Er det virkelig Microsoft der ringer?

Hvis telefonen ringer, og Microsofts support er på linjen, er der grund til at være på vagt. Her er fakta om de farlige Microsoft-opkald.

En venlig stemme er i telefonen. Det er Microsoft, som bare lige venligt gør opmærksom på en virus, der har inficeret din computer. Du får nu hjælp til problemet, og inden du ser dig om, skal du betale 25 kroner for et stykke software. Pengene betales over Western Union, og nu er du blevet svindlet, for der mangler 2.100 kroner på din bankkonto.

Naturligvis er det ikke Microsoft der ringer, men svindlere. Faktisk ringer Microsoft, eller andre store firmaer (som Apple, Google m.fl.) ikke uopfordret til kunderne.

– ”Der er tale om nogle vanvittigt dygtige svindlere, men helt grundlæggende ringer Microsoft aldrig ud til kunderne, med mindre vi er blevet opfordret af personen til at gøre det,” fortæller Thomas Schnegelsberg, direktør for kundetilfredshed i Microsoft Danmark.

Samtalen skal afbrydes, hvis du bliver det mindste i tvivl, lyder det gode råd fra Microsoft. Følges anvisningerne i telefonen, bliver der installeret farlig hackersoftware som giver uvedkommende fuld adgang til computeren, inklusive data, kreditkortoplysninger og passwords (når disse indtastes).

Herunder kan du se og høre et interview med Thomas Schnegelsberg fra Microsoft, der giver fortæller mere om svindelnummeret, og giver gode råd, til at undgå dem. 

Video: Interview med Microsoft

Taler i laaaaang tid med ’Microsoft’

Svindelnummeret er ikke nyt, og rundt omkring findes mange videoer hvor almindelige mennesker, holder Microsoft-svindlerne for nar. Et eksempel er nedenstående video hvor ArtistryWebs Computer Clinic, forsøger, at få svindleren i tale. De spørges blandt andet om, hvorfor de gør det.

Det er ikke kun unge, der holder svindlerne i gang. DR.dk har senest interviewet 72-årige Tove Kjær-Hansen, der hygger sig med samtalerne.

Det klip kan du også se herunder.

Video: Tove taler med svindlerne

Video: Se Microsoft scam

Mere til historien

Helt generelt skal du aldrig udlevere kreditkortoplysninger over telefonen, eller indtaste dem på en website, som personen der kontakter dig, opfordrer dig til. Husk også altid at have de seneste opdateringer installeret på computeren, og brug som minimum den indbyggede sikkerhedssoftware i Windows.

Læs også:
Windows 10 bliver gratis

Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Har du nødstrøm og dåsemad – hvis krisen rammer?

Hvis Danmark lammes af et cyberangreb, så strøm, vand og varme forsvinder, hvor forberedt er du så?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram