OS X Yosemite udbredes i lyntempo

Udbredelsen af OS X Yosemite til Mac sker lynhurtigt. Yosemite er den hurtigst voksende styresystemsversion fra Apple.

OS X Yosemite

OS X Yosemite

Apple har succes med lynhurtig udbredelse af nye iOS-versioner til iPhone og iPad, og nu lader det til, at styresystemet til Mac-computere, OS X, følger med på denne udvikling.

iOS 8 blev frigivet i september 2014, og ved årsskiftet var det installeret på to ud af tre aktive iOS-enheder.

Den 16. oktober 2014 gjorde Apple OS X Yosemite tilgængelig, og nu melder analysefirmaet Net Applications om en udbredelse til 45 procent af alle computere med OS X-systemet, i december 2014. Det skriver Computerworld.dk.

Yosemite er dermed den hurtigst voksende OS X-version nogensinde.

Siden 2013 har det været gratis at opgradere til nye versioner af styresystemet til Mac.

Til sammenligning var den foregående udgave, OS X Mavericks, der udkom i oktober 2013, på samme tidspunkt i cyklussen, udbredt til 37 procent af Mac-computerne. Mountain Lion var et år om en tilsvarende udbredelse.

Ifølge statistik fra Backblaze tog det to år for Windows 8, at nå en adoptionsrate på 21 procent, mens OS X Yosemite var fire dage om at opnå tilsvarende udbredelse.

Mere til historien

Traditionelt har opgradering af Windows-computere til nye udgaver af Windows kostet penge, men Microsoft er angiveligt under overvejelse af, hvorvidt den kommende Windows 10 skal være gratis eller koste penge.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.