Apple SIM – mere om SIM-løsningen til iPad

0

BAGGRUND: Apple SIM er Apples nyeste tiltag til iPads med SIM-kort. Læs mere om Apples SIM-kort løsning.

iPad Air 2 og iPad Mini 3 bruger nano SIM-kort
iPad Air 2 og iPad Mini 3 bruger nano SIM-kort (Foto: MereMobil.dk)

Da Apple lancerede iPad Air 2 og iPad Mini 3 lod det umiddelbart til, at Apple havde introduceret et såkaldt soft SIM i de nye iPad-produkter.

Soft SIM kaldes også ”Embedded SIM”. Det er primært tiltænkt maskine-til-maskine kommunikation, og standarden er blandt andet beskrevet af brancheorganisationen GSMA i slutningen af 2013.

Rygtet om Apples indbyggede SIM-kort løb hurtigt på nettet, og Apple gjorde ikke det store for at be- eller afkræfte oplysningerne. Nu hvor salget af iPad Air 2 og iPad Mini 3 er begyndt er der kommet mere klarhed over situationen.

Én iPad til hele verden

Overfor MereMobil.dk har Apple bekræftet, at der sælges én udgave af iPad Air 2 i hele verden – naturligvis i forskellige hukommelses- og farvevarianter. Det er altså den samme iPad du køber i New York, som den der købes i Næstved.

Udgaven med plads til SIM-kort har den sædvanlige skuffe i siden som på tidligere modeller, og der er ikke indbygget et soft SIM fra Apple.

I USA og England har Apple et samarbejde med nogle udvalgte teleoperatører så det er let at komme online med iPad’en, skifte dataabonnement samt købe sig til onlineadgang i en kortere tidsperiode. Dette multioperatør SIM-kort kaldes for Apple SIM.

iPad Air 2 – alt om Apples nye iPad

Køb Apple SIM eller brug dit eget

Blandt andet AT&T, Sprint og T-Mobile deltager aktuelt i samarbejdet omkring Apple SIM som kan købes i Apple Stores i de pågældende lande. SIM-kortet indsættes i den sædvanlige SIM-kort skuffe ganske som det altid har været tilfældet på iPad.

Her i Danmark sælges iPad Air 2 og iPad Mini 3 uden Apple SIM da det ikke er introduceret i vores markedsområde.

De danske teleoperatører vil fortsat sælge SIM-kort til brug i iPad og Apple er altså ikke mellemmand eller på anden måde indblandet i hvordan du kommer online på iPad’en.

iPad Mini 3 er uden de store nyheder

Mere til historien

Der er aktuelt ikke nogen oplysninger om hvorvidt Apple SIM vil blive tilgængelig i Danmark eller andre lande.

Læs også
Overblik: Her er Apples seneste nyheder

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer