Windows 10 bliver gratis

Microsoft tilbyder Windows 10 som en gratis opgradering, inden for det første år, til brugere af Windows 7 og Windows 8.1.

Windows 10

Microsoft er i fuld gang med at arbejde på Windows 10, som skal efterfølge den hidtil seneste version, Windows 8 / Windows 8.1, der havde premiere i oktober 2012.

Med Windows 10 vil Microsoft tilsyneladende gerne have en hurtigere udbredelse af systemet, end tilfældet var med Windows 8.

Statistik fra Backblaze, vi tidligere har omtalt, peger på det tog omkring to år for Windows 8, at nå en udbredelse på 21 procent. Apple var med OS X Yosemite, blot fire dage om samme adoption blandt brugerne.

En af årsagerne skal findes i økonomien. OS X Yosemite er en gratis opgradering, mens Windows 8 kostede penge. Sådan skal det ikke gå Windows 10, der bliver tilbudt som en gratis service i en periode.

Eksisterende brugere af Windows 7 og Windows 8.1 kan opgradere gratis inden for et år efter lanceringen. Hvad prisen herefter vil være, oplyser Microsoft ikke noget om på nuværende tidspunkt. Brugerne skal være forberedte på eventuelle hardwarekrav, som kan spænde ben for Windows 10 på ens computer eller tablet.

Når computeren er opdateret til Windows 10, lover Microsoft, at holde den supporteret i maskinens levetid, uden yderligere omkostninger, men det er ikke klart, hvad der præcist defineres som ”levetid”.

Microsoft kan med beslutningen, om gratis opgradering til Windows 10, vinke farvel til en ret stor licensindtægt. Som eksempel var der i juli 2012 solgt 630 millioner licenser til Windows 7

Det er endnu ikke oplyst hvornår Windows 10 rammer slutbrugerne, men mens du venter kan du herunder se Microsofts Joe Belfiore, der er tæt på udviklingen, fortælle om tankerne bag systemet. Ifølge Microsoft skulle Windows 10 ligge klar senere i år.

Video: Joe Belfiore fortæller om Windows 10

Mere til historien

Windows 10 bliver også tilgængelig på telefoner og tablets. Microsoft arbejder med et app-koncept kaldet ”Universal app” der gør app-udvikling på tværs af mobiler, tablets, X-Box og computeren lettere.

Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Call of Duty vil fortsat blive udgivet til PlayStation

Bliver handlen mellem Microsoft og Activision Blizzard godkendt, så vil Call of Duty fortsat udkomme til PlayStation.

(mere…)
Xbox Series X – nu stiger prisen

Overvejer du at købe en Xbox Series X, så skal du slå til nu længe. En prisstigning på X Box og Gamepass er nemlig på vej.

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram