Hackere har inficeret App Store

4

Den første store ”rengøring” af applikationer er i gang i Apples App Store, efter nogle apps har vist sig at være inficeret med malware.

Apples App Store
Apples App Store

Apple har netop måtte foretage en større ”rengøring” efter det kom frem, at der var en række applikationer i App Store, som var inficeret med malware. Det er den kinesiske app store det drejer sig om. Det skriver Wall Street Journal.

Det er cybersikkerhedsfirmaet Palo Alto Networks, som fredag afslørede denne skandale, hvor flere hundrede millioner kinesiske Apple-kunder altså kan have fået lækket oplysninger om alt fra spil, bankapps, aktiehandel, kort og sociale netværk.

 – Sikkerhedsbrist i OS X og iOS – apps kan stjæle passwords

Selvom angrebet altså blev afsløret af Palo Alto Networks fredag, var det først i går, søndag, at Apple selv anerkendte sikkerhedsbruddet. Forklaringen var, at applikationerne med malwaren er programmeret i en falsk version af Apples udviklerprogram Xcode. Det skriver Reuters.com.

– ”For at beskytte vores kunder har vi derfor fjernet de applikationer i App Store, som vi ved er udviklet med den falske software. Og vi arbejder sammen med de berørte udviklerne for at være sikre på, at de benytter den rigtige version af Xcode til genopbygning af deres applikationer,” sådan lyder udtalelsen i en email fra Apples talskvinde Christine Monaghan.

 – Sikkerhedsbug rammer én milliard Android-brugere

Apple har ikke udtalt sig om, hvor mange applikationer de har måtte fjerne.

Der kan have været tale om alt fra 39 til 344 applikationer, der har været udviklet med XcodeGhost. Deriblandt har været flere populære applikationer, såsom chat-applikationen WeChat, Didi Kuaidi (en kinesisk tjeneste a la Uber) og Sina Weibo (socialt medie), som dog har en sikker version af deres applikation klar igen.

Beskyt din Gmail og Dropbox med fysisk sikkerhedsnøgle

Problemet er opstået, da gerningsmændene har snydt applikations-udviklere i Kina til at benytte en inficeret udgave af et af deres værktøjer til app-udvikling. Apple har ellers været god til at holde virus og andet skadeligt vira ude af App Store.

Mere til historien

Apples topchef Tim Cook er nu blevet ramt på et ømt punkt, da han flere gange tidligere har været efter Google med kritik af deres Google Play Store, som han mente distribuerede usikre applikationer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer