Sony Xperia X er landet – dette vidste du ikke om X’eren

WEB-TV: Xperia X testen er nu i gang. Se her et par ting, som du ikke vidste om den nye Sony-telefon.

Testen vil fokusere på kamera og batteri

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Den 22. februar 2016 præsenterede Sony deres nye Xperia X-serie for offentligheden. Det skete i forbindelse med Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. De nye X’ere består af Xperia X, Xperia X Performance og Xperia XA. Den første, Xperia X, er nu landet på mit bord, klar til at blive testet.

Jeg har fornyligt været en tur i Tokyo, Japan, for at se nærmere på blandt andet de nye telefoner. Jeg kom hjem med en smule skepsis i maven, for de prototyper der blev udleveret til låns på turen, fungerede ikke helt så godt som håbet, men det var jo trods alt også prototyper.

Efter at have pakket Sony Xperia X ud i ro og mag, er det et godt førstehåndsindtryk der møder mig. Straks telefonen tages i hånden opleves en helt anden afrundet finish, end tilfældet har været med nogle af de foregående modeller.

Da jeg i efteråret testede Sony Xperia Z5 bemærkede jeg straks den lille forhøjede kant omkring skærmen og bagsiden. Ud over telefonen ikke var så lækker at røre ved, så skar kanten lidt i øret, og lange samtaler var ikke altid behageligt. På Xperia X er kanten væk og skærmen runder flot ud mod siden. Et klart fremskridt.

- Web-TV: Sony eksperimenterer med hjemmerobot

En af de ting jeg kommer til at fokusere meget på i testen af Xperia X bliver den nye fokusteknik. ”Predictive Hybrid Autofocus” kan fastholde motivet i fokus hele tiden, også når det er i bevægelse. F.eks. hvis motivet kommer imod dig. Også stabiliseringen af video kommer jeg til at teste, da Sony her mener de er meget bedre end hvad vi ellers tidligere har set.

Som altid taler Sony om lang batteritid, og der er tradition for de holder hvad de lover. Jeg forventer klart ingen skuffelse på dette område.

- TEST: Sony Xperia X - sådan er den

Nordisk design

En sjov detalje omkring salgsæskerne til Xperia X-telefonerne er, at de er designet af et designteam med base i Lund i Sverige.

De nye baggrunde går igen på kanten af æskerne, og i takt med låget lettes kommer de artistiske baggrunde til syne.

Baggrundene er i øvrigt malet af en kunstner på lærred, og efterfølgende digitaliseret til brug på telefoner og andre af Sonys materialer.

Xperia X kommer til salg i Danmark fra den 3. juni i farverne hvid, sort, lime gold og rose gold. Den vejledende pris er 4.500 kroner uden abonnement.

- Se specifikationerne på Sony Xperia X

Sony Xperia X vil blandt andet kunne købes hos Telia, Telenor, 3, Proshop og mange andre.

Mere til historien

Kredsløbet til kamerasensoren i Sony Xperia X er kun 0,13 millimeter tyndt. I dette web-TV indslag tager vi et kig på den imponerede teknologi, der i mikro-mikro format udgør delene til kameraet.

iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Sony klar med billig og kompakt trådløs højttaler

En ny kompakt trådløs højttaler fra Sony til en pris, hvor alle kan være med, har set dagens lys. Se pris og design her.

(mere…)
Detaljerne om Sony Xperia 5 V

I slutningen af september kommer Sony Xperia 5 V i butikkerne. Her får du detaljerne.

(mere…)
Sony er på vej med Xperia 5 V

Sony vil snart annoncere deres næste smartphone. Det ventes at Xperia 5 V, vil se dagens lys inden længe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram