Sæt kryds i kalenderen: Google indkalder til event

1

Nye Nexus produkter, ny Chromecast og nyeste Android. Der er meget i vente til Googles event, hvis vi skal tro rygterne – få det store overblik her.

September er de senere år blevet kaldet ”tech-tember”, på grund af de mange produktannonceringer i denne måned, og det er endnu ikke slut – nu er det blevet Googles tur til at kalde til presseevent.

Android 6 Marshmallow
Android 6 Marshmallow

Tirsdag den 29 september åbner Google dørene og tænder for kameraerne til et brag af et event i San Francisco. Live streaming af selve eventen starter klokken 9 am lokal tid, hvilket svarer til klokken 18:00 dansk tid.

– Dette kan du forvente af Android M i Samsung telefoner

Der har været mange løbende rygter om hvad vi kommer til at blive præsenteret for på aftenen, indtil videre ser det dog rimelig sikkert ud til, at vi kommer til at se hele to nye smartphones, ny Chromecast til TV’et samt en uddybende præsentation af Android 6.0 Marshmallow – Googles nyeste styresystem til blandt andet smartphones og tablets.

Nexus 5X og Nexus 6P

De to forventede Nexus-smartphones fra Googles, har indtil videre ikke haft konkrete navne tildelt. Vi har indtil nu blot været informeret om der kommer to, den ene fra LG og den anden fra Huawei – første gang Google præsenterer to Nexus-smartphones samme år!

– Sony-ejere kan nu prøve Android M

Nexus 5X skulle ifølge seneste rygter være navnet på produktet fra LG. Ud fra navnet må vi formode, at vi komme til at se et produkt med en skærmstørrelse nær fem tommer – nogle rygter siger 5.2 tommer skærm med 1920 x 1080 pixels opløsning, 3 GB RAM, 2.700 mAh batteri og 12,3 megapixels kamera.

Nexus 6P bliver så navnet på Huawei-modellen. Dens skærmstørrelse skulle ligger omkring 5.7 tommer og med en opløsning på 2560×1440 pixels, altså en 2K skærm. Dertil kommer Snapdragon 810 processor med 3 GB RAM, 11 megapixels kamera og mulighed for at optage 4K-video.

– HTC bekræfter Android M til HTC One M9

Fælles for begge modeller bliver at de sandsynligvis bliver udstyret med den nye USB Type-C standard. Men ellers er ovennævnte specifikationer rene spekulationer, der kan være helt anderledes når produkterne bliver officielt præsenteret.

Ny Chromecast

Anden generation Chromecast
Anden generation Chromecast

Det er meget kort tid siden at et nyt og meget specifikt rygte blev offentliggjort omkring anden generation af den populære og prisvenlige HDMI-dongle, Chromecast.

Anden generation Chromecast vil ifølge rygterne bliver opdateret med en række nyheder på programmet. Den første og måske bedste nyhed er en langt hurtigere trådløs forbindelse via Wi-Fi 802.11ac, en forbindelsesstandard mere end dobbelt så hurtigt som den nuværende teknologi i Chromecast.

– Ny Chromecast kan være lige om hjørnet

Dertil kommer ”Fast Play”, som menes at blive en funktion der lynhurtigt lader en smartphone eller tablet koble sig på Chromecast og begynde at streame indhold. Det menes også at ”Chromecast Audio” bliver en funktion der tillader at streame kun lyd til lydsystemer, blandt andet med ”Multi-room”-funktion.

– Nej, nej, nej Google – hvor er Chromecast i Google Fotos?

Det vil vides at Google langt om længe har fået Spotify med på Chromecast-vognen. Spotify har ellers siden 2014 holdt fast i deres udtalelse om ikke, at bruge energi på Chromecast funktionen og i stedet satse på egne løsninger.

Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 har været offentligt kendt i en del måneder på nuværende tidspunkt, men det er ikke mange uger siden, at det blev annonceret at den næste store Android opdatering kommer til at hedde Marshmallow.

Nexus 2015 fra LG
Nexus 2015 fra LG (Rygte)

Android Marshmallow bliver ikke et så stort fremskridt som Android 5.0 Lollipop gjorde. Men der er en lang række spændende nyheder på programmet.

Den største nyhed bliver formentligt ”app-tilladelser”. En funktion der lader dig at bestemme hvad installerede applikationer kan få lov til at tilgå på din telefon, og hvad de ikke må tilgå.

– Så let kan Android-brugere skifte til iPhone

En anden stor nyhed bliver understøttelse af fingeraftryk. Flere Android telefoner har allerede denne funktion, men det er ikke dybt integreret i Android. Det bliver det med Android 6.0, hvor det dermed bliver muligt at bruge sit fingeraftryk til at godkende køb i Google Play samt tredje parts applikationer og meget mere.

En anden stor og spændende nyhed bliver ”App Links”. Det bliver en funktion som giver udviklere mulighed for at bestemmer at links der henviser til indhold på deres hjemmeside, åbner i deres applikation i stedet for via Chrome, eller en anden browser. Som forbruger betyder det, at man slipper for hele tiden at skulle tage stilling til om et link til en YouTube video skal åbnes via YouTube applikationen eller via Chrome browseren.

Den sidste nævneværdige nyhed bliver backup af applikationsdata. Det bliver en funktion der én gang i døgnet, når telefonen er koblet til Wi-Fi og en oplader, automatisk vil tage backup af dine installerede applikationer og deres indstillinger. Det betyder at hvis du mister din telefon, eller sletter en app for på et senere tidspunkt igen installerer den app, så vil dens indstillinger og data, op til 25 MB blive gemt på din Google Drive konto – ”uden beregning”.

Mere til historien

MereMobil.dk vil selvfølgelig side klar ved tasterne tirsdag den 29. september og være klar til at dele alle de store nyheder og annonceringer fra Googles event. Vi vil løbende op til eventen fortsat opdatere med de seneste nyheder og rygter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer