Sony Xperia X er landet – dette vidste du ikke om X’eren

0

WEB-TV: Xperia X testen er nu i gang. Se her et par ting, som du ikke vidste om den nye Sony-telefon.

Testen vil fokusere på kamera og batteri

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)
Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Den 22. februar 2016 præsenterede Sony deres nye Xperia X-serie for offentligheden. Det skete i forbindelse med Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. De nye X’ere består af Xperia X, Xperia X Performance og Xperia XA. Den første, Xperia X, er nu landet på mit bord, klar til at blive testet.

Jeg har fornyligt været en tur i Tokyo, Japan, for at se nærmere på blandt andet de nye telefoner. Jeg kom hjem med en smule skepsis i maven, for de prototyper der blev udleveret til låns på turen, fungerede ikke helt så godt som håbet, men det var jo trods alt også prototyper.

Efter at have pakket Sony Xperia X ud i ro og mag, er det et godt førstehåndsindtryk der møder mig. Straks telefonen tages i hånden opleves en helt anden afrundet finish, end tilfældet har været med nogle af de foregående modeller.

Da jeg i efteråret testede Sony Xperia Z5 bemærkede jeg straks den lille forhøjede kant omkring skærmen og bagsiden. Ud over telefonen ikke var så lækker at røre ved, så skar kanten lidt i øret, og lange samtaler var ikke altid behageligt. På Xperia X er kanten væk og skærmen runder flot ud mod siden. Et klart fremskridt.

Web-TV: Sony eksperimenterer med hjemmerobot

En af de ting jeg kommer til at fokusere meget på i testen af Xperia X bliver den nye fokusteknik. ”Predictive Hybrid Autofocus” kan fastholde motivet i fokus hele tiden, også når det er i bevægelse. F.eks. hvis motivet kommer imod dig. Også stabiliseringen af video kommer jeg til at teste, da Sony her mener de er meget bedre end hvad vi ellers tidligere har set.

Som altid taler Sony om lang batteritid, og der er tradition for de holder hvad de lover. Jeg forventer klart ingen skuffelse på dette område.

TEST: Sony Xperia X – sådan er den

Nordisk design

En sjov detalje omkring salgsæskerne til Xperia X-telefonerne er, at de er designet af et designteam med base i Lund i Sverige.

De nye baggrunde går igen på kanten af æskerne, og i takt med låget lettes kommer de artistiske baggrunde til syne.

Baggrundene er i øvrigt malet af en kunstner på lærred, og efterfølgende digitaliseret til brug på telefoner og andre af Sonys materialer.

Xperia X kommer til salg i Danmark fra den 3. juni i farverne hvid, sort, lime gold og rose gold. Den vejledende pris er 4.500 kroner uden abonnement.

Se specifikationerne på Sony Xperia X

Sony Xperia X vil blandt andet kunne købes hos Telia, Telenor, 3, Proshop og mange andre.

Mere til historien

Kredsløbet til kamerasensoren i Sony Xperia X er kun 0,13 millimeter tyndt. I dette web-TV indslag tager vi et kig på den imponerede teknologi, der i mikro-mikro format udgør delene til kameraet.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer