Danske Bank advarer mod fup-SMS fra MobilePay

0

Der florerer netop nu en fup-SMS, som forsøger at stjæle NemID-oplysninger og passwords ved at udgive sig for at være MobilePay.

Fup-SMS forsøger at svindle vha. MobilePay (Foto: Danske Bank)
Fup-SMS forsøger at svindle vha. MobilePay (Foto: Danske Bank)

Danske Bank advarer på deres Facebook-side mod en ny svindel-SMS, der er i omløb. SMS-beskeden ser ud til, at være fra MobilePay, men det er den altså ikke.

 – Coop vender MobilePay og Swipp ryggen

– ”Svindlerne vil have dig ind i MobilePay, og håber på, at din telefon er inficeret med såkaldt “malware”. Er den det, kan du møde en falsk MobilePay-side, som beder om koder og et billede af dit NemID. Kender du nogen, der ved en fejl er kommet til at sende NemID og koder, skal de kontakte deres bank,” sådan lyder advarslen fra Danske Bank.

I beskeden står der om man vil annullere en overførsel. Det er i øvrigt ikke muligt, at annullere MobilePay overførsler med mindre modtageren ikke er oprettet som bruger af MobilePay, så er der mulighed for at annullere den i de 30 dage, hvor den står og venter på modtageren opretter sig.

 – MobilePay har ikke succes i butikkerne

Så modtager du en besked, der er fra MobilePay er det vigtigt du er påpasselig. Danske Bank ville aldrig bede om et billede af dit NemID og password til banken. Dette er desuden oplysninger, som du aldrig må dele med nogen.

Har du modtaget beskeden eller ramt af angrebet, så opfordrer MobilePay dig til omgående at kontakte din bank.

Mere til historien

Det er ikke første gang, at svindlere gør brug af ”MobilePay”. I februar skrev vi ligeledes om svindel med MobilePay.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer