Hver fjerde onlineshopper snydes af falske varer

Mærkevarer til urealistiske spotpriser fanger mange netshoppere. Hver fjerde onlineforbruger er blevet snydt af falske varer.

Falsk Burburry

Falsk Burburry

Så snart tilbudsskiltet blinker på en webshop er mange danskere hurtige med indkøbskurven. Uheldigvis oplever mange, at tilbuddet var alt for godt til at være sandt. Ifølge en undersøgelse fra MarkMonitor har hver fjerde onlineforbruger oplevet snyd med kendte varemærker.

70 procent af de kunder, som er blevet fanget af bedragere på nettet, ønskede ikke falske varer, men den ægte. Desuden mener halvdelen af de adspurgte (48 procent), at det er moralsk forkert når man køber falske produkter eller kopivarer.

Tidligere på måneden satte TV 2 Nyhederne fokus på emnet. Over 450 danske hjemmesider drives af en lille personkreds i Kina, som faldbyder mærkevarer til spotpriser. Det er typisk kendte varemærkebrands som blandt andet Burberry, Canada Goose, Nika og Ralph Lauren, der tilbydes til langt under halv pris.

Det er svært for almindelige brugere at gennemskue om en hjemmeside er falsk, men fællestrækket er kendte mærker til urealistisk lave priser.

Ifølge undersøgelsen fra MarkMonitor, der er udført i samarbejde med Opinium, ved en fjerdel af de adspurgte ikke, hvordan de kan validere om en webshop er ægte.

Tip: Mobilen giver adgang til rabatter

Mere til historien

Julehandlen 2015 har været god for de erhvervsdrivende i Danmark. Syv ud af 10 netbutikker ligger, ifølge FDIH, over eller på det budgetterede for julesalget i år.

Mit Digitale Selvforsvar beskytter dig mod IT-svindel

En gratis app beskytter dig mod svindel via mail, SMS og konkurrencer. Den og din sunde fornuft kan hjælpe dig mod svindlerne.

(mere…)
Sony bekræfter hacking

To gange på få måneder er elektronikkæmpen Sony blevet hacket.

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
41-årig idømt fængsel for ulovlig fildeling og bedrageri

Den dømte begik ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter, bedrageri og skaffede andre adgang til betalingsartikler.

(mere…)
Du kan blive snydt af billige Netflix-abonnementer

Et marked for salg af ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer er dukket efter Netflix' vil forhindre brugere i at dele abonnement.

(mere…)
Useriøst Facebook! Er I virkelig så ligeglade?

Din Facebook-konto er hacket og du har mistet kontakten til dine venner. Hvad gør du? Intet! Facebook-ejeren er ligeglad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram