Podcast #17: SIM-kort er mere end et stykke plastik

7

SIM-kortet i telefonen er meget mere end det øjet kan se. Kom med rundt om hjemmelighederne i SIM-kortet.

SIM-kort
SIM-kort (Foto: MereMobil.dk)

Det er over 20 år siden, at SIM-kortet blev introduceret, som en vital komponent i mobiltelefonen. I dagligdagen bruger mobilejerne ikke mange tanker på det lille stykke plastik.

Det eneste tidspunkt SIM-kortet får opmærksomhed, er ved udskiftning af telefon, særligt hvis den nye smartphone benytter en anden type kort end den gamle.

SIM-kortet er dog langt mere interessant, end man umiddelbart skulle tro.

Teleoperatørerne kan eksempelvis kode SIM-kortet til at vælge bestemte netværk ved rejser til udlandet, og det er endda muligt at opdatere kortet uden brugeren lægger mærke til det.

Populært sagt er SIM-kortet en meget lille computer, der er programmeret til at udføre forskellige opgaver, som at validere brugeren og telefonen op mod mobilnetværkene.

SIM-kort sidder over alt

Omkring os findes flere usynlige SIM-kort, som vi slet ikke lægger mærke til.

Alarmener, vand- og varmemålere, kameraer, kaffeautomater og mange andre steder, er SIM-kort monteret. En kaffeautomat kan altså have adgang til selv at bestille kaffe, når den er ved at løbe tør.

Der arbejdes også med SIM-kort i forhold til bilindustrien. Renault og Nissan har fremvist de første modeller, med det lille stykke plastik indbygget.

Europakommissionen arbejder med at indføre systemet Ecall i alle nye biler, så bilerne i tilfælde af alvorlige kollisioner, selv kan kontakte alarmcentralen med den præcise lokation.

Lyt: Podcasten ”SIM-kort er mere end plastik”

I Teknologimagasinet MereMobil, episode 17, er gæsten Jeppe Vestergaard, key account manager inden for Telecom i Nordeuropa hos Oberthur Technologies.

Oberthur producerer en stor mængde af de SIM-kort, kreditkort og sygesikringsbeviser vi anvender i Danmark.

– Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk

Afspiller og link til download finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente MereMobil i iTunes Podcast, via TuneIn Radio eller finde os på YouTube.

Programmet kan også lyttes på FM via Radio Update.

Lyt også til flere udsendelser fra MereMobil.dk.

Tilrettelæggelse: John G. Pedersen
ProducerMike Forde

Mere til historien

I Danmark bor der godt 6 millioner mennesker, men aktuelt er der cirka 9 millioner SIM-kort i omløb. På grund af den store udvikling inden for telemetri forventer Oberthur at der om forholdsvis få år, vil være 15-20 millioner SIM-kort på det danske marked.

Det første SIM-kort blev fremstillet i 1991 i München hos smartcard-producenten Giesecke & Devrient, der solgte de første 300 SIM-kort til den finske operatør Radiolinja.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer