Hackere har inficeret App Store

Den første store ”rengøring” af applikationer er i gang i Apples App Store, efter nogle apps har vist sig at være inficeret med malware.

Apples App Store

Apples App Store

Apple har netop måtte foretage en større ”rengøring” efter det kom frem, at der var en række applikationer i App Store, som var inficeret med malware. Det er den kinesiske app store det drejer sig om. Det skriver Wall Street Journal.

Det er cybersikkerhedsfirmaet Palo Alto Networks, som fredag afslørede denne skandale, hvor flere hundrede millioner kinesiske Apple-kunder altså kan have fået lækket oplysninger om alt fra spil, bankapps, aktiehandel, kort og sociale netværk.

 – Sikkerhedsbrist i OS X og iOS – apps kan stjæle passwords

Selvom angrebet altså blev afsløret af Palo Alto Networks fredag, var det først i går, søndag, at Apple selv anerkendte sikkerhedsbruddet. Forklaringen var, at applikationerne med malwaren er programmeret i en falsk version af Apples udviklerprogram Xcode. Det skriver Reuters.com.

– ”For at beskytte vores kunder har vi derfor fjernet de applikationer i App Store, som vi ved er udviklet med den falske software. Og vi arbejder sammen med de berørte udviklerne for at være sikre på, at de benytter den rigtige version af Xcode til genopbygning af deres applikationer,” sådan lyder udtalelsen i en email fra Apples talskvinde Christine Monaghan.

 – Sikkerhedsbug rammer én milliard Android-brugere

Apple har ikke udtalt sig om, hvor mange applikationer de har måtte fjerne.

Der kan have været tale om alt fra 39 til 344 applikationer, der har været udviklet med XcodeGhost. Deriblandt har været flere populære applikationer, såsom chat-applikationen WeChat, Didi Kuaidi (en kinesisk tjeneste a la Uber) og Sina Weibo (socialt medie), som dog har en sikker version af deres applikation klar igen.

Beskyt din Gmail og Dropbox med fysisk sikkerhedsnøgle

Problemet er opstået, da gerningsmændene har snydt applikations-udviklere i Kina til at benytte en inficeret udgave af et af deres værktøjer til app-udvikling. Apple har ellers været god til at holde virus og andet skadeligt vira ude af App Store.

Mere til historien

Apples topchef Tim Cook er nu blevet ramt på et ømt punkt, da han flere gange tidligere har været efter Google med kritik af deres Google Play Store, som han mente distribuerede usikre applikationer.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram