Hver fjerde onlineshopper snydes af falske varer

Mærkevarer til urealistiske spotpriser fanger mange netshoppere. Hver fjerde onlineforbruger er blevet snydt af falske varer.

Falsk Burburry

Falsk Burburry

Så snart tilbudsskiltet blinker på en webshop er mange danskere hurtige med indkøbskurven. Uheldigvis oplever mange, at tilbuddet var alt for godt til at være sandt. Ifølge en undersøgelse fra MarkMonitor har hver fjerde onlineforbruger oplevet snyd med kendte varemærker.

70 procent af de kunder, som er blevet fanget af bedragere på nettet, ønskede ikke falske varer, men den ægte. Desuden mener halvdelen af de adspurgte (48 procent), at det er moralsk forkert når man køber falske produkter eller kopivarer.

Tidligere på måneden satte TV 2 Nyhederne fokus på emnet. Over 450 danske hjemmesider drives af en lille personkreds i Kina, som faldbyder mærkevarer til spotpriser. Det er typisk kendte varemærkebrands som blandt andet Burberry, Canada Goose, Nika og Ralph Lauren, der tilbydes til langt under halv pris.

Det er svært for almindelige brugere at gennemskue om en hjemmeside er falsk, men fællestrækket er kendte mærker til urealistisk lave priser.

Ifølge undersøgelsen fra MarkMonitor, der er udført i samarbejde med Opinium, ved en fjerdel af de adspurgte ikke, hvordan de kan validere om en webshop er ægte.

- Tip: Mobilen giver adgang til rabatter

Mere til historien

Julehandlen 2015 har været god for de erhvervsdrivende i Danmark. Syv ud af 10 netbutikker ligger, ifølge FDIH, over eller på det budgetterede for julesalget i år.

Dansk e-handel oplever tilbagefald for første gang

Danskerne vogter over deres penge netop nu. I takt med alt stiger, så bruger danskerne færre penge, hvilket ses på e-handelen.

(mere…)
Flest onlineshopper fra mobilen

Det er ikke en overraskende nyhed, men maj 2022 blev første måned, hvor flest shoppede online via mobilen.

(mere…)
Her er den bedste danske webshop

Vinderne er nu fundet i Årets E-handler, hvor der har været kapløb mellem nogle af Danmarks største webshops og mindre nichebutikker. Se vinderne her.

(mere…)
Samsung offer for hackerangreb – data stjålet

Vigtig kildekode til Galaxy-enheder er kommet i hænderne på IT-kriminelle. Samsung har bekræftet hackerangrebet.

(mere…)
De yngre vil gerne spores og få tilbud

De yngre netbrugere vil gerne bytte deres adfærd på nettet, hvis de får bedre tilbud fra virksomheder.

(mere…)
Dansk e-handel fuld af optimisme trods nedgang

I starten af året var optimismen tror, men nu er der lidt tilbageholdenhed i forhold til e-handel. Branchen tror dog på en lys fremtid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram