Sløset sikkerhed et problem for mobilbetaling

Danskerne glemmer basal sikkerhed på smartphonen, hvilket kan gøre mobilbetaling usikkert.

Visa mobilbetaling

Et eksempel på mobilbetaling med et system fra Visa. (Foto: Visa).

Mange smartphone-ejere har telefonen fyldt med bunkevis af private oplysninger, uden at tænke over hvilken sikkerhedsrisiko det udgør, når man end ikke har ulejliget sig med at aktivere en basal pinkode.

Alt fra adgang til privat- og firmamailen, Facebook og logins til forskellige websites, ligger ofte frit tilgængelig. Dertil kommer private fotos og SMS-beskeder.

- Podcast: Derfor skal du tage mobilsikkerhed seriøst

Mere end hver tredje smartphone-ejer i Danmark har ikke beskyttet sig med en adgangskode, viser en Epinion-undersøgelse, lavet for 4T Mobile Payments, der er teleoperatørernes fælles organisation til fremme af mobilbetaling i Danmark.

Den sløsede sikkerhed bekymrer Peter Bredgaard, direktør i 4T. Særligt fordi at vi snart begynder at lægge betalingsinformationer ind på smartphonen, i større udstrækning end tidligere.

- ”Mange af os glemmer, at smartphonen er en lille minicomputer, der rummer private data og personfølsomme oplysninger. Mange af os bruger endda smartphonen som en opslagstavle, hvor vi noterer andre personlige koder ned for at huske dem. Det er derfor vigtigt at få styr på sikkerheden,” lyder det fra Peter Bredgaard.

4T: Mobilbetaling kommer snart

Personlige oplysninger som koder til hjemmesider, betalingskort og computer ligger allerede nu gemt på hver sjette smartphone.

Tidligere har Peter Bredgaard i Teknologimagasinet MereMobil udtalt, at han forventer at, der kommer NFC-baseret mobilbetaling, i de første danske butikker i løbet af 2014.

- Podcast: Status på mobilbetaling i Danmark

Coop, der står bag Super Brugsen og Fakta, samt Dansk Supermarked som driver Bilka, Føtex og Netto har siden sidste sommer, været i gang med at opdatere betalingsterminalerne i forretningerne, til at kunne understøtte mobilbetaling.

- ”Om kort tid kan vi begynde at betale med mobilen og gemme alle vores kreditkort, medlemskort og loyalitetskort i den mobile tegnebog. Det betyder, at det bliver vigtigere end nogensinde at huske at beskytte mobilen mod uønskede indtrængende,” fortæller 4T-direktøren.

Mere til historien

4T ejes af Telenor, TDC, Telia og 3. Ifølge en pressemeddelelse vil de ”om kort tid lancere en mobilbetalingsløsning”. Undersøgelse ”Danskerne og mobilbetaling” er baseret på 1003 interviews i Epinions Danmarkspanel.

Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Apple og Google går sammen for at forhindre sporing af brugere

Uønsket sporing af personer via Bluetooth-trackingenheder er et problem. Nu vil Apple og Google sætte nye standarder.

(mere…)
Europæisk ”MobilePay” er på vej i år

Det forlyder at en pendant til MobilePay er på vej i løbet af i år. Tjenesten kan håndtere betalinger på tværs af lande.

(mere…)
Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram