Rygterne fortsætter om en billigere iPhone

0

Apple har for mindre end en måned siden præsenteret to nye iPhone-modeller, men det får ikke rygterne om en billigere iPhone-model til at stoppe.

3D Touch på iPhone 6S
3D Touch på iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple offentliggjorde den 9. september de to nye iPhone 6S-modeller, iPhone 6S og iPhone 6S Plus, men trods det endnu ikke er en måned siden, så florerer rygterne fortsat om en billigere iPhone.

 – Her er iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Apple har ikke siden lanceringen af iPhone 5C i 2013 haft nogen ”low-end” iPhones på programmet. Salget af netop iPhone 5C skuffede dog Apple selv, dog overgik den i perioder Samsung Galaxy S4‘s salgstal.

 – TEST: iPhone 5C – giver den farve på tilværelsen?

Men analytikeren Ananda Baruah fra Brean Capital mener, at det kan ændre sig om nogle få måneder. Det skriver Business Insider.

Baruah mener, at Apple måske lancerer en ”low-end” iPhone i foråret. Er dette tilfældet, så falder det uden for Apples normale ”produkt-cyklus”, da Apple traditionen tro afslører de nye iPhones i efteråret. Sådan har det i hvert fald været de sidste mange år.

Meningen med en ”low-end” iPhone skulle ifølge Baruah være, at Apple så kan komme ind på de emerging markets og få deres bid af kagen på de markeder.

 – PODCAST: Derfor er lavpris-mobiler vigtige

Det er dog ikke første gang, at analytikere mener Apple planlægger en billigere iPhone-model. Seneste har der også været analytikere fra Cowen and Company, der mente Apple ville lave en 4 tommer version af iPhone 6 – men dette er altså endnu ikke sket.

Men om Apple i fremtiden vil komme med en billigere iPhone – måske en iPhone Mini er fortsat uvist.

Mere til historien

Danske iPhone-fans kan fra midnat (2. oktober klokken 00.01)  forudbestille deres eksemplar af iPhone 6S og iPhone 6S Plus hos blandt andet 3 og Telia – inden den officielle salgsstart er på næste fredag den 9. Oktober 2015. Du kan se de danske priser på iPhone 6S og iPhone 6S Plus.