Windows 10 bliver gratis

4

Microsoft tilbyder Windows 10 som en gratis opgradering, inden for det første år, til brugere af Windows 7 og Windows 8.1.

Windows 10

Microsoft er i fuld gang med at arbejde på Windows 10, som skal efterfølge den hidtil seneste version, Windows 8 / Windows 8.1, der havde premiere i oktober 2012.

Med Windows 10 vil Microsoft tilsyneladende gerne have en hurtigere udbredelse af systemet, end tilfældet var med Windows 8.

Statistik fra Backblaze, vi tidligere har omtalt, peger på det tog omkring to år for Windows 8, at nå en udbredelse på 21 procent. Apple var med OS X Yosemite, blot fire dage om samme adoption blandt brugerne.

En af årsagerne skal findes i økonomien. OS X Yosemite er en gratis opgradering, mens Windows 8 kostede penge. Sådan skal det ikke gå Windows 10, der bliver tilbudt som en gratis service i en periode.

Eksisterende brugere af Windows 7 og Windows 8.1 kan opgradere gratis inden for et år efter lanceringen. Hvad prisen herefter vil være, oplyser Microsoft ikke noget om på nuværende tidspunkt. Brugerne skal være forberedte på eventuelle hardwarekrav, som kan spænde ben for Windows 10 på ens computer eller tablet.

Når computeren er opdateret til Windows 10, lover Microsoft, at holde den supporteret i maskinens levetid, uden yderligere omkostninger, men det er ikke klart, hvad der præcist defineres som ”levetid”.

Microsoft kan med beslutningen, om gratis opgradering til Windows 10, vinke farvel til en ret stor licensindtægt. Som eksempel var der i juli 2012 solgt 630 millioner licenser til Windows 7

Det er endnu ikke oplyst hvornår Windows 10 rammer slutbrugerne, men mens du venter kan du herunder se Microsofts Joe Belfiore, der er tæt på udviklingen, fortælle om tankerne bag systemet. Ifølge Microsoft skulle Windows 10 ligge klar senere i år.

Video: Joe Belfiore fortæller om Windows 10

Mere til historien

Windows 10 bliver også tilgængelig på telefoner og tablets. Microsoft arbejder med et app-koncept kaldet ”Universal app” der gør app-udvikling på tværs af mobiler, tablets, X-Box og computeren lettere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer