Pas på – Fup-SMS’er fra iTunes i omløb

0

ADVARSEL: Der er falske SMS-beskeder i omløb, hvor det ligner afsenderen er Apples iTunes.

itunesDet er efterhånden ofte, at der advares mod forskellige SMS’er eller emails, hvor større virksomheder eller tjenester virker til at være afsenderen, men det i stedet for er svindlere.

Og nu er det Apples iTunes, der er blevet ”afsenderen” på nogle fup-SMS’er der er i omløb netop nu.

Det er ikke Apples iTunes, som er afsenderen, men i stedet en hacker der ønsker at få adgang til din profil for at misbruge din iTunes-konto. SMS-beskederne er på dansk og velskrevne og opfordrer modtageren til at trykke på et link.

Er det virkelig Microsoft der ringer?

Foruden svindlerne kan misbruge din iTunes-konto, hvor dit betalingskort formentlig er tilknyttet, så er det også identitetstyveri. Ligesom svindlerne også via iTunes kan få adgang til fotoalbum m.m. Det skriver DR.dk.

PODCAST: Hvad er myter og fakta om svindelopkald?

Det er uvist, hvor mange personer der er berørt af svindelnummeret, men det er vigtigt at reagere hurtigt, hvis man er kommet til at klikke på linket. Så er du kommet til at klikke, så skynd dig at ændre dit kodeord.

Mere til historien

Tidligere i år har der blandt andet været svindlet med Netflix og MobilePay, hvor det har lignet de udsendte mails og SMS-beskeder og nu er det altså iTunes, som står for skud.

Læs også:
Danske Bank advarer mod fup-SMS fra MobilePay
TIP: Sådan tjekker du om en Facebook side er fusk
Hver fjerde onlineshopper snydes af falske varer

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer