Sådan fungerer Sonys nye autofokus-teknik

WEB-TV: Xperia X og X Performance kan fastholde fokus på motiver i bevægelse. Se her hvordan det fungerer i praksis.

Fokus i bevægelse

Predictive Hybrid Autofocus, objektsporing på Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Predictive Hybrid Autofocus, objektsporing på Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

En af de store nyheder i kameradelen på Sony Xperia X og Xperia X Performance er fokusfunktionen Predictive Hybrid Autofocus. Det er på dansk oversat til Objektsporing.

Formålet er et mere fokuseret billede, når motiver i bevægelse fotograferes. Så snart du prikker på skærmen, hvor fokuspunktet skal ligge, forsøges motivet fastholdt også når det flytter sig.

Skal det fungere optimalt kræver det et forholdsvist højt kontrastniveau mellem motiv og baggrunden. Ellers kan telefonen ikke afgøre, hvad der skal fastholdes.

I ovenstående web-TV indslag kan du se Objektsporing i aktion på Sony Xperia X.

TEST: Stor anmeldelse af Sony Xperia X

Den mindste model i Xperia X-serien, Xperia XA, har ikke Predictive Hybrid Autofocus.

Mere til historien

X og X Performance har en ret effektiv softwarebaseret billedstabilisator som blandt andet kommer til gavn i videooptageren. Vi har testet stabilisatorien op mod iPhone 6S og Huawei P9. Se her hvor vild videostabilisatoren i Xperia X er.

Læs også:
WEB-TV: Det vidste du ikke om Xperia X


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.