Apple SIM – mere om SIM-løsningen til iPad

BAGGRUND: Apple SIM er Apples nyeste tiltag til iPads med SIM-kort. Læs mere om Apples SIM-kort løsning.

iPad Air 2 og iPad Mini 3 bruger nano SIM-kort

iPad Air 2 og iPad Mini 3 bruger nano SIM-kort (Foto: MereMobil.dk)

Da Apple lancerede iPad Air 2 og iPad Mini 3 lod det umiddelbart til, at Apple havde introduceret et såkaldt soft SIM i de nye iPad-produkter.

Soft SIM kaldes også ”Embedded SIM”. Det er primært tiltænkt maskine-til-maskine kommunikation, og standarden er blandt andet beskrevet af brancheorganisationen GSMA i slutningen af 2013.

Rygtet om Apples indbyggede SIM-kort løb hurtigt på nettet, og Apple gjorde ikke det store for at be- eller afkræfte oplysningerne. Nu hvor salget af iPad Air 2 og iPad Mini 3 er begyndt er der kommet mere klarhed over situationen.

Én iPad til hele verden

Overfor MereMobil.dk har Apple bekræftet, at der sælges én udgave af iPad Air 2 i hele verden – naturligvis i forskellige hukommelses- og farvevarianter. Det er altså den samme iPad du køber i New York, som den der købes i Næstved.

Udgaven med plads til SIM-kort har den sædvanlige skuffe i siden som på tidligere modeller, og der er ikke indbygget et soft SIM fra Apple.

I USA og England har Apple et samarbejde med nogle udvalgte teleoperatører så det er let at komme online med iPad’en, skifte dataabonnement samt købe sig til onlineadgang i en kortere tidsperiode. Dette multioperatør SIM-kort kaldes for Apple SIM.

iPad Air 2 – alt om Apples nye iPad

Køb Apple SIM eller brug dit eget

Blandt andet AT&T, Sprint og T-Mobile deltager aktuelt i samarbejdet omkring Apple SIM som kan købes i Apple Stores i de pågældende lande. SIM-kortet indsættes i den sædvanlige SIM-kort skuffe ganske som det altid har været tilfældet på iPad.

Her i Danmark sælges iPad Air 2 og iPad Mini 3 uden Apple SIM da det ikke er introduceret i vores markedsområde.

De danske teleoperatører vil fortsat sælge SIM-kort til brug i iPad og Apple er altså ikke mellemmand eller på anden måde indblandet i hvordan du kommer online på iPad’en.

iPad Mini 3 er uden de store nyheder

Mere til historien

Der er aktuelt ikke nogen oplysninger om hvorvidt Apple SIM vil blive tilgængelig i Danmark eller andre lande.

Læs også
Overblik: Her er Apples seneste nyheder

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram