Spil i Google Play også ramt af malware

0

Tidligere på ugen var det Apples App Store, som var i søgelyset efter fund af malware i kinesiske apps – nu er der også fundet malware i Google Play.

BrainTest Google Play Store (Foto: Check Point)
BrainTest Google Play Store (Foto: Check Point)

Tidligere på ugen har der været mange skriverier og kritik af Apples App Store, hvor der i Kina blev fundet en række inficerede applikationer. Men nu har malwaren spredt sig til Google Play Store.

 – Hackere har inficeret App Store

Android-spillet BrainTest er netop blevet fjernet fra Google Play Store og grunden til dette er ifølge sikkerhedsfirmaet Check Point, at der er fundet malware. Det er Check Point, som har afsløret sikkerhedsbristen hos Google Play.

Malwaren blev første gang opdaget på en Nexus 5-telefon, men selvom brugeren forsøgte at slette den inficerede applikation, så genopstod malwaren kort efter igen.

 – PODCAST: Sikkerhed – tager du det seriøst?

Malwaren er i stand til at udnytte brugerens enhed på forskellig vis såsom at installere uønskede apps og reklamer, sløve den ned og potentielt downloade ransomware, der tvinger ejeren til at betale for adgang. Sådan lyder advarslen i en pressemeddelelse fra Check Point.

Der er ingen tvivl om, at malware gradvist bliver mere og mere avanceret og den også været i Google Play-butikken et godt stykke tid. Den er også kommet uden om Googles sikkerhedsscanning ved at implementere forskellige teknikker – dermed har folk også troet applikationen BrainTest har været sikker at downloade.

 – Danskerne ligeglade med mobilsikkerhed

BrainTest-spillet er udgivet af to omgange og ifølge statistikkerne i Google Play er det begge gange downloadet mellem 100.000 og 500.000 gange.

Malware-koden er fundet igen – selv efter BrainTest er fjernet, derfor opfordres folk til at være forsigtige med, hvad de downloader.

Du kan læse mere om Brain-Test malwaren her.

Mere til historien

MereMobil.dk opfordrer også folk til at være forsigtige med hvad de downloader, samt generelt hvilke oplysninger der deles og med hvem de deles.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer