Telia først i Norden med eSIM

Telia lancerer som de første i Norden og Baltikum første enhed med eSIM – indbygget SIM-kort.

Har du hørt om eSIM? Du kender allerede SIM-kortet, som er det lille plastikkort med en chip, du sætter i din smartphone.

SIM står for Subscriber Identity Module eller på godt dansk Bruger Identifikation Modul. SIM-kortet er den lille tekniske dims, som fortæller mobilnetværket, hvilken telefon du i øjeblikket benytter, og på den måde ved dit teleselskab, hvor de skal sørge for at sende dine opkald og SMS’er hen. SIM-kortet kan ses som et slags elektronisk pas til smartphonen.

Podcast: SIM-kort er meget mere end et stykke plastik

Det er nødvendigt at have et SIM-kort i telefonen, når du vil benytte den. På den anden side så er der også en række ulemper med SIM-kortet. SIM-kortet kræver nemlig en kortlæser, og en sådan kortlæser fylder i de stadig mindre smartphones.

Endvidere så er SIM-kortet ikke særlig fleksibelt, da hvert teleselskab har sine egne SIM-kort, hvilket gør det nødvendigt, at skifte SIM-kort, når man skifter teleselskab. Alt dette ændre eSIM-kortet på.

eSIM er forkortelsen på Embedded Subscriber Identity Module eller på dansk Indbygget Bruger Identifikation Modul. Standarden skal ikke forveksles med Apples egen version kaldet Apple-SIM, som teknisk set gør nogenlunde det samme som eSIM.

Med eSIM kan man skifte teleselskab uden at skifte SIM-kort, da eSIM er et slags virtuel SIM-kort, som teleselskaberne kan styre via en lille simpel opdatering. eSIM standarden er officiel standard som bliver promoveret af GSMA.

Det skal du vide om Apple SIM

Telia først i Norden

Samsung Gear S2 Classic i platin

Samsung Gear S2 Classic i platin

Indtil nu har vi ikke set ret mange produkter med eSIM i norden, men det ændrer Telia nu på med introduktionen af Samsung Gear S2 classic 3G. Det skriver Telia i en pressemeddelelse. Dette produkt benytter netop eSIM-

Samsung Gear S2 classic 3G er ikke til salg i Danmark endnu, men Telias datterselskab OneCall i Norge startede salget den 10. maj og Telia Eesti, som er Telias Estiske datterselskab, forventes at starte salget midt i juni.

Mere til historien

Apple har deres egen proprietære version af eSIM, som Apple bruger i blandt andet iPads med indbygget mobildata forbindelse.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Telia klar med brugte telefoner i butikkerne

Det er nu muligt at købe brugte telefoner i Telia-butikker. Det er en del af konceptet ”Pre-loved”.

(mere…)
Sådan tjekker du om din mobil understøtter eSIM

TIP: eSIM er smart og gør, at du på samme telefon kan have to numre. Sådan finder du ud af, om din mobil understøtter eSIM.

(mere…)
Eesy klar med eSim – og et godt tilbud

Lavprisselskabet Eesy er nu klar med eSim til kunderne, hvilket gør det muligt at komme online på 2 minutter.

(mere…)
Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram