Podcast #17: SIM-kort er mere end et stykke plastik

SIM-kortet i telefonen er meget mere end det øjet kan se. Kom med rundt om hjemmelighederne i SIM-kortet.

SIM-kort

SIM-kort (Foto: MereMobil.dk)

Det er over 20 år siden, at SIM-kortet blev introduceret, som en vital komponent i mobiltelefonen. I dagligdagen bruger mobilejerne ikke mange tanker på det lille stykke plastik.

Det eneste tidspunkt SIM-kortet får opmærksomhed, er ved udskiftning af telefon, særligt hvis den nye smartphone benytter en anden type kort end den gamle.

SIM-kortet er dog langt mere interessant, end man umiddelbart skulle tro.

Teleoperatørerne kan eksempelvis kode SIM-kortet til at vælge bestemte netværk ved rejser til udlandet, og det er endda muligt at opdatere kortet uden brugeren lægger mærke til det.

Populært sagt er SIM-kortet en meget lille computer, der er programmeret til at udføre forskellige opgaver, som at validere brugeren og telefonen op mod mobilnetværkene.

SIM-kort sidder over alt

Omkring os findes flere usynlige SIM-kort, som vi slet ikke lægger mærke til.

Alarmener, vand- og varmemålere, kameraer, kaffeautomater og mange andre steder, er SIM-kort monteret. En kaffeautomat kan altså have adgang til selv at bestille kaffe, når den er ved at løbe tør.

Der arbejdes også med SIM-kort i forhold til bilindustrien. Renault og Nissan har fremvist de første modeller, med det lille stykke plastik indbygget.

Europakommissionen arbejder med at indføre systemet Ecall i alle nye biler, så bilerne i tilfælde af alvorlige kollisioner, selv kan kontakte alarmcentralen med den præcise lokation.

Lyt: Podcasten ”SIM-kort er mere end plastik”

I Teknologimagasinet MereMobil, episode 17, er gæsten Jeppe Vestergaard, key account manager inden for Telecom i Nordeuropa hos Oberthur Technologies.

Oberthur producerer en stor mængde af de SIM-kort, kreditkort og sygesikringsbeviser vi anvender i Danmark.

Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk

Afspiller og link til download finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente MereMobil i iTunes Podcast, via TuneIn Radio eller finde os på YouTube.

Programmet kan også lyttes på FM via Radio Update.

Lyt også til flere udsendelser fra MereMobil.dk.

Tilrettelæggelse: John G. Pedersen
ProducerMike Forde

Mere til historien

I Danmark bor der godt 6 millioner mennesker, men aktuelt er der cirka 9 millioner SIM-kort i omløb. På grund af den store udvikling inden for telemetri forventer Oberthur at der om forholdsvis få år, vil være 15-20 millioner SIM-kort på det danske marked.

Det første SIM-kort blev fremstillet i 1991 i München hos smartcard-producenten Giesecke & Devrient, der solgte de første 300 SIM-kort til den finske operatør Radiolinja.

Har du Kina-frygt? Forstå TikTok-sagen

EP126: Er TikTok de nye slemme ’drenge i klassen’ og har vi i vesten misforstået appen og dens hensigter? Jeg pakker TikTok-problemet ud.

(mere…)
Tynd, hurtig, god pris – mød OnePlus 11

EP125: Her kan du lytte til min test af OnePlus 11.

(mere…)
Sådan er den nye Samsung-telefon

EP124: Hør min Samsung Galaxy S23 Ultra test og find ud af, om den nye Samsung-telefon er pengene værd.

(mere…)
Oister tilføjer lydunivers

Lyd-platformen Podimo bliver en del af Oistertainment-universet.

(mere…)
Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Hvorfor til- eller fravælger du podcasts?

Hører du podcasts? Hvorfor vælger eller fravælger du? Det har DR Medieforskning undersøgt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram