Danskerne ligeglade med mobilsikkerhed

2

En ny undersøgelse viser, at danskerne ikke er nervøse for om et af vores kæreste eje, nemlig vores mobiler, bliver hacket og fremmede dermed får adgang til alle vores personlige data.

Sikkerhed, IT-sikkerhed.
IT-sikkerhed tager vi alt for let på

Til trods for den store hacker-sag, som har været meget omtalt i medierne, hvor en række amerikanske kendisser havde fået deres iCloud-konti hacket – ja, så er det altså ikke noget der bekymrer os danskere. I hvert fald ikke nok til, at vi beskytter vores smartphones. Det viser en ny undersøgelse, som Telia og YouGov har foretaget blandt 1006 voksne danskere.

Apple fralægger sig ansvaret for fotoskandale

Undersøgelsen viser, at under halvdelen (42 procent) af de adspurgte har installeret “Find my iPhone” eller lignende “remote wipe”-program på deres telefon, hvilket gør det muligt, at slette alt data på enheden, hvis uheldet skulle være ude.

27 procent af de adspurgte har desuden hverken beskyttet deres telefon med en tastekode eller anden simpel låsefunktion, hvilket gør den helt åben for kriminelle, hvis den stjæles fra frakkelommen, tabes eller glemmes.

PODCAST: Sikkerhed – tager du det seriøst?

Danskernes afslappede holdning til mobilsikkerheden ses også ved, at mere end to ud af tre danskere svarer, at de ikke er bekymrede for, at deres mobiltelefon skal blive hacket.

Undersøgelsen viser også, at vores største sikkerhedsbekymring gælder offentlige trådløse netværk. Her logger kun hver tredje af os på uden forbehold, mens mere end hver femte aldrig benytter dem. En tredjedel bruger dem gerne, dog ikke hvis de skal bruge funktioner som netbank og lignende.

Tip: Sådan sætter du kode på iPhone

Mere til historien

Særligt hvis mobilbetaling bliver en realitet, mere end det er i dag, kan den sløsede holdning til mobilsikkerheden blive en sikkerhedsrisiko for mange.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer