Her er Apples nyheder

0

OVERBLIK: Apple sendte to nye iPads en ny iMac og flere andre nyheder ud til offentligheden. Få overblikket her.

Apple-ceo-tim-cook
Apples CEO Tim Cook (Foto: Apple)

Tim Cook kunne fra scenen i Cupertino fortælle, at de nye iPhone 6-modeller er de bedste telefoner de har haft indtil nu. Og anmeldelserne har været rigtigt positive med blandt andet udnævnelsen til den bedste smartphone på markedet.

Alt om iPhone 6-modellerne

MereMobil.dk har også testet Apples iPhone 6 Plus, hvor vi må erkende vi er enige med mange af de øvrige anmeldere. Det er en rigtig god telefon, som dog er ret så stor og derfor kan være lidt uhåndterlig.

 – TEST: iPhone 6 Plus

Men foruden lige at starte aftenens pressemøde med at fortælle om den flotte modtagelse, som iPhone 6-modellerne har fået de fleste steder, så kunne Apples topchef Tim Cook også fortælle, at deres mobilbetalingstjeneste Apple Pay nu for alvor er på vej på det amerikanske marked. Faktisk bliver tjenesten åbnet allerede på mandag den 20. oktober 2014. Hvornår tjenesten eventuelt vil være tilgængelig på andre markeder er endnu uvist.

 – Apple Pay klar fra på mandag

Opdatering til OS X og iWork

Det betyder også, at vi skal forvente iOS 8.1-opdateringen frigives på mandag, da denne opdatering åbner for Apple Pay.

Apple fortalte også om den nye OS X Yosemite, der nu er frigivet gratis til MacBooks og iMacs. OS X Yosemite er designet efter inspiration fra iOS i et fladt design. Hvilket betyder OS X Yosemite altså frigives få dage før iOS 8.1, som bliver til frigivet til offentligheden mandag den 20. oktober.

 – iOS 8.1 opdatering frigives 20. oktober

Derudover er iWork også klar med en opdatering.

Flere iPads solgt end PC’ere

iPad Air 2
iPad Air 2 og iPad Mini 3

Tim Cook kunne også oplyse, at der er solgt hele 225 millioner solgte iPads. Tim Cook sammenlignede salget af iPads med PC-salget. Og her viste Apples graf, at der er solgt flere iPads end Acer, Dell, HP og Lenovo har solgt bærbare PC’er de seneste 12 måneder frem til og med tredje kvartal 2014.

Der er nu et udvalg på hele 675.000 applikationer, som er optimeret til iPad.

En ganske god introduction til offentliggørelsen af Apple iPad Air 2, som er 18 procent tyndere end den første generation af iPad Air. Dermed er det den absolut tyndeste iPad, der endnu er på markedet. Den har en tykkelse på 6,1 mm og er verdens tyndeste tablet. Selv når du lægger to iPad Air 2 oven på hinanden er de stadig tyndere end den første iPad.

iPad Air 2 kommer med en forbedret Retina skærm, A8X processor, der er udviklet særligt til iPad Air 2. Det betyder også, at den faktisk er hele 12 gange hurtigere end den originale iPad.

Kameraet i iPad Air 2 er også blevet opgraderet og er et 8 megapixels iSight kamera, som har f/2.4 aperture og optager video i 1080p. Kameraet har nu også fået burst mode og kan optage video i slow motion – præcis som det kendes fra de nyere iPhones.

Helt som ventet kommer iPad Air 2 også med fingeraftrykslæseren Touch ID.

 – Apple lækker iPad Air 2 og iPad Mini 3

Det er også muligt, at optage små videoklips, der minder om HTC Zoe Videohighlights og Sonys lignende funktion.

iPad Air 2 kommer i 16 GB, 64 GB og 128 GB versioner og de amerikanske priser er 499 dollars, 599 dollars og 699 dollars for versionerne med WiFi – ønsker man modellen med 4G LTE, så koster disse 130 dollars ekstra. Læs her om de danske priser på de nye iPads.

 – iPad Air 2 en realitet

Apple er også klar med en ny generation af iPad Mini, der helt som forventet hedder Apple iPad Mini 3. Denne er også opgraderet med Touch ID.

De amerikanske priser på iPad Mini 3 er 399 dollars, 499 dollars og 599 dollars for henholdsvis 16 GB, 64 GB og 128 GB.

iPad Air 2
iPad Air 2

Fredag den 17. oktober 2014, åbnes der op for forudbestillingerne på de nye iPad-modeller og de rammer markedet i næste uge. Det er dog uvist om vi også kan forvente, at de bliver tilgængelige på det danske marked med det samme.

Apple præsenterede også en ny MacBook Pro med Retina skærm, samt den ventede iMac med Retina skærm.

Ny iMac

iMac med Retina skærm kommer med en 27 tommer skærm, der har en opløsning på hele 5.120 x 2.880 pixels og er det Apple kalder ”Retina 5K”. Det er syv gange så mange pixels, som 1080p opløsning. Og 67 procent flere pixels end 4K-opløsning.

Den nye iMac kan købes fra i dag til en pris på 2.499 dollars – og har altså den absolut bedste skærmopløsning på en stationær computer.

Den nye iMac er desuden kun 5 mm tyk. Og kommer med 4.0 GHz Core i7, AMD Radeon R9 graphics, Thunderbolt 2 og Fusion Drive standard.

Også en ny Mac Mini blev det til fra Apple, samt en prisnedsættelse på denne. Tidligere har Mac Mini kostet 599 dollars, men den nye starter nu på 499 dollars. Den kommer med en 4 generation Intel Core processor, Intel Iris og HD graphics 5000, PCIe-baseret SSD, 802.11ac og to Thunderbolt 2 porte.

Der med blev det ikke til et nyt Apple TV, der ellers også var ventet af rigtig mange inden dagens event.

 – iPad-event: Det forventer vi fra Apple

Mere til historien

Så du ikke eventen eller ønsker du at gense den, så kan det ske på Apples hjemmeside.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer