Sony Xperia XA – de første indtryk

0

WEB-TV: Xperia XA er en interessant smartphone til under 2.500 kroner – endda med et godt kamera. Se de første indtryk her.

Godt bud til prisen

Sony Xperia XA (Foto: Meremobil.dk)
Sony Xperia XA (Foto: Meremobil.dk)

Kategorien omkring 2.500 kroner indeholder efterhånden ret mange gode bud på smartphones til dem, som ikke vil ofre i nærheden af 5.000 kroner eller mere. Sony Xperia XA er endnu et godt eksempel i denne prisklasse.

I dagligt brug fungerer telefonen flydende og effektivt. Naturligvis ikke med helt samme perper-speed, som de dobbelt så dyre topmodeller, men stadig får du en hastighed fra telefonen, der er til at holde ud.

Målt på rå performance med Antutu Benchmark ligger Xperia XA på 47.022 point (431 i 3D Mark). Det er tæt på Huawei P9 Lite, der scorede 52.362 point (382 i 3D Mark), men stadig under hvad Sony Xperia X leverede – 71.853 point (862 point i 3D Mark).

TEST: Sony Xperia X vinder på stabilitet og kvalitet

Sony Xperia XA (Foto: Meremobil.dk)
Sony Xperia XA og Xperia X (Foto: Meremobil.dk)

Xperia X-serien består aktuelt af Xperia X, X Performance, XA Ultra og altså Xperia XA. XA’eren har ikke Full HD opløsning på den fem tommer store skærm. Du må nøjes med 1280 x 720 pixels. Du får desværre her en synligt lavere skærmpower, i forhold til X og X Performance – særligt når man har telefonerne side om side. Har du ikke det, er problemet ikke så stort.

Xperia XA har kant-til-kant skærm og er lidt mere designunik, sammenlignet med de to topmodeller i serien. For mig er designet langt mere tiltalende, med lige den ekstra ”kant” jeg savner på de andre modeller. Det er mit håb, at Sony i fremtiden vil arbejde videre med dette design.

Den største mangel for mig i Xperia XA er fingeraftrykslæseren, der desværre er sparet væk. For selv på kameradelen klarer XA’eren sig fornuftigt.

Herunder kan du se nogle billeder jeg har taget med telefonen. I starten af artiklen finder du et web-TV indslag med mine første indtryk.

Sony Xperia XA har en startpris på 2.400 kroner uden abonnement. Salget starter i Danmark fredag den 17. juni 2016.

WEB-TV: Så vild er videostabilisatoren i Xperia X

Billeder taget med Xperia XA

Video optaget med Xperia XA

Mere til historien

Sony kommer også med en 6-tommer udgave af denne telefon. Navnet er Sony Xperia XA Ultra. Denne har kraftigere processor og kamera samt Full HD skærmopløsning.

Læs også:
Sådan fungerer Sonys nye autofokus-teknik

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer