Sony Xperia X er landet – dette vidste du ikke om X’eren

WEB-TV: Xperia X testen er nu i gang. Se her et par ting, som du ikke vidste om den nye Sony-telefon.

Testen vil fokusere på kamera og batteri

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Den 22. februar 2016 præsenterede Sony deres nye Xperia X-serie for offentligheden. Det skete i forbindelse med Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. De nye X’ere består af Xperia X, Xperia X Performance og Xperia XA. Den første, Xperia X, er nu landet på mit bord, klar til at blive testet.

Jeg har fornyligt været en tur i Tokyo, Japan, for at se nærmere på blandt andet de nye telefoner. Jeg kom hjem med en smule skepsis i maven, for de prototyper der blev udleveret til låns på turen, fungerede ikke helt så godt som håbet, men det var jo trods alt også prototyper.

Efter at have pakket Sony Xperia X ud i ro og mag, er det et godt førstehåndsindtryk der møder mig. Straks telefonen tages i hånden opleves en helt anden afrundet finish, end tilfældet har været med nogle af de foregående modeller.

Da jeg i efteråret testede Sony Xperia Z5 bemærkede jeg straks den lille forhøjede kant omkring skærmen og bagsiden. Ud over telefonen ikke var så lækker at røre ved, så skar kanten lidt i øret, og lange samtaler var ikke altid behageligt. På Xperia X er kanten væk og skærmen runder flot ud mod siden. Et klart fremskridt.

Web-TV: Sony eksperimenterer med hjemmerobot

En af de ting jeg kommer til at fokusere meget på i testen af Xperia X bliver den nye fokusteknik. ”Predictive Hybrid Autofocus” kan fastholde motivet i fokus hele tiden, også når det er i bevægelse. F.eks. hvis motivet kommer imod dig. Også stabiliseringen af video kommer jeg til at teste, da Sony her mener de er meget bedre end hvad vi ellers tidligere har set.

Som altid taler Sony om lang batteritid, og der er tradition for de holder hvad de lover. Jeg forventer klart ingen skuffelse på dette område.

TEST: Sony Xperia X – sådan er den

Nordisk design

En sjov detalje omkring salgsæskerne til Xperia X-telefonerne er, at de er designet af et designteam med base i Lund i Sverige.

De nye baggrunde går igen på kanten af æskerne, og i takt med låget lettes kommer de artistiske baggrunde til syne.

Baggrundene er i øvrigt malet af en kunstner på lærred, og efterfølgende digitaliseret til brug på telefoner og andre af Sonys materialer.

Xperia X kommer til salg i Danmark fra den 3. juni i farverne hvid, sort, lime gold og rose gold. Den vejledende pris er 4.500 kroner uden abonnement.

Se specifikationerne på Sony Xperia X

Sony Xperia X vil blandt andet kunne købes hos Telia, Telenor, 3, Proshop og mange andre.

Mere til historien

Kredsløbet til kamerasensoren i Sony Xperia X er kun 0,13 millimeter tyndt. I dette web-TV indslag tager vi et kig på den imponerede teknologi, der i mikro-mikro format udgør delene til kameraet.

Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 VI | Test

TEST: Xperia 1 VI er på rette spor, men tilbyder ikke noget særligt i forhold til konkurrenterne – og så er den DYR! Her er min test af Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram