Humac har endelig overskud – flere butikker på vej

0

Mens mange udelukkede satser online udvider Humac, og formår, som en af de få, at tjene penge på elektroniksalg.

Humac på Frederiksberg, København (Foto: Humac)
Humac på Frederiksberg, København (Foto: Humac)

Humac opkøbte sidste år norske Eplehusets butikker i Danmark, for at styrke positionen i Danmark. Selvom der blev spekuleret i hvorvidt det kunne lade sig gøre, at slå de to nødlidende sammen, gik det bedre en kritikerne forventede.

Efter opkøbet har Humac haft en vækst på 65 procent, en omsætning på 704 millioner kroner og et overskud efter skat på 3,6 millioner kroner.

– ”Ud af en så stor omsætning er det ikke mange millioner i overskud, men i elektronikbranchen er det en præstation. Af de hidtil offentliggjorte regnskaber er det kun Elgiganten og Humac, der tjener penge. Der røde tal hos Fona, Expert og Computercity,” fortæller Michael Bech, adm. direktør i Humac til Berlingske.

Selvom mange elektronikbutikker satser på online salg, og dermed en kraftig reduktion i omkostningerne på særligt husleje og personale, går Humac mod strømmen. Forbrugerne vil gerne røre ved produkterne, siger Michael Bech.

Så hårdt sidder Apple på Danmark

Den mest populære vare hos Humac er iPhone, men Mac computere udgør, værdimæssigt, den største del af indtjeningen.

Humac har åbnet en butik i Aalborg Storcenter i oktober. Illum, København, fulgte med i november og butik nummer 23 har netop slået dørene op i Frederiksbergcentret, tæt ved CBS. I 2016 følger yderligere fem-seks butikker.

Sådan får du altid den nyeste iPhone

Mere til historien

Humac beskæftiger 255 medarbejdere. I starten af 2015 var der 140 ansatte, skriver Berlinske.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer