Telia først i Norden med eSIM

1

Telia lancerer som de første i Norden og Baltikum første enhed med eSIM – indbygget SIM-kort.

Har du hørt om eSIM? Du kender allerede SIM-kortet, som er det lille plastikkort med en chip, du sætter i din smartphone.

SIM står for Subscriber Identity Module eller på godt dansk Bruger Identifikation Modul. SIM-kortet er den lille tekniske dims, som fortæller mobilnetværket, hvilken telefon du i øjeblikket benytter, og på den måde ved dit teleselskab, hvor de skal sørge for at sende dine opkald og SMS’er hen. SIM-kortet kan ses som et slags elektronisk pas til smartphonen.

Podcast: SIM-kort er meget mere end et stykke plastik

Det er nødvendigt at have et SIM-kort i telefonen, når du vil benytte den. På den anden side så er der også en række ulemper med SIM-kortet. SIM-kortet kræver nemlig en kortlæser, og en sådan kortlæser fylder i de stadig mindre smartphones.

Endvidere så er SIM-kortet ikke særlig fleksibelt, da hvert teleselskab har sine egne SIM-kort, hvilket gør det nødvendigt, at skifte SIM-kort, når man skifter teleselskab. Alt dette ændre eSIM-kortet på.

eSIM er forkortelsen på Embedded Subscriber Identity Module eller på dansk Indbygget Bruger Identifikation Modul. Standarden skal ikke forveksles med Apples egen version kaldet Apple-SIM, som teknisk set gør nogenlunde det samme som eSIM.

Med eSIM kan man skifte teleselskab uden at skifte SIM-kort, da eSIM er et slags virtuel SIM-kort, som teleselskaberne kan styre via en lille simpel opdatering. eSIM standarden er officiel standard som bliver promoveret af GSMA.

Det skal du vide om Apple SIM

Telia først i Norden

Samsung Gear S2 Classic i platin
Samsung Gear S2 Classic i platin

Indtil nu har vi ikke set ret mange produkter med eSIM i norden, men det ændrer Telia nu på med introduktionen af Samsung Gear S2 classic 3G. Det skriver Telia i en pressemeddelelse. Dette produkt benytter netop eSIM-

Samsung Gear S2 classic 3G er ikke til salg i Danmark endnu, men Telias datterselskab OneCall i Norge startede salget den 10. maj og Telia Eesti, som er Telias Estiske datterselskab, forventes at starte salget midt i juni.

Mere til historien

Apple har deres egen proprietære version af eSIM, som Apple bruger i blandt andet iPads med indbygget mobildata forbindelse.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer