Så forsvandt App Draweren også på LG G5

6

LG G5 er også, som på Huawei og iPhone, uden App Drawer. Er det overhovedet et problem?

LG G5 (Foto: LG)
LG G5 (Foto: LG)

Ifølge forskellige rygter, som vi tidligere har beskrevet, vil Google fjerne app-listen over alle installerede programmer i Android, også kaldet ”App Drawer”. Og det bliver nu mere og mere tydeligt, at det trækker den vej i kravspecifikationerne fra Google til mobilproducenterne.

Jeg tester aktuelt LG G5, og noget af det første der sprang i øjnene, var den manglende App Drawer. I stedet er alle app-genveje placeret på forsideskærmene. (Host… Host… ’som på iPhone’).

Kigges der tæt på Samsung Galaxy S7 og S7 Edge opdager man, at det faktisk er muligt, at deaktivere App Draweren på denne, og benytte en flad struktur.

TEST: Samsung Galaxy S7 og S7 Edge

I dagligt brug synes jeg ikke det er generende. Faktisk oplever jeg det som mere enkelt, og med behov for færre tryk. Bagsiden er det rod applikationerne laver. Derfor kræver det lidt tid, inden man får ryddet op, lavet mapper og i det hele taget ramt et layout, der passer til ens ønsker og behov.

På LG G5 bliver overblikket bedre hvis gitteret til ikonerne ændres fra 4×4 til 5×5 ikoner.

Læs: Stor test af HTC 10

Når man som jeg har fulgt mobiludviklingen i mange år, er det tydeligt nogle ting har det med at køre i ring, og at alle låner fra hinanden. I sidste ende til forbrugernes gavn.

Den flade struktur uden App Drawer indførte Apple i 2007 med den første iPhone. Siden fulgte Huawei også denne vej, da deres Emotion UI-brugerflade ligeledes droppede app-listen. Det var der mange der lige skulle sluge, at man på Android ”kunne finde på sådan noget”.

Nu er vi her, at LG G5 har droppet App Drawer, Samsung Galaxy S7 har det som en eksperimentel feature og Sony kører et testprojekt omkring Marshmallow, der også giver mulighed for at droppe app-listen. Og ja. Huawei har siden Huawei Ascend P2 fra sommeren 2013 ikke haft en App Drawer på deres telefoner, uden det har har givet problemer med salget.

Spørgsmålet er så, om vi har behov for en App Drawer, eller om vi godt kan leve med, at Google indskrænker vores frihed?

Huawei P9 test – en fremragende telefon

UPDATE: LG fortryder – LG G5 får igen appliste

Screenshots fra LG G5

Mere til historien

Der findes adskillige app-baserede løsninger på den manglende App Drawer. Så hvis det virkelig er et stort behov, kan brugeren hente en app fra Google Play, der kan oprette en app-liste.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer