Sony Xperia XA Ultra på vej til Danmark

Sony Xperia XA Ultra, en mellemklasse-telefon med 6 tommer Full HD skærm, er på vej til Danmark.

Sony Xperia XA Ultra (Foto: Sony)

Sony Xperia XA Ultra (Foto: Sony)

Tidligere på året, ved Mobile World Congress 2016, introducerede Sony den nye Xperia X serie bestående af Xperia X, XA og X Performance. Nu er et fjerde medlem af familien offentliggjort.

Sony Xperia XA Ultra er navnet på en midrange telefon, i tæt familie med Sony Xperia XA, hvor skærmen har fået lidt ekstra størrelse.

– ”Oprindelig var Xperia XA Ultra ikke tiltænkt det danske marked, men på grund af stor interesse, arbejder vi på at introducere den for det danske publikum via udvalgte kanaler,” fortæller Morten Johansen fra Sony i Danmark til MereMobil.dk.

I forhold til Xperia XA er skærmen nu 6 tommer, mod 5 tommer på XA-modellen, og skærmopløsningen er forøget fra HD til Full HD. RAM-mængden er gået op fra 2 til 3 GB og kameraet er løftet fra 13 til 21,5 megapixels.

Også på frontkameraet er der sket noget. Her er opløsningen nu 16 i stedet for 8 megapixels. Processoren, MediaTek MT6755 Helio P10, deler begge telefoner.

Xperia XA Ultra har samme type kant-til-kant skærm som XA’eren, og det er lige den tand mere fremadskuende end hvad vi har set på eksempelvis Sony Xperia X, som jeg tidligere har testet. Det er interessant, at Sony har lagt design-nyhederne ind på mellemklasse-modeller, fremfor på topmodellerne.

TEST: Sony Xperia X vinder på stabilitet og kvalitet

Ved offentliggørelsen har Sony Danmark oplyst til MereMobil.dk, at Xperia XA Ultra vil få en pris på 2.995 kroner uden abonnement.

MereMobil.dk fik et preview af Xperia XA Ultra ved vores besøg i Tokyo. Herunder kan du se en video fra Recombu, der viser telefonen, umiddelbart efter pressemødet.

First look: Sony Xperia XA Ultra

Xperia XA Ultra hovedspecifikationer

– Skærm: 6 tommer (1920 x 1080 pixels)
– Processor: MediaTek MT6755 octa-core 64-bit
– Intern hukommelse: 16 GB
– Udvidelse af hukommelse: MicroSD op til 200 GB
– RAM: 3 GB
– Kamera: 21,5 megapixels (1 / 2.4 Exmor RS)
– Frontkamera: 16 megapixels (88 gr vidvinkel)
– Batteri: 2.700 mAh
– Størrelse: 165,1 x 78,7 x 7,6 mm
– Vægt: 189,9 gram
– Android 6.0.1 Marshmallow

Xperia XA Ultra er ikke vandtæt og kommer heller ikke med fingeraftrykslæser.

WEB-TV: Det vidste du ikke om Xperia X

Billeder af Sony Xperia XA Ultra

Mere til historien

Navnet ”Ultra” har Sony også brugt tilbage i september 2013 hvor de introducerede Sony Xperia Z Ultra. Telefonen havde 6,4 tommer Full HD skærm.

Her er Sonys nye tv-skærme – 2024 lineup

Så er der godt nyt for øjnene fra Sony, der lover biografoplevelser hjemme i stuen. Tjek de nye mini-LED og OLED-skærme ud her.

(mere…)
Sonys nye hjemmehøjttalere og soundbars – 2024 lineup

Her er de nye Sony Bravia soundbars til din hjemmebiograf.

(mere…)
Sony bekræfter Xperia-telefon event

Så er det officielt. Der kommer en ny Sony Xperia-telefon. Der er særligt 3 ting, som jeg er meget spændt på.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram