iPad Air 2 – alt om Apples nye iPad

0

Apples iPad Air 2 er præsenteret, og det blev bogstaveligt en tynd affære. Den tyndeste tablet på markedet.

iPad Air 2
iPad Air 2

Nu endnu tyndere, hurtigere, med bedre kamera og en anti-reflektiv skærm.

Den nye iPad Air 2 er kun 6,1 mm tynd, hvilket er 18 procent tyndere end den allerede super tynde iPad Air.

iPad Air 2 så tynd, at man kan lægge to iPad Air 2 oven på hinanden, og de to iPad Air 2 vil stadigvæk være tyndere end den originale iPad der blev præsenteret den 27. januar 2010.

Den største nyhed omkring skærmen er en anti-refelctive coating, der giver 56 procent mindre reflektioner. En feature som ifølge Apple kun fås på iPad Air 2.

Skærmen er 9,7 tommer og har en opløsning på 2048 x 1536 pixels.

Alt om Apples seneste nyheder

Ny rasende hurtig processor

iPad Air 2 får selvfølgelig også en ny anden generation 64 bit processor kaldet A8X. Den nye chip er hele 40 procent hurtigere end A8 chippen. Den grafiske processor (GPU) er blevet 2,5 gange hurtigere end tidligere generationer iPads. I sandhed et sandt kraftværk, set i forhold til at der er tale om en mobilprocessor.

Også sensorerne er blevet opgraderet med indbygget barometer, og selvfølgelig har Touch ID fingeraftrykslæseren også fundet vej til iPad Air 2. Batterilevetiden giver stadigvæk over 10 timers uafbrudt brug, lover Apple.

Kamera og netværk

Der er også blevet plads til forbedringer på kameraerne. Bagsidekameraet er et 8 megapixels kamera med en f/2,4 aperture med auto HDR. Med burst mode kan man tage flere billeder lynhurtigt efter hinanden, og med timelaps funktionen er det muligt at tage flotte timelaps-film. Slowmotion optagelser med 120 billeder i sekundet er nu også en mulighed.

Et nyt frontkamera til Facetime og selfies kan nu tage billeder i single-shot HDR, der giver flotte, farverige billeder. Kameraet har en f/2.2 aperture, der lukker 81 procent mere lys ind og der er forbedret ansigtgenkendelse, burst selfi-mode.

Alt om iPad Mini 3 – den nye lille

iPad Air 2
iPad Air 2

Forbedret netværk

På netværkssiden tilbyder iPad Air nu også opgraderet med Wi-Fi 80211ac med MIMO. Hvis ens router understøtter det, så kan iPad Air 2 overføre data 2.8 gange hurtigere.

4G LTE udgaven af iPad Air 2 har får også hurtigere LTE og understøtter hastigheder på op til 150 Mbit/s og hele 20 forskellige LTE frekvensbånd er understøttet. Som iPhone 6 understøtter iPad Air 2 nu også carrier Aggregation.

iPad Air 2 kommer på markedet i USA i næste uge. Farverne bliver sølv, space grey og gold. De amerikanske priser for Wi-Fi versionen er: 16 GB ($499), 64 GB ($599) og 128 GB ($699). Læg $130 til prisen for at få priserne på udgaverne med LTE.

Danske priser på iPad Air 2

Mere til historien

Den første iPad fra 2010 havde en processor på 1 GHz. Skærmopløsningen var 1024 x 768 pixels.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer