugt telefon, som er serviceret, renset og klargjort – og fremstår ”næsten ny”.

(mere…)
Her stiger tv-pakken med op mod 66 procent

Tv via Telia stiger voldsomt til maj. Blandt andet stiger den billige tv-pakke med gratiskanaler fra DR og TV 2 med ét slag 100 kroner om måneden.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
Dansk mobilnetværk offer for hackerangreb

Cyberkriminelle har haft adgang til data på en server hos et stort dansk mobilnetværk.

(mere…)
Telia tilbyder nu Netflix i abonnementer

Telia er klar med to nye mobilabonnementer, der indeholder Netflix.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram